Hypoallergenic bentuk: Penyelesaian yang terbaik untuk bersama nikel Alergi

Hypoallergenic bentuk: Penyelesaian yang terbaik untuk bersama nikel Alergi

Jika anda telah mengalami gatal, merah telinga, kemudian anda mungkin ada yang Alergi nikel. Ia adalah satu keadaan yang mengecewakan dan yang disebut terakhir hanya memburukkan pada hari-hari yang panas di musim panas, kerana peluh yang menarik keluar logam dari nikel yang hadir dalam kebanyakan barang kemas. Jadi, jika anda sedang rindu untuk memakai beberapa candelier fab lagi, mengambil sepasang hypoallergenic bentuk.

Menurut Dr. Pamela Scheinman, pakar dermatologi dengan New England Medical Center, alahan ini adalah satu masalah yang kian. “Alahan nikel telah meningkat 40% sepanjang tempoh lima tahun yang lalu.”

Kebanyakan wanita menganggap mereka bengkak, merah, gatal lobes ‘dijangkiti’, tetapi Hollywood dermatologi Jessica Wu memberitahu cahaya harian bahawa ia adalah lebih cenderung punca nikel, yang juga hadir k 14 mahal emas dan 18 k emas perhiasan.

“Jika anda mempunyai gejala-gejala ini, mengambil bentuk itu, perlahan-lahan Tanggalkan Kerak dengan hidrogen peroksida, dan memohon lapisan nipis menukarkan kortison krim, seperti Cortaid atau Cortizone-10. Jika gejala-gejala tidak meningkatkan selepas seminggu, rujuk kepada doktor, yang boleh menguji untuk alahan dan pastikan ianya bukan jangkitan. Jika anda mempunyai Alergi nikel satu, mencari bentuk yang tidak mengandungi nikel.”

KAMI Jabatan Kesihatan dan perkhidmatan manusia kesihatan awam Perkhidmatan agensi bagi bahan-bahan toksik dan penyakit daftaran telah mengingatkan rakyat Amerika tentang alahan nikel. “Orang boleh menjadi sensitif kepada nikel apabila barang kemas atau barang-barang lain yang mengandungi ia berada dalam hubungan secara langsung dengan kulit. Apabila seseorang sensitized ke nikel, hubungan lagi dengan ia akan menghasilkan tindak balas. Reaksi paling biasa ialah ruam kulit di tapak hubungan.”

Ianya menarik untuk ambil perhatian, bahawa wanita dan kanak-kanak perempuan lebih cenderung untuk membangunkan kepekaan nikel kerana Bertindik telinga dan badan yang lebih banyak. Kakitangan klinik Mayo pada MayoClinic.com menyatakan bahawa,”kerana nikel adalah perkara biasa dalam perhiasan, nikel Alergi adalah paling kerap dikaitkan dengan bentuk dan lain-lain perhiasan perobek badan yang mengandungi nikel. Jika barang-barang kemas pertama yang anda pakai selepas menindik yang mengandungi nikel, badan anda sentiasa terdedah kepada logam semasa penyembuhan. Dan orang-orang yang mempunyai Bertindik sering memakai barang kemas setiap hari. Bertindik lebih banyak yang anda ada, lebih besar risiko anda menghidap Alergi nikel yang. ”

Penyelesaian yang terbaik hanya mengatakan tidak kepada nikel dan memakai barang kemas yang diperbuat daripada keluli tahan karat pembedahan dan bebas nikel aloi. Dengan cara ini, anda boleh dengan selesa memakai bentuk tanpa perasaan irrritated atau sengsara sepanjang hari. Di samping itu, earring seluruh dibuat wayar/cangkuk bebas nikel, termasuk telinga, atau clasp, pos, dan semua komponen-komponen barang-barang kemas.

Bentuk hypoallergenic telah datang satu cara lama, dan hari ini, anda boleh menemui banyak kedai-kedai dalam talian dan butik-butik yang menjual bentuk ini dengan keluli tahan karat pembedahan dan bebas nikel aloi yang ringan dan selesa. Dan bercakap tentang bergaya. Bukan sahaja bentuk ini bergaya dan berpatutan harga, tetapi juga datang dalam pelbagai gaya, termasuk candelier. Would’t anda dapat membezakan antara aloi nikel dan bebas nikel aloi.

Terlalu banyak kali, wanita menderita kerana kecantikan dan fesyen, seperti terus memakai sky-high stilettos semasa mengambil setiap langkah dalam kesakitan. Sama juga wanita dengan sensitiviti nikel aggravating. Mengapa penyeksaan diri hari dalam dan hari memakai bentuk yang terus kemerahan, kegatalan, ketidakselesaan kitaran.

‘Pergi bebas nikel!’ Telinga anda akan terima kasih.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *