Home penjagaan kesihatan vs dibantu hidup

Home penjagaan kesihatan vs dibantu hidup

Perbezaan di sini adalah sama seperti perbezaan di antara kemudahan-kemudahan hidup bantuan dan rumah penjagaan. Banyak seperti kemudahan hidup dibantu, rumah penjagaan kesihatan membolehkan warga emas menikmati satu ukuran yang baik kemerdekaan. Warga tua individu atau pasangan akan menghargai mempunyai privasi serta bantuan keperluan hidup harian.
Apa yang menyediakan penjagaan kesihatan utama
Apakah jenis perkhidmatan yang home penjagaan kesihatan tidak menyediakan? Home penjagaan kesihatan boleh membantu warga tua keperluan harian hidup rumah penyimpanan dan memasak dan penyediaan makan, mandi, berpakaian. Bergantung kepada keperluan penduduk, mungkin peruntukan khas seperti pengangkutan dan tugas, program-program sukarelawan, senaman dan berjalan dan bantuan toileting. Borang-borang yang lebih luas rumah penjagaan kesihatan juga akan menyediakan program-program pemulihan, termasuk lawatan dari ahli terapi fizikal dan jururawat. Lain-lain profesional penjagaan kesihatan utama yang berkelayakan termasuk jururawat pernafasan, pekerjaan jururawat, pekerja sosial, pekerja kesihatan mental dan pakar-pakar perubatan.
Yang membayar rumah penjagaan kesihatan? Jenis ini hidup bantuan luar program boleh dibayar oleh peribadi sumber daripada penduduk atau keluarga, oleh pembayar awam seperti Medicaid dan Medicare atau pelan insurans kesihatan ditaja oleh majikan. Medicare biasanya tidak akan membayar bagi home penjagaan kesihatan secara jangka panjang manakala Medicaid adalah lebih cenderung untuk membantu keluarga-keluarga yang berpendapatan rendah dengan sedikit atau tiada aset. Ditaja oleh majikan utama Kesihatan dijangka akan secara jangka pendek kecuali jika rancangan insurans yang sangat bermurah hati. Kebanyakan masa rumah penjagaan kesihatan akan dibayar oleh keluarga yang memiliki sumber-sumber.
Membandingkan penjagaan kesihatan rumah dengan bantuan sara hidup
Bagaimana rumah penjagaan kesihatan tidak membandingkan dengan hotel penginapan di rumah kejururawatan dan kemudahan hidup dibantu? Kebanyakan warga tua lebih suka rumah penjagaan kesihatan, sudah tentu, kerana orang sentiasa menghargai privasi mereka. Walau bagaimanapun, Terdapat juga keadaan yang akan memerlukan penyeliaan berterusan dari residen untuk kemudahan hidup bantuan dan tidak hanya Lawatan sekali-sekala. Home penjagaan kesihatan pada dasarnya dibantu tinggal, tetapi dengan walaupun kemerdekaan yang lebih banyak. Oleh itu seorang penduduk yang tidak boleh ditinggalkan semata-mata untuk jangka masa yang panjang akan lebih sesuai dalam jenis kejururawatan atau Lembaga dan penjagaan rumah.
Ia mungkin kelihatan bahawa home penjagaan kesihatan akan menjadi lebih murah berbanding di rumah jagaan kejururawatan. Walau bagaimanapun, kos penjagaan kesihatan utama boleh hanya yang mahal, bergantung kepada jumlah jam bekerja mati. Sebahagian daripada penduduk telah mengakui bahawa penjagaan kesihatan rumah sepenuh masa biasanya bayaran dua kali ganda lebih banyak sebagai di Lembaga dan penjagaan atau dibantu hidup yang utama. Kebanyakan agensi-agensi utama penjagaan kesihatan akan mengenakan caj kira-kira $20.00 sejam atau lebih. Jika penduduk agak bebas kemudian yuran yang berkaitan dengan perkhidmatan yang boleh dikawal. Walau bagaimanapun, jangan lupa bahawa jika keperluan minimum untuk bermula dengan, anda boleh mengupah individu yang dipercayai untuk melaksanakan tugas-tugas yang sama dan menjimatkan wang anda daripada membayar yuran agensi.
Home penjagaan kesihatan yang sesuai untuk warga tua yang berasa sihat dan boleh bergerak dengan mudah tetapi yang memerlukan Lawatan sekali-sekala doktor dan membantu dengan pembersihan. Ia juga merupakan pilihan yang lebih baik jika yang kanan keperluan penjagaan sepenuh masa tetapi tidak mahu menjadi seorang pemastautin di rumah jagaan kejururawatan awam. Home penjagaan kesihatan sepenuh masa menyediakan yang privasi dan perhatian peribadi yang boleh didapati. Jika anda sedang mencari untuk bantuan kanan jenis ini, anda harus sentiasa peka dari kelayakan pekerja, seperti membuka rumah untuk orang yang tidak dikenali sentiasa boleh menjadi risiko keselamatan. Terbaik agensi penjagaan kesihatan di rumah telah ditayangkan pekerja yang juga berkelayakan dalam bidang mereka.
Bagaimana kami boleh membantu anda
RoyalProvidence adalah sebuah syarikat yang berdedikasi untuk membantu warga emas yang mencari bantuan di Daerah California Selatan. Kami memeriksa kemudahan hidup bantuan dan persaraan komuniti di kawasan ini supaya pelanggan akan mencari rumah sempurna pada harga yang mereka mampu. RoyalProvidence juga boleh membantu warga emas yang mencari rumah penjagaan kesihatan? Ya. Syarikat kami boleh meletakkan anda dalam berhubung dengan agensi penjagaan kesihatan di rumah, mengikut keperluan khusus anda dan bajet terhad. Kita juga boleh menasihati anda tentang perbezaan di antara rumah perkhidmatan penjagaan kesihatan dan hidup bantuan Lembaga dan penjagaan kemudahan dan pilihan yang menginap lebih baik bekerja untuk anda. Telah bekerja keras sepanjang hayat mereka dan sesungguhnya layak yang mungkin penjagaan kesihatan yang terbaik – sama ada dalam kemudahan hidup kanan atau di rumah mereka sendiri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *