Hyperhidrosis remaja dan kanak-kanak

Hyperhidrosis remaja dan kanak-kanak

Dewasa tidak sahaja yang mungkin menderita hyperhidrosis atau peluh berlebihan. Walaupun kecil kanak-kanak dan remaja akan terdedah kepada membangunkan ia. Sebenarnya, apabila kanak-kanak dan remaja akan melanda dengan penyakit ini, mereka cenderung untuk mengalami kesan yang paling.

Kanak-kanak berusia tujuh tahun dan di bawah menderita hyperhidrosis mungkin mendapati sukar untuk melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti fizikal seperti kebanyakan anak-anak lakukan. Kerana sawit mereka berpeluh, mereka mungkin tidak boleh memainkan besbol atau bola keranjang juga. Kaki mereka berpeluh akan melarang mereka daripada bermain bola sepak juga. Oleh yang demikian, mereka hanya duduk di dalam bleachers dan menonton permainan longingly setiap kali kanak-kanak umur mereka yang melepak di Taman untuk bermain.

Remaja, sebaliknya, mempunyai set kebimbangan yang berbeza. Remaja yang berada dalam peringkat kehidupan mereka di mana fesyen dan kelihatan baik adalah amat penting. Oleh itu, mereka bermain dengan pakaian mereka, bereksperimen dengan make up atau gaya rambut mereka sebelum pergi dengan kawan-kawan. Jika remaja, lebih seorang gadis, mengalami peluh berlebihan, beliau memilih pakaian menjadi terhad. Dia tidak boleh memakai pakaian berwarna gelap atau lain markah peluh akan menunjukkan. Semua remaja dengan hyperhidrosis boleh memakai adalah pakaian hitam dan pakaian yang mempunyai naungan yang ringan. Apa-apa sahaja di antara menjadi tidak wajar.

Bagi remaja yang lebih tua, masalah mengekalkan mereka dalam pertemuan sosial utama seperti parti, parti dan tarian sekolah tinggi. Ini adalah kerana tempat-tempat yang sesak cenderung meninggalkan mereka semua berpeluh dan malu. Kebanyakan remaja lelaki yang menderita hyperhidrosis Langkau prom malam semata-mata kerana mereka tidak mahu mendapat semua berpeluh di hadapan pasangan mereka. Atau lebih teruk lagi, titisan peluh seluruh pakaian indah tarikh mereka.

Berpeluh adalah satu fenomena yang semulajadi. Malah, ia adalah sebahagian daripada proses tubuh yang sihat. Walau bagaimanapun, jika anda cenderung untuk berpeluh berlebihan, masalah sebegini timbul. Ada sedikit yang anda boleh lakukan untuk mengawal peluh. Dan ia tidak berhak menyalahkan pada hormon sepanjang masa. Hyperhidrosis adalah satu kebimbangan perubatan yang memerlukan seorang doktor atau pakar yang layak bantuan untuk kembali.

Kanak-kanak dan remaja yang mengalami peluh berlebihan mungkin perlu untuk menggunakan krim antiperspirant yang ringan dan serbuk hanya untuk menjaga badannya daripada berpeluh terlalu banyak. Walau bagaimanapun bagi anak-anak, masalah jarang pada ketiak yang sebagai manik peluh bentuk penuh dengan kehalusan pada kepala, kaki, dan tangan mereka.

Terdapat cara semulajadi untuk mengelakkan berpeluh. Bagi kanak-kanak dan remaja pesakit masalah yang tidak dapat ditangani oleh tetap antiperspirant krim, ubat-ubatan yang lebih mengganggu mungkin diperlukan. Contoh ubat-ubatan tersebut adalah suntikan botox atau iontophoresis. Ibu bapa harus menyedari hakikat bahawa peluh berlebihan adalah satu masalah yang besar untuk anak lelaki dan anak perempuan pada usia muda mereka. Menyedari masalah itu akan pasti membantu banyak. Percubaan anda untuk mencari penyelesaian yang menenangkan cukup bagi mereka kerana mereka tahu bahawa anda memahami apa yang mereka akan.

Mengambil anak lelaki atau anak perempuan anda kepada doktor yang jenis kepakaran adalah hyperhidrosis. Semak sama ada polisi insurans anda merangkumi rawatan yang diperlukan. Dengan cara ini, anda boleh menyediakan penjagaan, perhatian dan rawatan yang diperlukan oleh anak anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *