Hijau dilepaskan di masa kehamilan – bagaimana untuk berurusan dengan hotel yang keputihan semasa Pregnany

Hijau dilepaskan di masa kehamilan – bagaimana untuk berurusan dengan hotel yang keputihan semasa Pregnany

Keputihan adalah pencetus tulen membimbangkan di kalangan wanita hamil. Sepanjang kehamilan badan wanita menjalani pengubahsuaian yang berbeza dan keputihan semasa mengandung adalah hanya salah satu daripada mereka. Tetap leucorrhea atau keputihan perlu putih atau tak berwarna dan mungkin disertai dengan bau yang lembut. Setiap penyimpangan daripada situasi ini tetap memerlukan pertimbangan penjagaan kesihatan. Peningkatan hormon pembuatan atau lebih aliran darah dalam kemaluan akan menjadi punca-punca biasa yang berkaitan dengan keputihan sepanjang kehamilan. Scares keputihan yang tipikal beberapa terdiri daripada pelepasan hijau semasa kehamilan atau pelepasan hitam semasa mengandung.

Hijau, kuning atau hitam pelepasan yang disertai dengan bau busuk yang boleh membimbangkan. Jenis pelepasan semasa hamil ini menandakan jangkitan faraj. Pelepasan hijau yang bergumpal, seperti keju boleh disebabkan oleh jangkitan yis. Pelepasan discolored juga mungkin disertai dengan ketidakselesaan, ketidakselesaan, gatal-gatal atau rakaman sensasi di seluruh faraj. Jangkitan faraj dan yis faraj adalah sebab-sebab biasa yang berkaitan dengan discolored keputihan. Penyakit atau STD boleh dianggap sebagai 1 faktor-faktor yang juga boleh mencetuskan berlebihan atau discolored keputihan. Hijau, kelabu atau kuning keputihan mungkin berpunca STD dan mungkin atau mungkin tidak disertakan dengan lain-lain tanda-tanda dan gejala-gejala misalnya, kegatalan sensasi atau kerengsaan.

Dalam trimester ke-3 semasa hamil mungkin mencetuskan pelepasan yang lebih besar tetapi jenis pelepasan yang tipikal boleh diselesaikan dengan bantuan selesa panty liner untuk Jauhkan diri anda daripada kesulitan. Beberapa pertimbangan lain yang boleh membantu mengekalkan jangkitan faraj dan bakteria di Teluk akan:

* Mengelakkan menggunakan tampon sepanjang kehamilan kerana tampon meningkatkan peluang bakteria atau jangkitan yang memasuki Wilayah faraj

* Elakkan douching tidak semasa mengandung seperti douching tidak boleh marah baki bakteria faraj dan juga boleh menolak jangkitan faraj.

* Mengekalkan lebih besar daripada biasa kebersihan sepanjang kehamilan dengan mengekalkan rantau kemaluan jelas dan kering di mana-mana Majlis-Majlis berkenaan.

* Elakkan penggunaan semburan, deodoran atau sabun wangi di seluruh rantau kemaluan.

Jangkitan faraj sepanjang kehamilan perlu dirawat menggunakan bantuan seseorang pengamal perubatan bukannya oleh rawatan diri. Bertingkat pendarahan, mengenali, kejang atau sakit perut juga memerlukan segera panduan penjagaan kesihatan semasa hamil.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *