Hipoglisemia – makanan yang perlu anda mengabaikan?

Hipoglisemia – makanan yang perlu anda mengabaikan?

Hipoglisemia (gula darah rendah) mempunyai kelebihan indah memperbaiki pandangan anda sebaik sahaja anda telah membuat keputusan untuk mengurangkan atau menghapuskan makanan Barat jenis yang ditapis

Dalam merawat penyakit Barat anda sama ada perlu mengambil beberapa ubat-ubatan atau mungkin, pergi di bawah pisau. Tetapi dalam hipoglisemia ia adalah apa yang anda mula mengelakkan yang meletakkan anda ke belakang di jalan raya untuk kesihatan.

Pengambilan harian makanan Barat moden secara beransur-ansur gangguan halus baki tahap gula dalam darah. Makanan tersebut menyebabkan rushes gula yang berterusan, terlalu banyak insulin dan kehilangan tahap tenaga. Ini membawa kepada gejala-gejala biasa kepada pengasingan hipeglisemik mood perubahan, kehilangan ingatan, kurang tumpuan dan antara lainnya, dapat mengendalikan hubungan kerana keresahan yang beransur-ansur.

Idea di sebalik menghapuskan makanan, jika anda kepada pengasingan hipeglisemik, adalah untuk potong cepat dan marah. Tiada pengecualian. Kemudian apabila tubuh anda telah pulih selepas dua atau tiga bulan, anda boleh membenarkan diri anda melayan. Bahaya bukan sangat ketat adalah bahawa anda tidak akan mendapat tabiat menghapuskan makanan halus yang mempunyai satu tarikan yang sangat ketagihan. Ia tidak mengambil banyak untuk gejala-gejala kepada pengasingan hipeglisemik yang lama untuk re-appear.

Berikut adalah beberapa makanan yang anda harus larangan dari kehidupan anda:

1. Gula – dan tidak fikir gula perang adalah ‘semulajadi’.

2. Ditapis tepung dan semua tepung ‘terkini’. Mencari gandum.

3. Beras putih, digilap atau segera.

4. Semua diproses lunchmeats, bacon dan sosej. Semua mengandungi bahan tambahan.

5. Semua produk yang mengandungi kafein seperti coklat, kopi, teh dan colas.

6. Bergas minuman dan minuman alkohol.

Satu lagi perkara penting yang mesti dielakkan adalah makanan Cina. Untuk memberi tambahan keghairahan kaum Cina akan terkenal untuk menambah monosodium glutamate (MSG) untuk makanan mereka. MSG dikenal pasti pada kotak atau pembungkusan makanan sebagai daging tenderizer, ekstrak yis, hydrolyzed protein dan ekstrak soya. Menghadapi sehingga ia, anda metabolically dicabar dan penghidap hipoglisemia tidak boleh bertolak-ansur MSG.

Anda boleh melihat secara amnya, ia adalah makanan yang ditapis dan diproses yang akan hammering badan anda.

Gejala-gejala hipoglisemia mesti dihentikan di jejak mereka dengan perubahan dalam sikap dan pelan diet sebelum membangunkan satu penyakit yang lebih serius. Penyakit ini termasuk kencing manis, penyakit jantung dan kerosakan buah pinggang dan saraf.

Cara yang betul untuk mendapatkan tangan atas atas hipoglisemia adalah melalui kefahaman yang lebih meluas tentang diet dan makanan yang ditapis daripada orang biasa memiliki.

Melihat ke dalam kajian yang terkini untuk membantu menimba ilmu. Dengan kefahaman dan keghairahan baru untuk kehidupan anda akan mahu untuk berpegang kepada program diet anda secara automatik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *