Hipnoterapi kerana takut anjing: rawatan Cynophobia

Hipnoterapi kerana takut anjing: rawatan Cynophobia

Anjing fobia atau rasa takut yang tidak rasional anjing adalah sesuatu yang kita lihat seringkali dalam amalan hipnoterapi UK kami.

Nama perubatan adalah cynophobia.

Seperti kebanyakan fobia lain, fobia anjing adalah tidak rasional dalam cynophobic orang itu menyedari bahawa majoriti anjing menimbulkan ancaman sebenar tidak. Walaupun mereka mungkin sedar ini, orang itu Walau bagaimanapun tidak dapat mengawal ketakutan mereka.

Untuk orang yang mengalami fobia anjing, walaupun yang paling kecil dan Tempahan inoffensive anjing yang mengancam dan menakutkan. Dalam sesetengah kes, walaupun bunyi anjing menyalak di jarak adalah mencukupi untuk menyebabkan ketakutan dan kebimbangan.

Persamaan lain fobia dan ketakutan tidak rasional, apa yang telah berlaku kepada penderitaan individu dari satu fobia anjing adalah bahawa pada masa dahulu, dia telah ketakutan oleh anjing atau telah dipengaruhi oleh orang lain takut anjing.

Ia boleh juga terjadi bahawa orang yang menjadi takut apabila menonton filem atau program TV. Atau mereka mungkin pernah mendengar cerita-cerita yang menakutkan mengenai anjing-anjing yang disampaikan oleh ahli keluarga, rakan atau kenalan.

Yang paling kerap itu pengalaman yang telah berlaku pada suatu ketika di zaman kanak-kanak, walaupun dalam sebilangan kes, ia mungkin berlaku apabila orang yang jauh lebih tua.

Sering asal-usul sebenar takut anjing ini telah dilupakan oleh minda sedar dan rasanya seolah-olah ia adalah ketakutan yang mereka mempunyai selama-lamanya.

Apa-apa, Walau bagaimanapun, ini tidak berlaku, kerana hanya kebimbangan bahawa manusia dilahirkan dengan adalah takut bising dan takut jatuh. Semua kebimbangan lain belajar.

Takut anjing boleh menjejaskan kehidupan individu dalam pelbagai cara. Begitu banyak perkara-perkara biasa, biasa yang kebanyakan daripada kita hanya mengambil untuk diberikan – melawat rakan-rakan dan Keluarga, bercuti, pergi berjalan di Taman atau berjalan jalan, malah menjadi ujian-ujian yang sebenar jika ada atau mungkin anjing di suatu tempat dalam gambar.

Fobia anjing yang juga boleh mempengaruhi kerjaya individu dan keupayaan untuk bekerja. Jururawat, pos pekerja dan pekerja sosial boleh semua serius terjejas dan menghalang daripada melakukan tugas mereka kerana takut tidak rasional ini. Berita baik adalah bahawa sejak ketakutan ini dipelajari, ia juga boleh unlearned.

Sementara ramai ‘hypnotherapists’ yang cuba untuk menyelesaikan fobia ini dengan cadangan terapi, menggunakan beberapa jenis skrip ‘satu saiz sesuai semua’, kaedah-kaedah tersebut adalah jarang berkesan dalam jangka masa panjang.

Supaya satu fobia yang sebenar anjing secara kekal dikeluarkan dan dibersihkan, ia adalah perlu untuk benar-benar neturalize pemandu ketakutan itu. Dan ini bermakna pergi ke asal.

Dengan lanjutan hipnoterapi transformasi, ia adalah mungkin untuk sampai ke jauh dalam minda bawah sedar, di mana ketakutan itu sendiri telah diadakan.

Dengan menggunakan hypnosis moden dan teknik-teknik hipnoterapi, bawah sedar yang boleh membantu dalam melepaskan dan menghapuskan negatif pengaturcaraan dan penjajaran sendiri dengan realiti. Dan realiti mudah bahawa majoriti yang besar daripada anjing sepenuhnya mesra dan menimbulkan ancaman tidak sebenar.

Terdapat tiada sebab sebenar mengapa anda atau sesiapa yang lain perlu terus mengalami cynophobia atau takut anjing. Fobia anjing boleh paling kerap dianggap sebagai sedikit dua atau tiga sesi ringkas hipnoterapi transformasi.

Mencari hypnotherapist transformasi yang berkelayakan dan berpengalaman dan anda boleh membebaskan diri sendiri untuk kebaikan anda takut anjing dan meneruskan kehidupan anda.

Anda akan benar-benar gembira yang anda lakukan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *