Hilang deria rasa zakar – adalah zakar berasa hilang selama-lamanya?

Hilang deria rasa zakar – adalah zakar berasa hilang selama-lamanya?

Kehilangan mana-mana tahap sensasi zakar boleh menjadi mimpi ngeri yang paling teruk seorang lelaki. Walaupun lelaki purata tidak mahu mengakui hilang sensitiviti dalam organ penting ini, Hakikatnya adalah bahawa lebih daripada tiga per empat daripada semua lelaki mengalami perasaan zakar dikurangkan pada beberapa titik dalam kehidupan mereka. Sensasi berkurang zakar boleh mengakibatkan kerugian dan kepuasan seks, masalah perhubungan, rendah diri; lelaki yang mempunyai zakar kebas mungkin bimbang bahawa kehidupan seks mereka akan lebih selama-lamanya.

Berita baik adalah bahawa, walaupun kehilangan rasa zakar mungkin dalam sesetengah kes disebabkan oleh keadaan asas yang serius, jawapan yang selalunya agak mudah dan boleh dirawat dengan cara yang mudah. Di samping itu, merawat kulit zakar dengan zakar khusus vitamin dan mineral yang boleh membantu untuk mengurangkan risiko kebas zakar yang kronik dan juga memulihkan hilang sensasi.

Apa yang menyebabkan hilang deria rasa zakar?

Dalam kes-kes yang lebih serius, zakar kebas boleh disebabkan oleh masalah tulang belakang, isu-isu kesihatan yang kronik seperti kencing manis atau penyakit jangkitan seks. Bagi kebanyakan lelaki, Walau bagaimanapun, pengurangan sensasi zakar adalah disebabkan oleh salah satu daripada tiga perkara:

1. Kerap melancap kering boleh merosakkan mesh halus hujung saraf yang terletak secara langsung di bawah kulit zakar. Tanpa sokongan nutrien betul daripada kulit vitamin dan mineral, sel-sel saraf yang tidak mampu untuk membaiki diri dengan cekap; lama-kelamaan, ini boleh membawa kepada pengurangan dalam sensitiviti.

2. Sebagai tambahan kepada kerosakan saraf akibat rubbing Kering, geseran yang disebabkan oleh melancap boleh membawa kepada “calloused” atau tebal kulit pada kepala dan batang zakar. Ini seterusnya membawa kepada desensitization zakar yang hanya boleh dibatalkan oleh kelembapan kulit zakar dan mengembalikan ia kepada keadaan semulajadi, sihat.

3. Edaran miskin dan aliran darah yang terhad kepada zakar boleh menyebabkan kebas dan kehilangan keseronokan seksual; mengekalkan aliran darah yang sihat dan menghalang saluran darah dalam keadaan yang baik adalah perlu untuk memastikan zakar berfungsi sepenuhnya.

Adakah hubungan seks yang menyeronokkan masih dengan sensitiviti zakar berkurang?

Manakala lelaki melaporkan bahawa mereka adalah masih mampu mencapai ereksi apabila kepala zakar kebas, dimaksudkan bahawa ia boleh mengambil jam rangsangan dan penumpuan yang mantap untuk mempunyai satu puncak syahwat. Orang lain yang ambil perhatian bahawa mereka akan mampu untuk rakan-rakan mereka, tetapi bahawa mereka mengalami sedikit tidak kesenangan diri sendiri, dan selalunya, mencapai orgasme yang mustahil. Dalam beberapa kes, keputusan masalah hubungan, sebagai wanita sering menyalahkan diri atas ketidakupayaan pasangan mereka berasa keseronokan atau untuk mencapai klimaks.

Bagaimana untuk mencegah dan menterbalikkan kerugian sensitiviti zakar

Untuk mengelakkan membangunkan zakar kebas, adalah penting untuk menangani punca yang menyebabkan masalah. Menyediakan sokongan mencukupi saraf melalui nutrien seperti vitamin B5, serta sesetengah asid amino yang diperlukan untuk membaik pulih saraf sel yang rosak, boleh meningkatkan kuasa penyembuhan sel saraf, memastikan tindak-balas sihat terhadap rangsangan seksual.

Di samping itu, ia adalah perlu untuk mengekalkan penghidratan kulit zakar melalui ejen-ejen pelembap seperti mentega shea dan vitamin E, yang mewujudkan halangan semula jadi yang menghalang kekeringan dan desensitization tisu derma.

Mengekalkan kesihatan peredaran darah yang baik dengan menyuburkan kapilari zakar dengan vitamin C, yang diperlukan bagi membaiki kerosakan kapilari dan menyediakan struktur sokongan dengan sel dinding pembuluh darah, juga merupakan satu aspek penting dalam mencegah sensitiviti zakar hilang.

Nutrien ini amat penting untuk mengekalkan kesihatan zakar dan menghalang kehilangan rasa zakar. Merawat kulit zakar dengan formula Kesihatan zakar khusus yang (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan Man1 orang minyak) boleh memastikan bahawa nutrien ini dihantar secara langsung di mana mereka akan perlu Tempahan – kulit zakar, di mana mereka akan terus diserap dan mula bekerja dalam masa beberapa minit untuk memastikan kulit zakar dalam keadaan yang terbaik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *