Hubungan antara kesihatan dan Team Building

Hubungan antara kesihatan dan Team Building

Ramai yang tahu bahawa bekerja sebagai satu pasukan merupakan faktor penting, sama ada ia berkaitan francais sukan satu atau satu kumpulan kerja pejabat. Walau bagaimanapun, tidak seperti yang ramai sudah biasa dengan hubungan antara kesihatan dan team building. Latihan benar-team building yang sebenarnya boleh mewujudkan suasana kerja yang sihat. Malah, sesetengah syarikat mempunyai keseluruhan percutian yang direka di seluruh idea ini, menjadikan tempat-tempat yang sempurna untuk orang-orang untuk berehat, bon, dan mula berasa lebih baik, sambil mengukuhkan Kesihatan pasukan.

Teras hubungan antara Kesihatan pasukan dan pasukan bangunan adalah fakta diketahui bahawa keseluruhan persekitaran kerja lebih sihat apabila kerja-kerja seluruh Kumpulan berfungsi dengan betul. Kita tahu bahawa untuk Kumpulan berfungsi dengan efektif, bahawa semua orang memainkan peranan penting, dengan menyumbang kepada matlamat keseluruhan pasukan. Apabila ahli-ahli pasukan bekerja dengan satu sama lain, terlibat dalam komunikasi yang produktif dan positif, mereka berasa dihargai dan ganjaran. Ini kerja pasukan / team building mewujudkan persekitaran yang sihat untuk bekerja. Bukan sahaja Adakah Ketua mereka membuatkan mereka rasa penting, lain-lain pasukan Adakah dengan memberikan pujian dan maklum balas yang positif. Semua orang berharap untuk pergi ke tempat kerja setiap hari dan membuat perubahan.

Tahukah anda bahawa terdapat pelbagai manfaat jangka panjang yang sihat daripada pasukan yang berjaya? Manfaat termasuk moral yang meningkat, prestasi yang tinggi dan komitmen yang tinggi terhadap Matlamat projek. Untuk mewujudkan pasukan tersebut berjaya, mengapa tidak mencari beberapa aktiviti yang besar bagi team building yang akan membawa hubungan antara pasukan kesihatan dan team building ke hadapan. Aktiviti-aktiviti tersebut termasuklah senaman yang meniru Kumpulan yang terkandas di sebuah pulau, acara mencari karun scavenger, Kumpulan sukan dalam satu pertandingan Olimpik-gaya, dan aktiviti-aktiviti yang melibatkan Amanah dan membina hubungan. Apabila pasukan yang berfungsi pada prestasi puncak, Semua ahli kumpulan berasa sihat mental dan fizikal. Ini hanya berfungsi untuk mengukuhkan dan memanjangkan prestasi yang cemerlang.

Apabila orang tidak mendapat bersama-sama, akan letih atau tertekan, produktiviti mereka cenderung untuk mengalami. Ia adalah penting untuk snap mereka ini dan memfokus semula mereka pada matlamat yang sama. Salah satu cara untuk menangani kesihatan secara keseluruhan dan team building adalah untuk menghantar Kumpulan untuk percutian kesihatan dan kesejahteraan yang merangkumi latihan pembinaan pasukan dalam agenda. Salah satu syarikat itu yang tidak ini dipanggil Kumpulan Xpeerience.

Pakej percutian kesihatan dan kesejahteraan termasuk tiga kali makan sehari digabungkan dengan sesi dan seminar mengenai kegiatan amalan seperti yoga, shiatsu, naturopathy, meditasi, bersantai, tai chi dan refleksologi. Juga agenda yang terdapat dalam kepercayaan dan hubungan aktiviti bangunan yang bertujuan untuk mengintegrasikan kesihatan dan team building. Manakala individu yang menghilangkan tekanan, mereka juga meningkatkan komunikasi, yang menjadikan mereka lebih produktif di tempat kerja.

Pemakanan adalah satu lagi kawasan yang dimasukkan ke dalam pakej ini. Cara sihat makan makanan seimbang, berzat dan pendidikan yang disediakan oleh seminar pemakanan yang menjadi peserta di landasan yang betul. Ahli-ahli pasukan lebih fokus apabila mereka mengambil makanan yang sihat yang secukupnya, mendapatkan jumlah yang betul rehat, dan mengurangkan atau menghilangkan stres yang dihadapi dalam kehidupan seharian mereka. Kehadiran dalam cara-cara buat masa ini mereka yang peka dan bersedia untuk bekerja pada produktiviti yang maksimum.

Hubungan antara kesihatan dan team building sepatutnya tidak boleh dipertikaikan lagi. Pasukan yang bekerja dan bersama-sama mengalami tahap produktiviti, peningkatan moral, dan ketidakhadiran yang rendah kerana isu-isu kesihatan fizikal atau mental. Mereka lebih bermotivasi, lebih baik pemecah masalah, dan semua menyumbang kepada budaya korporat yang bertambah baik. Setiap hari, mereka bangun rasa hebat dan bersedia untuk ke tempat kerja menangani masalah di tangan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *