Hidup tanpa Internet & artikel internet

Hidup tanpa Internet & artikel internet

Pelbagai rencana mengenai apa-apa perkara yang ditemui di internet hari ini tidak dapat dibayangkan. Hampir segala-galanya berlaku di internet semalam. Tidak syak lagi Ia menjadikan kehidupan kita cepat dan mudah. Selain berkomunikasi, menempah Tiket, membayar bil dan membeli-belah dan bersosial dalam talian, maklumat jumlah yang didapati di internet yang luar biasa. Banyak artikel mengenai mata pelajaran yang banyak boleh kedua-dua membaca dan dihantar pada penghantaran direktori artikel percuma. Direktori ini mempunyai pelbagai topik Perniagaan, insurans, kewangan, hartanah, seni dan hiburan, falsafah, sastera, kesihatan dan Kecergasan, makanan, haiwan peliharaan, kewangan, masyarakat, pendidikan dan banyak lagi.

Artikel Ezine adalah sebuah laman web untuk membaca dan menghantar artikel. Artikel yang kerap disiarkan secara elektronik dalam format dalam surat berita dan majalah mingguan atau bulanan. Ia dapat memenuhi keperluan semua jenis orang-orang yang mencari maklumat mengenai topik apa-apa. Tidak semua tetapi beberapa laman web yang setiap topik akan mempunyai beberapa sub topik. Sebagai contoh, masyarakat topik-topik tertentu akan mempunyai subtopik yang pelbagai pada jenayah, agama, sosiologi, Antropologi, politik dan sebagainya dan setiap sub topik akan mempunyai banyak artikel yang ditulis padanya. Pembaca mendapat pandangan yang berbeza dan pendapat mengenai isu-isu yang mereka mahu untuk membaca dan maklumat yang mereka perlukan.

Pelbagai jurnal dalam talian menawarkan artikel mengenai subjek tertentu. Ada laman-laman yang terhad dan artikel itu boleh dilihat dengan membayar yuran keahlian atau jumlah yang diperlukan bagi setiap artikel. Satu laman web yang tersebut adalah JSTOR. Jurnal dalam talian ini biasanya bertujuan untuk pelajar-pelajar Universiti dan pekerja di pelbagai institusi dan dicapai melalui Kolej / komputer Perpustakaan bagi percuma. Oxford university press, Cambridge University, dan banyak Universiti telah mereka jurnal dalam talian di mana artikel yang ditulis oleh penyelidik, Profesor dan doktor falsafah pelajar. Artikel ini dicetak dalam buku-buku dan juga disediakan dalam talian. Semata-mata gigih diperlukan untuk menulis artikel ini dan kualiti cemerlang mereka tidak membuat mereka percuma untuk pembaca semua. Pelajar Universiti selalunya bergantung kepada sumber internet ini yang digalakkan oleh guru-guru juga. Internet menawarkan perkhidmatan yang hebat untuk semua.

Hidup tanpa internet pasti akan membuat perkara-perkara yang lambat. Daripada mengemukakan artikel dalam talian untuk pemasaran, orang perlu tergesa-gesa untuk Surat khabar / majalah untuk mendapatkan iklan mereka disiarkan. Daripada menjalankan beberapa enjin carian di internet dan mendapatkan maklumat serta-merta satu perlu ke Perpustakaan dan memburu melalui buku-buku yang banyak berbaring di rak-rak untuk mendapatkan artikel mengenai suatu topik yang khusus. Dan bukannya membayar bil-bil, menempah tiket dan membeli-belah dalam talian satu perlu berdiri dalam beratur panjang di kaunter untuk mendapatkan kerja mereka. Semua ini akan membuat kerja-kerja kami yang benar-benar perlahan. Ini adalah bukan untuk mengatakan bahawa Perpustakaan, buku-buku, Surat khabar dan lain-lain bentuk bercetak maklumat tidak berharga. Malah beberapa buku dipertahankan sejak beberapa zaman. Lebih ramai orang masih suka membaca novel dan buku-buku dalam versi bercetak lebih versi elektronik. Sama ada atau tidak kelebihan ini terdapat dalam internet masih boleh dipertikaikan. Teknologi mempunyai kedua-dua kebaikan dan keburukan. Ia telah membuat hidup kita mudah tetapi juga malas untuk. Tetapi kerana dunia bergerak kita tidak inginkan dengan kaedah lama kami walaupun mereka adalah lebih baik daripada kaedah moden. Kita juga terperangkap dalam perubahan yang berlaku dalam masyarakat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *