Idea-idea lanskap yang mudah untuk pemula

Idea-idea lanskap yang mudah untuk pemula

Adakah anda seorang pemula untuk landskap? Pergi ke hadapan dan menggunakan tips permulaan ini mudah di bawah untuk membantu anda bermula dengan projek landskap anda tanpa sebarang masalah yang lebih!

Membuat peta kawasan anda
Sebelum bermula dengan kerja-kerja yang sebenar, anda perlu terlebih dahulu membuat lakaran Taman anda. Mengetahui lokasi paip atas alasan supaya anda boleh bekerja cara anda sekitar, menentukan kawasan tertentu yang anda akan gunakan, dan ambil perhatian kawasan cerah dan rendang juga supaya anda akan tahu di mana mahu letakkan anda pokok dan pokok renek.

Mencipta reka bentuk yang
Sekarang bahawa anda telah berjaya ditentukan di kawasan yang anda mahu untuk landskap, teruskan untuk membuat susun atur yang luar biasa untuk Taman anda. Menjadi kreatif dengan reka bentuk tetapi pastikan ia sepadan dengan penampilan rumah anda. Anda juga boleh rujuk kepada seorang pereka landskap untuk membantu anda merealisasikan idea-idea anda dan datang dengan tema yang benar-benar hendak melaksanakan.

Menjaga rumput anda
Rumput anda adalah salah satu elemen penting yang memberi kesan secara langsung kepada lanskap anda, dan ia adalah penting bahawa anda menjaga kesihatan sepanjang masa. Rumput hijau yang benar-benar boleh menambah lebih banyak keindahan Taman anda, tetapi jika anda mempunyai turf untuk unmaintained, maka rekabentuk lanskap anda hanya akan sia-sia. Jadi sentiasa melihat selepas rumput anda dan laman anda akan menjadi lebih menarik.

Tambah laluan
Membuat laluan jalan kaki bukan sahaja menghalang orang daripada sentiasa melangkah pada Lumba kuda anda, tetapi ia juga menambah sentuhan khas untuk anda taman berlandskap. Laluan boleh benar-benar membuat halaman anda kelihatan elegan terutamanya jika ia dicipta dengan bahan-bahan seperti batu-batu putih, pasir dan kayu. Meletakkan bunga-bunga yang berwarna-warni dan pokok-pokok renek di serta menjadikan kawasan ini kelihatan lebih cantik.

Tumbuh-tumbuhan anda memilih dengan berhati-hati
Akhirnya, membeli tumbuhan yang sesuai untuk tema taman anda. Sebagai contoh, anda perlu pilih pokok-pokok sawit dan cucian pokok renek jika anda akan untuk Reka bentuk tropika, atau loji rumpun-rumpun buluh jika anda mahu untuk lihat oriental. Pastikan pokok-pokok dan pokok renek yang anda beli semua serasi dengan keadaan cuaca di kawasan anda, sebaliknya mereka tidak membesar dengan sempurna. Anda juga boleh tambah bunga dan air ciri-ciri seperti kolam dan air pancut untuk membantu anda mencapai kesan penuh untuk projek lanskap anda.

Landskap Taman anda adalah sangat mudah apabila anda tahu teknik yang betul untuk diikuti. Jadi pastikan anda menggunakan tip-tip yang diberikan di dalam artikel ini supaya anda boleh mencipta sebuah taman yang indah dalam masa yang singkat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *