Ia adalah topik yang paling Popular sekali lagi – adalah menonton TV Boon atau Bane?

Ia adalah topik yang paling Popular sekali lagi – adalah menonton TV Boon atau Bane?

Salah satu perdebatan yang paling popular di dunia adalah sama ada TV adalah rahmat atau bane satu kaum. Perbahasan ini telah dibincangkan secara meluas oleh rakyat semua peringkat umur; betul-betul dari pelajar-pelajar sekolah untuk pelajar kolej kepada orang-orang yang lebih tua. Walaupun sebahagian besar daripada kita merasakan bahawa TV adalah bermanfaat untuk kehidupan seharian kita, sentiasa ada sekumpulan orang yang merasakan sebaliknya. Pada Nota lucu, tidak bermakna bahawa mereka tidak menonton TV di rumah? Atau Adakah ini bermakna mereka tidak mempunyai TV di semua? Kedua-duanya dua mungkin betul. Jadi, saya ingin mengatakan bahawa TV adalah satu rahmat dan di sini untuk menginap. Tetapi dari pengkritik yang pandangan, saya juga ingin menyerlahkan kesan negatif TV kita. Terlebih dahulu Marilah kita lihat pada kelebihan televisyen.

Kelebihan televisyen:
TV telah menjadi sumber terbaik hiburan rumah selama beberapa tahun. Dengan menonton saluran TV, kita menjaga diri kita bimbang kejadian Tempahan di dunia; sekarang yang ada saluran berita dengan liputan secara langsung memberi maklumat minit oleh minit. Kami mendapat laporan secara langsung suhu tempatan dan Ramalan cuaca; kita dapat melihat tindakan sukan secara langsung. Dan, kita juga boleh menonton acara-acara lain yang hidup yang berlaku di seluruh dunia! Terdapat pelbagai program-program TV yang diberikan oleh Rangkaian TV yang popular seperti pakej TV hidangan yang mana anda boleh menikmati menonton mereka selesa dengan sofa anda. Terdapat saluran kartun untuk kanak-kanak, animal planet dan discovery channel untuk pencinta haiwan dan kanak-kanak; saluran sukan bagi penggemar sukan, drama bagi suri rumah dan lain-lain. Dan ada yang membunuh saluran yang berinformasi dan dari mana kita boleh belajar banyak perkara yang berguna. TV terus kanak-kanak hari ini banyak hadapan bagaimana anak-anak generasi lebih tua adalah. Kanak-kanak mendapat jumlah besar pengetahuan dengan menonton program-program yang berguna di TV. Ia membantu untuk meningkatkan tahap kreativiti dan imaginasi mereka. TV juga adalah cara yang baik bagi syarikat-syarikat untuk mempromosikan perniagaan mereka. Oleh siaran iklan mereka di TV, mereka meluaskan pilihan pembelian orang-orang yang mempromosikan produk mereka secara serentak. Pendek kata, TV telah membawa dunia lebih dekat dan telah mendapat semua faedah berhak mendapat tempat dalam senarai terbaik sumber hiburan dalam isi rumah.

Keburukan televisyen:
Menonton TV untuk berjam-jam boleh mengakibatkan masalah penglihatan. Masalah ini adalah biasa di kalangan kanak-kanak yang menonton TV untuk berjam-jam dari jarak yang sangat dekat. Sesetengah orang suka menonton TV dari katil mereka. Berbaring di atas katil dalam kedudukan yang tidak wajar boleh mengakibatkan sakit badan atau boleh twist otot-otot. Terdapat kajian yang menunjukkan bahawa orang yang menonton TV untuk berjam-jam cenderung untuk menjadi lazier. Terdapat kemungkinan bahawa mereka mungkin mendapat ketagih kepadanya. TV juga boleh menjadi sumber gangguan untuk anak-anak. Kebanyakan ibu bapa mengadu bahawa TV adalah sebab kira-kira miskin tanda anak-anak mereka. Selain itu, wanita tidak memberi perhatian kepada apa-apa apabila mereka menonton drama kegemaran atau masakan yang menunjukkan mereka. Kanak-kanak perempuan mendapat ketagih untuk menunjukkan Kecantikan; dan orang-orang yang menonton saluran sukan hampir sepanjang hari. Mewah mempunyai TV di rumah sendiri menjadi perhatian kami kepadanya. Apa yang saya cuba katakan adalah bahawa kebanyakan penonton TV tidak menonton TV hanya untuk belajar beberapa barangan yang berguna. Walaupun tidak ada apa-apa program yang menarik, mereka hanya perlu menukar saluran yang dan menonton hanya kerana menonton. Ini membawa kepada pembaziran masa dan wang. Dan, banyak anak-anak muda akan ketagih untuk menonton kandungan dewasa dalam rancangan TV. Ini seterusnya mengakibatkan mengelirukan fikiran dan mendorong mereka ke arah yang salah.

Walau bagaimanapun, sebagai kesimpulan, saya ingin mengatakan bahawa, seperti bagaimana duit syiling yang mempunyai kedua-dua pihak, TV juga mempunyai kelebihan dan kelemahan tersendiri. Tetapi, kelebihan jelas mengalahkan dengan keburukan dan ia dibiarkan untuk individu untuk membuat pilihan yang tepat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *