Hipoglisemia – kacang di dan pastri Keluar

Hipoglisemia – kacang di dan pastri Keluar

Tanpa kawalan yang mantap bagi badan rendah tahap gula dalam darah (hipoglisemia), tidak
kekal kesihatan yang baik dapat dicapai.

Manakala serat adalah salah satu cara terbaik untuk mengawal tahap gula dalam darah secara semulajadi, sumber yang mudah adalah kacang biasa dan kekacang lain. Hanya sebahagian kecil sehari adalah mencukupi.

Apakah kepentingan kacang merendah diri, yang sering terlepas pandang di dapur? Kacang mengambil masa agak rosak selepas mereka dimakan – akibatnya badan menerima bekalan stabil glukosa.

Badan memerlukan bekalan yang berterusan tenaga daripada banjir secara tiba-tiba glukosa, yang ia tidak boleh mengalih keluar dengan mudah, dan lebihan ini kemudian berakhir disimpan sebagai lemak.

Bandingkan tindak balas badan untuk makan makanan yang ditapis, untuk pelepasan perlahan gula oleh makanan Berserat tinggi. Oleh pertengahan pagi paras gula darah yang rendah akan membangunkan; badan memerlukan pengimbangan segera sebelum cahaya-headedness dan pening malah menunjukkan.

Apabila mengambil waktu adat yang pours kopi dan doughnuts glukosa ke dalam aliran darah anda dalam beberapa minit, menyediakan tahap klasik gula darah yang rendah dan tinggi.

Waktu tengahari dan hidangan makanan yang ditapis, sering sandwic, badan hanya untuk kejatuhan tahap gula dalam darah dan seterusnya. Keletihan dan mood perubahan yang menjadi sebahagian daripada kehidupan harian dengan tahun berdiet miskin.

Kasihan itu adalah bahawa majoriti orang-orang di dunia moden tidak menyedari fenomena ini badan mereka yang berada di bawah tekanan yang melampau daripada naik dan turun kitaran. Sedikit mereka sedar itu satu Diet program membawa pada permulaan berlakunya hypoglycaemia dengan bahaya bermulanya penyakit-penyakit yang lebih serius seperti penyakit jantung dan kencing manis.

Atau Adakah mereka sedar betapa mudah kitaran ini boleh dipecahkan. Mungkin makan tengahari terbaik yang anda boleh makan adalah salah satu yang berasaskan sekitar kacang. Bagi orang-orang tidak berlebihan, jaket kentang dengan kacang tampalan adalah kaya dengan serat dan akan menetapkan mereka untuk waktu petang yang mantap.

Makan malam menawarkan peluang yang luas untuk menggunakan kacang. Mereka datang dalam pelbagai jenis, saiz dan warna, Semua makan dengan mineral dan vitamin. Mereka boleh digunakan dalam casseroles – atau ditambah sebagai salah satu sayur-sayuran dalam hidangan keluarga. Hanya ½ cawan kacang setiap hari membantu dalam mengekalkan badan yang seimbang.

Cara yang sebenar untuk mendapatkan kawalan penuh hipoglisemia (paras gula darah rendah) adalah untuk memperluaskan pemahaman anda tertakluk dengan sedikit pembacaan dan penyelidikan, yang tidak terlalu mahal atau rumit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *