Hubungan antara strok dan kesihatan gigi

Hubungan antara strok dan kesihatan gigi

Ia telah dianggarkan bahawa setiap 45 saat apa America mempunyai strok, split kedua serta lebih dari 30.000 sel-sel otak akan telah meninggal dunia selepas ini kejutan yang dahsyat pada otak, dalam masa beberapa minit untuk strok ischemic akan membunuh sel-sel otak lebih daripada 1.9 juta, boleh anda bayangkan banyak fakta-fakta, kebolehan, idea dan fungsi badan anda akan hilang selepas tragedi tersebut?

Orang-orang yang telah diberitahu untuk mengalami keadaan kardiovaskular sering memberi lebih perhatian mereka diet, bersenam dan lain-lain aktiviti untuk mencegah angin ahmar tetapi sangat sedikit orang yang akan membayar tutup perhatian kepada kesihatan mulut mereka.

Kesihatan mulut dan angin ahmar

Salah satu punca yang paling kabur untuk angin ahmar adalah bakteria yang ditemui di mulut seseorang, kita mengatakan bahawa ia adalah tidak jelas kerana tidak ramai orang bercakap tentang hal itu dan pastinya kerana tidak ramai yang sedar ia mereka tidak dapat mengaitkan satu perkara dengan yang lain.

Menurut doktor di University of Minnesota bakteria mempunyai kesan langsung dalam fungsi kardiovaskular, bakteria yang ditemui dalam mulut seseorang secara langsung boleh menjejaskan jantung beliau. Satu eksperimen yang melibatkan arnab mengambil tempat di Universiti ini dan keputusan yang agak menakjubkan, bakteria yang tumbuh di dalam rongga mulut haiwan (atau orang untuk itu) tidak mengambil tahun untuk mula menyebabkan kesan-kesan negatif pada sistem kardiovaskular, ia hanya mengambil masa 30 minit bagi bakteria ini biasa seterusnya meranapkan aliran darah dan Kepala ke arah tengah-tengah, dalam tempoh yang ditetapkan bahawa bakteria dapat memulakan pembentukan beku dalam arteri yang.

Seperti yang anda tahu pembekuan arteri adalah salah satu pencetus untuk strok ischemic, apabila pembekuan ini mendapat besar cukup mampu menyekat bekalan oksigen yang diperlukan oleh otak seseorang untuk berfungsi dengan betul, apabila otak tidak mendapat cukup oksigen otak yang sel-sel dikenali mati sangat cepat dalam akibat kematian sel-sel otak yang walaupun sedikit boleh menjadi sangat dahsyat.

Ia adalah amat penting untuk pesakit-pesakit yang telah didiagnosis menghidap mungkin kardiovaskular syarat-syarat untuk menjaga kesihatan mulut mereka baik kerana akhirnya dia tidak hanya membuatkan mereka melihat sosial menyenangkan tetapi ia akan turut berpotensi untuk menyelamatkan nyawa mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *