Hypnosis untuk meningkatkan perhatian?

Hypnosis untuk meningkatkan perhatian?

Soalan jika tidak hypnosis boleh mengubati tanda-tanda atau simptom ADHD dan ADD yang tidak jelas sama sekali. Saya telah membuat penyelidikan penggunaan hypnosis dalam rawatan individu dengan ADD (gangguan defisit perhatian) dan manakala ia adalah jelas bahawa hypnosis membantu gejala beberapa syarat, apakah lebih kurang jelas jika anda akan mencari apa-apa manfaat kepada hypnosis untuk mengubati inattention dan ADD.

Hypnosis telah wujud sebagai langkah rawatan selama berabad-abad. Ia adalah, rupa-rupanya, pertama diletakkan untuk digunakan dalam penternakan untuk keselesaan haiwan. Ia mendapat pengiktirafan di negara-negara Eropah pada tahun 1800 dan digunakan secara meluas dan cukup berkesan di perang dunia untuk menjaga daripada Post trauma tekanan Sindrom (PTSS). Bunyi, ucapan, bahan-bahan magnet, kerja-kerja seni dan visual lain akan semua kaedah yang semua telah digunakan untuk memujuk negara-negara hipnosis.

Hypnosis, walaupun dengan sebuah badan yang cukup penting bukti yang menunjukkan kegunaannya bagi merawat beberapa syarat tertentu, telah dianggap sebagai sebuah rip-off oleh doktor-doktor yang banyak. Sesetengah pakar penjagaan kesihatan lihat hypnosis sebagai beberapa jenis pameran peringkat dengan tiada nilai sebenar. Kesihatan pekerja di negara-negara Timur telah menjalankan sebilangan besar kajian hypnosis yang telah membuktikan keupayaan hypnosis dalam rawatan penyakit-penyakit kronik dan psikiatri sakit. Kajian penyelidikan yang dijalankan di sini, Walau bagaimanapun, dibahagikan cukup banyak fifty-fifty prestasi keseluruhan hypnosis untuk penyakit ini.

Seolah-olah satu diskriminasi untuk mencadangkan keberkesanan hypnosis di Asia dan diskriminasi yang menentang hypnosis di Amerika Syarikat Ujian rawak/dikawal bahkan cemerlang pada hypnosis yang siap dibina pada U.S.,where yang bernilai dalam rawatan hypnosis dipatuhi dipersoalkan dan keputusan yang menyebut.

Pihak berkuasa dalam bidang akan segera menjelaskan bahawa peringkat hypnosis (hypnosis dijadikan persembahan dan orang atas pentas dibuat untuk melakukan sesuatu perbuatan yang mereka tidak sedar), bukanlah seperti hypnosis yang benar. Pakar ini menjelaskan bahawa hypnosis yang sebenar tidak akan melibatkan persembahan daripada kelakuan yang bertentangan dengan kemahuan kami tetapi bahawa ia termasuk keadaan mental yang hanya dicapai melalui hypnosis. Pelbagai hypnotist mengatakan bahawa, atas sebab yang tidak ditetapkan, orang yang ADD termasuk menambah leka, lebih mudah hypnotized kemudian orang tanpa masalah ini dan, sebagai orang yang muda akan lebih hypnotizable daripada orang yang lebih tua.

Terdapat beberapa pendekatan yang berbeza untuk hypnosis serta jenis hypnosis yang dipanggil NLP yang menggajikan bercakap untuk membawa tentang keadaan psikologi hipnosis atau Pengaturcaraan Neuro-Linguistik. Jenis hypnosis ini telah mencapai pelbagai penyebaran kemasyhuran kerana ia adalah pertama dicipta pada awal tahun 1970. Kedua jenis hypnosis yang meluas dikenali adalah diri hypnosis di mana kandungan digital dan/atau ikrar akan digunakan untuk menyebabkan keadaan mental hipnosis.

Satu kaedah tambahan hypnosis, di mana pesakit adalah amaran dan mata mereka terbuka, adalah digelar prosedur pengaktifan memodulatkan serta-merta (INAP). Ini jenis aktif-amaran hypnosis mungkin mungkin sebagai berguna sebagai hypnosis berkhayal dalam beberapa masalah kesihatan.

Pelbagai ujian, yang diterbitkan dalam Jurnal-Jurnal yang dihormati, telah menunjukkan peningkatan dalam tanda-tanda atau gejala-gejala bagi keadaan seperti Sindrom Tourette, sakit kepala, keresahan, gangguan sakit dan kemurungan menggunakan pelbagai gaya hypnosis. Kajian yang telah cuba untuk menerangkan bagaimana hypnosis membuat lebih baik tanda-tanda atau gejala-gejala penyakit-penyakit ini, telah ditentukan bahawa tidak hypnosis, tidak seperti meditasi, yoga dan senaman, boleh membantu gejala-gejala penyakit ini dengan normalizing keabnormalan di dalam ACTH-beta-endorphin paksi hypothalamic-pituitary-adrenal.

Banyak ahli psikologi sentiasa menggunakan hypnosis dengan kejayaan besar dalam amalan perubatan mereka tetapi saya tidak menemui apa-apa ujian sebenar yang didokumenkan dalam perkembangan positif hypnosis dalam mengubati gejala ADHD atau menambah leka. Jadi mungkin tidak hypnosis membantu inattention, tambah leka atau ADHD? Lebih banyak kajian yang perlu untuk menjawab dilema tersebut. Jawapan sekarang seolah-olah, mungkin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *