Hyperpigmentation dan perokok di Melanosis

Hyperpigmentation dan perokok di Melanosis

Perubahan warna melanosis, hyperpigmentation atau kulit perokok yang biasanya disebabkan oleh Merokok tetapi -perokok boleh dipengaruhi olehnya juga. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai masalah kulit ini dan rawatan mungkin, membaca ini dan ikut cadangan yang boleh membantu.

· Punca kepada Hyperpigmentation

Punca semua jenis hyperpigmentation (sama ada jeragat, usia spots, penjagaan melasma atau melanosis) adalah pengeluaran melanin bertambah dan clumping di bahagian-bahagian tertentu kulit. Tiada siapa yang tahu mengapa pengharaman rokok merangsang pengeluaran melanin. Pigmen ini biasanya dirembeskan sebagai tindak balas kepada pendedahan cahaya matahari.
Cahaya matahari dan pengharaman rokok menyebabkan aktiviti peningkatan radikal dalam kulit. Peningkatan pengeluaran melanin boleh disebabkan oleh kerosakan radikal.

· Apakah penyelesaian bagi perokok di Melanosis?

Jika anda Merokok, anda perlu berhenti. Pengharaman rokok disertakan dengan pelbagai risiko Kesihatan, kerana ia menyebabkan kerosakan radikal seluruh badan. Asap sebenarnya mengandungi radikal. Kanser, penyakit jantung, artritis, kedutan dan gejala-gejala lain seolah-olah age-related sebenarnya adalah disebabkan oleh kerosakan radikal dan menyebabkan keradangan kronik.

Hyperpigmentation yang biasanya akan hilang jika anda berhenti merokok. Ia akan mengambil masa kursus, sama seperti ia mengambil masa untuk kerosakan yang menyebabkan ia berlaku.
Untuk mempercepatkan proses dan bagi orang-orang yang tidak merokok, penyelesaian adalah krim hari pemutihan semula jadi yang benar-benar semulajadi.

· Mengapa ia berkesan

Jenis terbaik pemutihan hari krim mengandungi beberapa ramuan yang aktif. Orang-orang yang paling penting untuk mengurangkan berjeragat akan Xtrapone Nutgrass akar dan Keratin yang berfungsi. Xtrapone menghalang pengeluaran melanin, manakala Keratin berfungsi mempercepatkan pengeluaran sel-sel kulit yang baru. Sel-sel baru akan lebih ringan dalam warna, jadi patch akan lenyap dengan cepat.

· Apakah kelebihan krim hari pemutihan?

Selain pudar perokok di melanosis cepat, terdapat faedah-faedah lain yang berkaitan dengan penggunaan yang disyorkan (lihat kotak sumber) pemutihan hari krim.

Orang notis:
· Mengurangkan kedutan-perokok mempunyai lebih banyak kedutan, terutamanya sekitar mulut mereka. Manfaat adalah disebabkan terutamanya oleh dalam ramuan Koenzim Q10, antioksidan yang ditunjukkan dalam kajian klinikal untuk mengurangkan kedut dengan 30% selepas 3 bulan penggunaan.
· Keratin berfungsi keanjalan kulit yang lebih baik telah ditunjukkan untuk menyebabkan peningkatan 40% yang di buat selepas 18 hari penggunaan.
· Mengurangkan kekeringan isu-perokok cenderung mempunyai kulit yang pengering. Keratin menyebabkan peningkatan yang ketara dalam kandungan lembapan kulit dan keupayaannya untuk mengekalkan kelembapan.
· Berjeragat lebih walaupun atas muka oleh seluruh inhibiting melanin pengeluaran, Xtrapone evens nada atau warna kulit anda

Cadangan tambahan

Orang melihat penurunan terbesar perokok di melanosis jika mereka juga membuat usaha-usaha untuk melindungi kawasan dari matahari. Hari krim pemutih mengandungi sunscreens. Anda sama ada perlu memakai sebuah topi yang cukup besar untuk melindungi muka atau menggunakan pelindung matahari yang berkesan. Yang paling berkesan adalah zink oksida. Ia juga adalah yang paling selamat. Beberapa sunscreens telah didapati menyebabkan kerosakan radikal.

Dengan penggunaan krim pemutih hari yang setiap hari, anda akan dapat melihat melanosis pada perokok yang hilang selepas hanya beberapa minggu. Dengan penggunaan yang berterusan, anda akan melihat kulit wajah yang kelihatan muda.

· Apa yang perlu anda lakukan sekarang
Di sini merupakan langkah seterusnya untuk penjagaan kulit yang lebih sihat, lebih berseri – tanda untuk panduan penjagaan kulit percuma dan surat berita kami. Hanya klik pada pautan yang menyatakan panduan penjagaan kulit yang percuma dalam kotak sumber di bawah. Pergi sana sekarang. “Anda akan suka cara anda melihat.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *