Hipoglisemia – memahami bagaimana untuk mengalahkan “Kabus otak” dan kurang penumpuan

Hipoglisemia – memahami bagaimana untuk mengalahkan “Kabus otak” dan kurang penumpuan

Simptom hipoglisemia di ‘kabus otak’, perubahan mood dan kehilangan ingatan tidak terutamanya berbahaya tetapi kefahaman yang asas tentang gula dalam darah yang rendah adalah diperlukan sebelum apa-apa perubahan jangka panjang boleh dibuat untuk memperbaiki masalah.

Untuk mendapatkan tenaga yang diperlukan untuk 24 jam, kebanyakan orang hanya Makan tiga kali sehari. Kerosakan dalam sistem penyediaan bahan api sentiasa harus tahu bagaimana hipoglisemia (paras gula darah rendah) mengambil memegang.

Selepas makan, sistem penghadaman anda rosak makanan kepada tenaga yang boleh digunakan. Pertama, air liur anda menghasilkan gula ringkas, glukosa.

Glukosa adalah sumber tenaga anda dan ia adalah apa yang disebut apabila gula dalam darah yang rendah adalah disebutkan. Penghadaman tambahan membawa asid amino, yang menjadi karbohidrat. Karbohidrat akan ditukar kepada glukosa (dan glycogen yang disimpan gula dalam badan anda).

Tenaga tambahan ditukar kepada lemak oleh hati untuk keperluan tenaga jangka panjang badan. Pankreas anda kemudian mengambil alih: apabila anda makan karbohidrat ia melepaskan insulin.

Ini adalah di mana masalah boleh mula. Apabila anda Manjakan diri anda dengan makanan yang ditapis seperti pastri, doughnuts dan roti putih pankreas anda pergi ke overdrive untuk melepaskan insulin tambahan.

Insulin mencipta bahan api dengan mengambil glukos ke sel-sel badan anda.

Tergesa-gesa ini insulin adalah tambahan yang dihasilkan semakin oleh badan untuk keperluan tenaga biasa yang. Ia menyebabkan paras gula darah kami secara mendadak naik mendadak sehingga dan kemudian kemalangan. Badan anda memerlukan ini seimbang, tidak ada seorang pun sentiasa akan naik dan turun dari karbohidrat yang halus, Nikotin, kafein dan tekanan.

Hipoglisemia akan menjadi ditubuhkan jika permintaan insulin di dalam badan berlaku setiap 30-60 minit.

Ini menjelaskan mengapa, apabila gula dalam darah anda rendah mengalami kemalangan, anda rasa penat. Rasa letih itu datang dari glukosa tidak. Tiada bahan api (atau glukosa) kepada otak dan anda akan merasa anda mempunyai “otak kabus”, kehilangan ingatan, perubahan mood dan walaupun permulaan kemurungan.

Gejala-gejala kepada pengasingan hipeglisemik tersebut, kajian telah menunjukkan, adalah hasil dari gaya hidup dan diet anda.

Berita baik adalah bahawa hipoglisemia (gula darah rendah) boleh diatasi tanpa usaha yang terlalu banyak dan anda tidak harus berfikir bahawa “otak berkabus” anda akan bersama anda selama-lamanya. Oleh tidank berjamu pada makanan yang ditapis badan anda akan berdepan dengan lebih baik.

Ubah tabiat anda hanya kopi dan ditapis dan anda akan mula untuk meningkatkan paras gula darah yang rendah.

Anda perlu melakukan sedikit latar-belakang yang membaca untuk membuat keputusan yang betul bagi peningkatan dalam hidup anda. Ini nasib baik tidak mahal atau sukar dan boleh dilaksanakan dalam tempoh satu atau dua minggu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *