Hidup selepas Universiti

Hidup selepas Universiti

Jika anda telah hidup dalam Dewan bagi tempoh 3 tahun atau lebih, kemudian mengeluarkan diri anda daripada persekitaran yang boleh menjadi suatu cabaran. Anda boleh mengambil pelajar Universiti keluar dari Dewan, tetapi anda boleh mengambil t Dewan daripada pelajar Universiti. Banyak aspek kehidupan asrama yang tidak serasi dengan kehidupan normal. Jika anda Takkan boleh hidup bersendirian, maka peralihan ini akan lebih mudah berbanding jika anda telah bergerak dengan lain yang penting atau keluarga anda.

Tabiat tidur yang baik adalah tidak biasa di kalangan pelajar Universiti. Beberapa pelajar yang mempunyai disiplin yang kuat, dan mengekalkan satu rutin yang ketat sepanjang tahun Universiti mereka, tetapi mereka adalah pengecualian. Kebanyakan pelajar Universiti pihak sampai larut malam, dan kemudian merangkak keluar dari katil bila-bila masa yang mungkin. Ini mungkin menyeronokkan semasa Universiti, tetapi ia akan mendatangkan malapetaka pada kerjaya anda, bukan untuk menyebut kesihatan anda juga. Seorang dewasa memerlukan 8 jam tidur setiap malam perlu disegar semula sepenuhnya. Ini boleh didapati tidak sentiasa, sudah tentu, tetapi membangunkan tidur yang ditetapkan dan berpegang kepadanya setiap malam akan memastikan anda sihat. Anda akan mendapati bahawa selepas berpegang kepada rutin ini badan anda akan menjadi jam digital sendiri, membuat anda letih tidur anda sebagai peringatan untuk tidur.

Berparti yang besar, kadang-kadang ia seolah-olah bahawa Universiti benar-benar direka sebagai satu parti yang besar. Pelajar-pelajar Universiti banyak minum alkohol lebihan dan menggunakan ubat-ubatan setiap hari semasa di Universiti. Terdapat satu talian yang tidak kelihatan; garisan yang melintasi seseorang apabila mereka berpaling dari hanya berparti terlalu banyak, untuk menjadi seorang penagih atau alkohol. Selepas Universiti, Terdapat dua kumpulan orang: orang-orang yang berhenti berparti, dan orang-orang yang tidak mengamalkannya. Orang-orang yang didn t biasanya mendarat di penjara, pemulihan, atau rumah mayat. Mengetahui bagaimana untuk Tong sempurna isn t kemahiran kerja yang amat dicari-cari. Adakah diri anda memihak dan berparti berat selepas Universiti, kehidupan anda akan menjadi lebih baik tanpa henti.

Sebagai seorang graduan Universiti bermakna anda sekarang adalah orang dewasa yang bertanggungjawab, jangan cuba ketawa sekarang. Kewangan boleh kelihatan seperti satu tugas yang mudah untuk graduan Universiti. Belajar bagaimana untuk baki akaun semasa, membayar bil-bil, menyimpan wang dan membuat bajet adalah penting. Don t live dari kad kredit anda; penarafan kredit adalah amat penting untuk banyak perkara dalam hidup, dan kad-kad kredit yang delinkuen akan memusnahkan penarafan kredit anda untuk masa yang lama. Jika anda tidak mempunyai tunai yang tersedia untuk membeli sesuatu, maka anda harus tidak mengenakan perkara sama. Anda harus mampu menguruskan kehidupan sendiri tanpa sesiapa s bantuan. Ini adalah bahagian dalam kehidupan di mana anda akhirnya menghargai kerja keras ibu bapa anda.

Kemurungan adalah reaksi biasa untuk meninggalkan Universiti, berkata selamat tinggal kepada semua menyakitkan kawan-kawan anda kerana anda tahu bahawa anda mungkin memenangi t melihatnya lagi. Sebaik sahaja anda telah berpindah, ia adalah penting untuk tidak mengasingkan diri dari dunia luar. Cuba untuk kekal aktif untuk membuat peralihan berjalan dengan lancar; anda akan digunakan untuk mempunyai rakan-rakan banyak betul-betul berhampiran anda pada setiap masa, ini mungkin tidak berlaku kini. Jika anda terus menderita dari kemurungan selama suatu tempoh masa, maka anda mungkin mahu melihat seseorang profesional; pelajar-pelajar Universiti yang banyak melalui ini selepas mereka tamat pengajian, jadi anda tidak akan semata-mata.

Mencari pekerjaan Siswazah mungkin matlamat paling sukar untuk mencapai atas meninggalkan Universiti. Ini juga bergantung sangat pada tempat tinggal anda, sesetengah pasaran pekerjaan adalah panas dan ramai yang tidak. Jika anda mempunyai pilihan untuk menetap di mana-mana yang anda pilih, maka, anda perlu melakukan beberapa kajian untuk mencari bidang pekerjaan yang terbaik. Bandar-bandar besar, seperti London, yang bagus untuk lihat kerana mereka biasanya cukup tepu dengan pekerjaan. Mendapatkan nasihat tentang resume dan Surat meliputi dan memastikan yang sempurna. Memohon pelbagai jawatan sehari-hari, bahkan jika seseorang menghubungi anda yang kembali dengan satu temu bual. Temubual lebih banyak yang anda pergi, sejak beberapa yang anda Takkan menjadi. Mengkaji soalan-soalan temuduga dalam bidang anda supaya anda akan mempunyai idea apa yang anda ber berurusan dengan.

Di atas segala-galanya, sentiasa fokus kepada fakta bahawa ini adalah masa dalam hidup anda di mana anda membuka jalan untuk masa depan anda. Don t terperangkap dalam lubang dan menonton tanda tahun, jika anda lakukan maka anda akan menyesal selama-lamanya. Jika anda tidak pasti apa langkah seterusnya anda perlu menjadi kemudian mendapatkan nasihat daripada seseorang yang dipercayai, mereka mungkin mempunyai idea yang anda semula mencari selepas semua.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *