Hijau kertas pilihan mengurangkan karbon tapak kaki

Hijau kertas pilihan mengurangkan karbon tapak kaki

Terdapat beratus-ratus cara di mana anda boleh bantu mencegah pemanasan global, bahagian yang sukar adalah melakukan diri anda untuk membuat perubahan. Berita baik adalah bahawa ramai di antara perubahan-perubahan yang boleh dibuat adalah cukup mudah; Ia hanya melibatkan beberapa butir-butir kecil dalam rutin harian yang berubah-ubah.

Dua asas kertas kitar semula fakta

Jika anda ingin membantu mencegah pemanasan global, maka anda perlu sedar di mana kertas anda datang dari. Berfikir tentang tuala kertas di dapur anda, Kleenex jadual anda atau kertas tandas dalam Bilik mandi anda. Laporan Laurie David dalam menghentikan Pemanasan Global: dalam penyelesaian adalah anda!, banyak produk-produk seharian kertas tisu yang kami gunakan, seperti kertas tandas, datang dari 100 ke 150 tahun hutan dara di utara Kanada.[1] Apabila hutan akan mengurangkan bekalan keperluan kertas kami, mereka boleh tiada lagi proses bantuan gas-gas yang akan Pemanasan planet kita.

Jangan putus asa walaupun! Menyelamatkan pokok-pokok ini adalah lebih mudah daripada anda berfikir. Sebagai Nota-Nota David, “Jika setiap isi rumah di Amerika Syarikat digantikan hanya satu gulungan kertas tandas dara dengan satu roll sisa post-consumer kitar semula, pokok-pokok 424,000 menginap masih berdiri.” Masalahnya ialah bahawa kebanyakan kertas tisu jenama – Kleenex, Scott, Angel Soft, Cottonelle, kurnia, Brawny, sedutan, Charmin tangkapan sifar gentian kitar semula dalam produk mereka.[2]

Anda membeli menggunakan kuasa untuk menghentikan mencegah Pemanasan Global

Ini bermakna bahawa ia adalah tugas anda untuk membuat perubahan dan aktif mencari produk-produk yang menggunakan bahan kitar semula. Kerana bebas-nama jenama tisu tidak membawa perbelanjaan overhed tinggi kempen iklan berjuta-juta dolar, tisu-tisu ini akan berkemungkinan akan menjimatkan wang anda kerana ia membantu anda melawan pemanasan global.

Pada masa ini, Kerajaan AS tidak mandat mana-mana polisi mengenai kandungan serat kertas tisu. Selain itu, kitar semula mandat yang memerlukan pengeluar untuk memasukkan atau post-consumer bahan-bahan dalam produk mereka yang dijangka berlaku dalam masa terdekat. Masa easiest dan mungkin cara yang paling berkesan untuk menghalang amalan Perhutanan yang merosakkan adalah untuk membuat penyata kewangan dengan membeli daripada syarikat-syarikat yang berusaha menggunakan gentian kitar semula. Membeli kertas tandas daripada jenama-jenama berikut akan mengurangkan jumlah pembalakan yang diperlukan untuk menyediakan serat untuk produk-produk kertas, mencegah pemanasan global dalam proses. Jika tidak sepenuhnya terdiri daripada bahan-bahan yang dikitar semula, syarikat-syarikat ini sekurang-kurangnya mempunyai tinggi nisbah gentian kitar semula untuk dara dalam produk mereka:

Terbaik nilai, Marcal nilai setiap hari 365, Colortex, produk-produk yang mesra bumi, Fiesta, April Soft, Doucelle, hijau hutan, Cascades, Mr Jumbo, semulajadi nilai, Pert, Planet, ketujuh generasi bilik mandi Recylced tisu Papericon, Soft’N’ gebu, peniaga Joe, Ultra Val-U dan baldu.[3]

Sebaik sahaja anda telah berjaya dinaik taraf tisu tandas anda tidak berhenti di situ! Wujud pelbagai produk-produk yang dikitar semula, menunggu untuk diterokai oleh anda. Ingat, anda sebagai pengguna yang memegang kuasa untuk menukar produk kertas cara digunakan.

Masa depan dilengkapi dengan setiap hari yang baru. Dunia kelihatan terang esok; tetapi ia terpulang kepada anda untuk melakukan apa yang perlu kini untuk mengekalkan bahawa tahun-tahun mendatang.

[1]Menghentikan Pemanasan Global: Penyelesaian adalah anda!

[2] www.conservatree.com

[3] ibid

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *