Home remedi untuk buku lali bengkak – cara-cara terpantas untuk menyingkirkan ia

Home remedi untuk buku lali bengkak – cara-cara terpantas untuk menyingkirkan ia

Ia boleh menjejaskan kedua-dua kaki dan termasuk di betis atau bahkan di paha. Tetapi, yang paling penting, mengurangkan makanan diproses dan makanan segera, di mana kesemuanya akan melimpah dengan garam.

Buku lali yang bengkak, kaki dan kaki, disebut perubatan sebagai penyakit edema, berlaku apabila cecair terkumpul di dalam ruang antara sel-sel badan. Manakala edema biasanya memberi kesan kepada kaki, buku lali dan kaki yang lebih rendah, ia juga boleh mempengaruhi mana-mana kawasan badan, menyebabkan tanda-tanda sistemik.

Gejala:
Pada mulanya, kaki, buku lali dan kaki akan kelihatan bengkak sebagai berkembang hari, tetapi selepas satu tempoh masa, swelling menetapkan perkara pertama pada waktu pagi dan terus memburukkan sepanjang hari. Edema jangka panjang menyebabkan lekuk kecil: apabila anda menekan pada kawasan bengkak untuk beberapa saat, anda akan perasan yang indentation di kawasan itu. Bengkak yang berterusan boleh menyebabkan kulit ulcerations.

Remedi rumah untuk pergelangan kaki bengkak
Angkat pergelangan kaki supaya kaki lurus di hadapan anda atas sofa atau di kerusi. Letakkan Pek ais, atau ais dalam beg plastik yang dibalut dalam tuala bersih hidangan di atas buku lali dibangkitkan.

Gunakan pek sejuk untuk mengawal bengkak, seperti crushed ice dalam beg plastik, pek gel sejuk atau beg sejuk beku peas atau kacang hijau. Balut pek sejuk di dishcloth yang supaya ia tidak menghubungi kulit anda secara langsung. Apabila Pak memanaskan, ia refreeze dan memohon semula ia kemudian. Saya menggunakan 12 x 18 dua dalam pek gel, jadi salah satu adalah sentiasa di dalam penyejuk beku.

Cuka untuk melegakan tendinitis, sprains, strain, dan kaki am aches, wraps ganti cuka panas dan sejuk. Mula-mula, Panaskan jumlah yang sama dengan cuka dan air. Rendam tuala dalam campuran, wring ia keluar dan Balut sekeliling kaki anda. Cuti yang ia dibungkus selama lima minit. Kemudian Campurkan sama bahagian cuka dan air sejuk dan mengikut prosedur yang sama. Ulangi turutan keseluruhan ini sebanyak tiga kali.

Timun merupakan satu lagi penawar yang hebat untuk kaki bengkak. Letakkan sepotong timun pada kaki anda dan tutup dengan kain kapas atau pembalut. Timun akan menyerap cecair dan kelajuan pemulihan.

Benih itu
Benih itu adalah satu lagi remedi rumah yang berkesan untuk rawatan bengkak kaki semasa hamil. Mengambil masa 3-4 sudu besar biji itu setiap hari untuk 2-3 bulan. Ini mempunyai kesan ajaib dan menunjukkan hasil yang besar dalam 2-3 bulan.

Tidur atau berehat di satu arah badan anda (Bahagian seterusnya) dan menjaga kaki anda dibesarkan menggunakan kusyen yang lembut mengurangkan bengkak kaki.

Rebus 1-2 gelas air yang mengandungi molas setengah sudu besar (gud) dan saunf satu sudu, dan rebus ke separuh. Cuti yang ia dibungkus selama lima minit. Duncan. Kapal-kapal dan kapilari lusuh, darah yang bocor. Ulangi turutan keseluruhan ini sebanyak tiga kali.

Makanan yang kaya dengan vitamin E
Ia juga didapati makanan kaya dengan Vitamin E yang baik untuk pesakit-pesakit yang mengalami bengkak kaki semasa hamil. Di antara makanan yang kaya dengan Vitamin E adalah bayam, minyak badam, ubi keledek, benih bunga matahari, dan kuman gandum.

Senaman

Duduk di atas karpet dan meregangkan kaki anda di hadapan, putar kaki anda 10 – 15 kali arah mengikut arah jam dan kemudian dengan cara yang sama putar ke arah bijak anti-clock untuk 10 – 15 kali. Ini mengurangkan bengkak kaki dan meningkatkan peredaran darah di kaki.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *