Hubungi Immortelle, selama-lamanya atau Helichrysum–cara ianya minyak pati yang sangat penyembuhan

Hubungi Immortelle, selama-lamanya atau Helichrysum–cara ianya minyak pati yang sangat penyembuhan

Orang-orang yang begitu banyak yang mengandungi beberapa jenis kesakitan fizikal, dan memerlukan satu bentuk melegakan kesakitan yang berkesan. Yang lebih daripada sekadar pelekat ejen (satu yang hanya blok sensasi kesakitan), tetapi sebaliknya menyembuhkan ketika mengurangkan kesakitan. Minyak pati Helichrysum (juga dikenali selama-lamanya dan Immortelle) mempunyai keupayaan untuk melakukan kedua-duanya. Dicatatkan oleh ahli-ahli terapi yang banyak sebagai salah satu yang paling mendalam penyembuhan minyak digunakan semalam, Helichrysum digunakan dengan kejayaan untuk banyak penyakit fizikal yang besar. Salah satu aromatherapists perubatan yang terkemuka di Amerika Utara telah dinyatakan kesan minyak begitu meyakinkan untuk mempunyai “tidak pernah bertemu dengan mana-mana jenis kritikan” dari masyarakat perubatan konvensional. Minyak yang sedia ada, dan mudah–berikut adalah lebih banyak tentang hal itu, dan bagaimana untuk membuat penggunaan terbaik daripada ia untuk keperluan anda.
Wap minyak pati yang disuling dari bunga-bunga kuning kecil kilang Helichrysum yang berada dalam kelas dengan sendirinya tiga faktor paling penting bagi ubat: Keselamatan, keberkesanan dan mudah digunakan. Sesetengah minyak pati yang digunakan untuk kesakitan harus digunakan dengan berhati-hati; orang-orang yang mengandungi salicilate perangkap hendaklah digunakan menyempitkannya kerana mereka ketoksikan yang berpotensi. Helichrysum Walau bagaimanapun, mempunyai sekatan seperti itu dalam kesusasteraan aromaterapi. Ia sebenarnya, adalah salah satu beberapa minyak pati yang disyorkan bagi permohonan langsung pada kulit dalam kes-kes Tempahan kritikal atau serta-merta.
Dengan keberkesanan–keupayaan untuk mengurangkan kesakitan dan menyembuhkan–yang luar biasa tentang Helichrysum. Hampir setiap bentuk sakit seolah-olah bertindak balas secara positif kepada permohonan pati minyak Helichrysum. Sakit sendi, sakit belakang, otot dan tisu penghubung sakit, sakit saraf, dan kesakitan akibat daripada kecederaan, pembedahan dan trauma yang boleh semua boleh membantu. Penggunaan minyak pati yang paling biasa adalah sebuah kecairan minyak Jojoba, diurut ke kawasan-kawasan yang terlibat beberapa kali sehari. Minyak ini juga boleh digunakan benar-benar pekat jika dikehendaki untuk situasi yang teruk atau serta-merta.
Penyediaan minyak yang paling popular adalah pengurangan mana-mana daripada 5% kepada 20% bergantung kepada kekuatan anda diperlukan. Kerana kos relatif minyak, ia adalah berguna untuk orang ramai untuk mencari pencairan terendah yang akan bekerja untuk mereka. Seseorang mesti menyedari bahawa kecairan yang rendah mungkin paling berkesan untuk keperluan mereka, dan tidak berfikir bahawa ‘ lebih baik ‘. Penyembuhan jangka panjang Tempahan dramatik akan dari permohonan yang konsisten dan jangka panjang sehingga keadaan lega (daripada yang besar permohonan semua sekali). Minyak kadang-kadang dipanggil bagi dalam bentuk pekat, penuh-kekuatan Walau bagaimanapun. Apabila kecederaan hanya berlaku, dan di awal lebam dan kerosakan tisu boleh dikurangkan dengan penggunaan Helichrysum langsung. Jika seseorang telah bermain bola sepak contohnya, dan hanya menerima tamparan yang besar kepada shin yang, beberapa titis minyak tulen yang disapu ke dalam kawasan tersebut beberapa kali sepanjang tempoh 12 jam yang lalu boleh membuat satu perbezaan yang ketara dalam penyembuhan masa. Dalam kepekatan 10% 65 titis pati minyak satu AUNS minyak pembawa–menggunakan maklumat ini, anda boleh mencari kepekatan yang lebih tinggi atau lebih rendah untuk memenuhi keperluan anda.
Selain melegakan kesakitan mudah, Helichrysum diketahui sebenarnya mempercepatkan penyembuhan kecederaan melalui antioksidan yang, tindakan anti-inflammation dan regeneratif. Ini adalah berguna untuk lebam tidak hanya ‘biasa’ dan lebam, tetapi untuk pembedahan sutures dan terbakar juga. Selanjutnya, minyak ditemui dalam 3-5 peratus kepekatan dalam resipi penjagaan kulit untuk mengurangkan penampilan penuaan kulit, dan untuk mengurangkan dan menghapuskan parut semua jenis.
Rumah jenis minyak pati Helichrysum dianggap yang disuling dari tumbuh-tumbuhan yang tumbuh di Pulau Corsica di Laut Mediterranean. Syarat-syarat iklim dan genetik tumbuhan menyebabkan komposisi kimia semulajadi unik minyak pati dengan tindakan anti-radang, aktiviti analgesik dan regeneratif yang kukuh. Minyak ini boleh disenaraikan sebagai Helichrysum italicum subspesies serotinum. Anda mungkin mendapati bahawa kelainan lain bekerja serta untuk keperluan anda, dan boleh melakukan percubaan seperti yang anda lihat patut.
Minyak pati Helichrysum adalah salah satu pengamal perubatan paling besar alam semula jadi. Ia berfungsi untuk gejala sakit, banyak yang hebat dengan selamat dan berkesan. Ianya mudah untuk digunakan dan diperolehi melalui sumber-sumber internet (ianya, setakat ini belum, sukar untuk mencari di kedai-kedai makanan kesihatan tempatan, walaupun ini mungkin akan berubah tidak lama lagi). Apa-apa keperluan untuk terapi, Helichrysum pati Minyak jenis ini adalah bernilai menyiasat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *