Holism daripada Yoga

Holism daripada Yoga

Yoga biasanya datang bersama-sama dengan suatu falsafah yang mengajar ketenangan dan ketenangan, sekali gus memberi kemudahan dan kelonggaran kepada minda dan badan. Regangan telah terbukti memberi jumlah yang banyak faedah kepada badan.

Penculikan adalah satu-satunya cara untuk air mata gentian otot tanpa pengecutan, yang seolah-olah jelas tetapi ramai yang tidak mengetahui hakikat yang mudah. Apabila anda meregangkan anda melakukan perkara yang sama yang berat lifters lakukan untuk otot mereka, tetapi hanya dalam cara yang lebih mudah dan lebih santai.

Selain menguatkan otot-otot dan menggalakkan pembangunan otot, regangan tidak satu lagi perkara yang besar untuk badan: strains toksin. Toksin akan membedil anda sepanjang kehidupan seharian, walaupun kini terdapat pelbagai bahan kimia yang kini sedang berupaya dari monitor anda ditembak melalui udara dan diserap ke dalam kulit anda.

Apabila anda bertindak sebagai batu lesu menginap, toksin-toksin ini menginap di mana mereka telah diserap. Walau bagaimanapun, jika anda bergerak, meletakkan lokomotif untuk ujian, anda sebenarnya akan mula menarik toksin daripada sistem limfa dan mengumuhkan melalui peluh dan air kencing.

Toksin Jangan banyak badan: mereka perlahan fungsi kognitif, mewujudkan ketidakseimbangan kimia, ia menyebabkan kebimbangan, tekanan, kemurungan, dan mereka yang membawa kepada penyakit semua jenis. Jadi, ia masuk akal yang anda harus memikirkan beberapa cara untuk mendapatkan kerja badan untuk membersihkan dirinya.

Yoga adalah lebih daripada regangan walaupun. Sesiapa sahaja boleh bangun pada waktu pagi dan lakukan sentuhan jari kaki yang baik, dan yang akan menjadi besar.

Tetapi ia mengambil disiplin, amalan dan kemahiran untuk menjadi seorang yogi. Yoga adalah sambungan minda, badan dan semangat.

Anda menggabungkan teknik pernafasan ke regangan untuk menyokong badan dan semangat semasa pembersihan minda. Yoga sering juga disebut sebagai amalan yang menuntut ilmu kebatinan dan sebab yang baik juga.

Terdapat banyak kajian yang menunjukkan bahawa orang-orang yang mengalami kemurungan klinikal sebenarnya telah menemui manfaat yang amat besar dari perbuatan yoga. Doktor perubatan akan memberitahu anda bahawa anda perlu mengambil pelbagai ubat-ubatan preskripsi mengubah fikiran jika anda ingin menjadi kemurungan, tetapi yang hanya meliputi masalah.

Yoga adalah satu pendekatan holistik kepada kesihatan semulajadi. Orang jatuh dari cara hidup yang memerlukan penggunaan fizikal dan ketahanan semulajadi.

Tidaklah menghairankan mengapa orang akan menjadi keliru tentang pemikiran dan emosi, mereka kerana mereka tidak menggunakan badan mereka betul-betul. Yoga adalah seperti marathon yang, ianya bukan Sprint yang membuat bangsa tetapi ketahanan tahan lama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *