Hijau Matcha teh

Hijau Matcha teh

Adakah anda tahu bahawa teh hijau Matcha adalah teh yang digunakan dalam upacara minum teh Jepun?

Daun biasanya tanah ke dalam serbuk halus bagi membuat teh sebenar, tetapi ia juga sering digunakan dalam industri makanan hari ini sebagai flavoring atau mewarna.

Jika anda mahu kualiti atas teh hijau Matcha Lihatlah teh dinamakan. Terbaik teh hijau Matcha dipanggil dengan “nama-nama teh” atau “chamei” kerana mereka akan dipanggil di Jepun. Teh boleh hanya dinamakan seperti ini jika ia dicampur dengan pengisar yang induk yang tradisi tertentu dari keturunan teh Majlis. Walau bagaimanapun, ini “bernama” Teh adalah pasti menjadi berkualiti dan rasa yang terbaik!

Ia telah didokumenkan yang teh hijau baik untuk anda dan yang meluas diterima sekarang. Tetapi, apa yang membuatkan Matcha begitu berbeza? Jawapannya ialah bahawa ia kini lebih lagi difikirkan sebagai salah satu anti-oksidan paling berkuasa yang disediakan. Anti-oksidan adalah penting untuk kesihatan anda kerana ia menghapuskan “radikal” dari tubuh anda (dan Adakah ia sangat berkesan). Ia adalah ini radikal (begitu berleluasa kerana alam sekitar kita tercemar) yang menyebabkan penuaan pramatang dan kerosakan selular yang elads untuk segala macam penyakit yang jahat.

Dan sebab utama Matcha beleluasa dicari adalah yang kini berfikir untuk menjadi sepuluh kali lebih berkesan sebagai anti-oxidant yang daripada terdekat rivals (blueberry dan bayam). Satu kaedah yang dikenali sebagai ORAC (ukuran sempurna oksigen) dan berikutan keberkesanan anti-oksidan memberikan Matcha penarafan 1,300. Blueberry datang 91 dan Delima pada 115, dan ini telah sepatutnya menjadi anti-oksidan paling kami sebelum ini. Jadi sekarang anda boleh mula untuk melihat mengapa ia difikirkan Matcha yang begitu kuat.

Itulah sokongan yang kuat dan anti-oxidant oleh itu kesihatan yang memberikan sifat teh hijau Matcha.

Terdapat satu lagi faedah dengan teh ini hebat juga. Ia juga mempunyai nilai pemakanan yang sangat tinggi, jadi dua manfaat untuk kesihatan anda! Tapi… anda perlu tahu Kenapa anda perlukan anti-oksidan dalam diet anda.

Bagi lelaki, memang diketahui bahawa pomegranates dan blueberry menggalakkan kesihatan seksual yang baik dari segi bukan sahaja stamina seksual tetapi juga pengeluaran air mani.

Dan untuk seks yang lebih baik dan lembut, anti-oksidan yang kini diterima untuk memainkan peranan yang penting dalam membantu mengekalkan rupa yang muda dan kecergasan am. Tetapi…Matcha dan kemudahan tetamu, anda juga akan mempunyai helah yang lain sehingga ia di lengan. Ia juga mempunyai tahap klorofil yang sangat tinggi. Jika anda ingat kembali untuk biologi sekolah anda, ini adalah apa yang membolehkan tumbuh-tumbuhan untuk proses cahaya ke dalam makanan dan ianya juga apa yang memberi Matcha ia adalah warna hijau yang indah.

Anti-oksidan paling dipanggil catechins… dan ini hanya terdapat dalam teh hijau! Anti-oksidan yang tidak semua mempunyai tahap yang sama kesan pada tubuh manusia. Dengan catechins yang begitu kuat secara umumnya dipercayai bahawa mereka mempunyai sifat-sifat anti-kanser yang paling anti-oksidan semua. Semua catechins gallate epicgallocatechin (ECGc) adalah yang paling berkesan, dan 60% daripada semua catechins dalam teh hijau Matcha adalah ECGcs.

Ini adalah mengapa Matcha teh hijau adalah untuk mencari yang penting!

Teh hijau Matcha mempunyai satu helah Kesihatan akhir untuk menawarkan, asid amino L-theanine adalah dipanggil. Pertama menggunakannya boleh disusur kembali kepada sami Buddha yang nampaknya menggunakan teh hijau membantu meningkatkan ketenangan yang diperlukan untuk meditasi yang mendalam. Kajian-kajian gaya lebih Tempahan klinikal telah menunjukkan bahawa asid amino yang digabungkan dengan sedikit kafein boleh menggalakkan untuk ketenangan amaran yang boleh dikekalkan untuk tempoh masa yang panjang. Ia juga difikirkan asid amino membantu memberi Matcha rasa berkrim dan merasa kaya di dalam mulut.

Untuk menyimpulkan Matcha teh hijau adalah tanpa ragu-ragu anti-oxidant yang sangat kuat. Ia itu boleh mempunyai kesan yang begitu kuat dalam detox dan penyelenggaraan sebuah badan yang sihat. Ia dengan itu bukan sahaja penyingkiran radikal dan detox badan am juga.

Penggunaan yang berterusan akan pasti mendapat manfaat kesihatan anda serta membantu melindungi anda daripada penyakit moden yang banyak. Saya tidak mengesyorkan teh semulajadi yang menakjubkan ini sangat cukup. Termasuk dalam diet anda setiap hari dan saya tidak syak lagi anda akan melihat dan merasa lebih baik! Menikmati.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *