Home penjagaan kesihatan untuk warga tua di utara Amerika Syarikat

Home penjagaan kesihatan untuk warga tua di utara Amerika Syarikat

Apabila mempertimbangkan dalam rumah penjagaan bagi warga tua, seseorang perlu ingat untuk mengambilkira pelbagai faktor. Masa, wang dan sumber-sumber lain adalah pertimbangan yang jelas, Namun ramai orang gagal memikirkan faktor-faktor kurang jelas dengan serta-merta seperti bentuk muka bumi dan Topografi.

Satu bandar dengan rupa bumi yang sukar adalah Pittsburgh, Pennsylvania. Salah satu faktor penting apabila memikirkan dalam penjagaan rumah untuk warga tua di Pittsburgh adalah Topografi. Bagaimana kanan yang boleh lakukan di rumah terjejas oleh bentuk muka bumi dan cuaca Pittsburgh. Kadang ribut salji, banjir kilat, gunung dan Bukit-bukau yang curam semua boleh menjejaskan keupayaan penjaga untuk mengekalkan standard yang tinggi bagi penjagaan. Apabila mempertimbangkan pilihan penjagaan kesihatan untuk warga tua di bandar Utara, berbukit-bukau seperti Pittsburgh, salah satu harus pasti mengambil kira semua faktor.

Luar cuaca, Topografi dan bentuk muka bumi, salah satu harus mempertimbangkan mengapa penjagaan kesihatan utama di Pittsburgh diperlukan. Bandar Pittsburgh mempunyai populasi kanan sangat besar. Kebanyakan penduduk yang dilakukan pekerja keras seperti bekerja di kilang-kilang keluli dan perlombongan. Bertahun-tahun buruh manual yang keras boleh mencipta masalah-masalah kesihatan, yang memerlukan penjagaan rumah. Untuk memenuhi keperluan penjagaan kesihatan warga tua, salah satu mesti pastikan ingat mengapa mereka yang memerlukan dalam penjagaan rumah.

Senior yang banyak tidak dapat melancong dan menjaga diri mereka sendiri. Di bandar seperti Pittsburgh dengan cuaca itu tidak dapat diramalkan, di rumah penjagaan bagi warga tua dengan baik mungkin satu keperluan. Manakala senior yang banyak difahami ingin mengekalkan ukuran kemerdekaan dan kawalan dalam kehidupan mereka, mudah hakikatnya dalam penjagaan rumah untuk warga tua di Pittsburgh adalah satu realiti yang banyak perlu menghadapi.

Sebilangan besar warga tua yang tinggal di rumah sama bahawa mereka telah hidup dalam seluruh kehidupan mereka. Atas sebab ini, mereka yang enggan untuk meninggalkan dan menghabiskan masa di hospital atau rumah penjagaan. Hal ini sudah tentu berlaku di banyak bandar-bandar seperti Pittsburgh, dengan rapat komuniti dan kejiranan dan semangat dalam keluarga. Senior mahu tinggal berdekatan dengan kawan-kawan, Keluarga, Gereja-gereja, dan jiran-jiran mereka. Apabila seseorang telah tinggal di rumah yang sama untuk 50 tahun atau lebih, ianya sering emosi sukar untuk meninggalkan untuk mendapatkan penjagaan perubatan yang diperlukan. Dengan negara maju hari ini teknologi perubatan, pembedahan borang pemulihan, pengawasan ubat-ubatan dan penjagaan bagi pesakit-pesakit Alzheimer boleh semua boleh dilakukan di rumah.

Manakala ia mungkin sesuai untuk warga tua untuk menerima penjagaan kesihatan di kemudahan perubatan, ia adalah lebih mudah untuk warga tua untuk menerima rawatan berterusan dan pemulihan di rumah. Dengan ramai kanak-kanak berada dalam kedudukan yang malang untuk menyediakan penjagaan untuk ibu-bapa mereka, dalam rumah penjagaan kesihatan boleh benar-benar menjadi satu pilihan yang sangat baik. Kanak-kanak boleh mengatur untuk jururawat untuk melawat ibu-bapa mereka di rumah mereka dan memberikan penjagaan perubatan yang perlu dan penyeliaan.

Jika senior memerlukan penjagaan dan perhatian perubatan yang kerap atau berterusan, ianya sering terbaik untuk pembekal perubatan untuk melawat rumah untuk menyediakan penjagaan. Dalam rumah penjagaan kesihatan untuk warga tua di Pittsburgh adalah amat penting kerana rupa bumi yang sukar dan cuaca yang sering buruk bandar. Di samping itu, dalam rumah penjagaan kesihatan untuk warga tua menyediakan manfaat pasti kanak-kanak yang ramah dan mengambil berat untuk ibu bapa yang tua.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *