Hidup dengan Leukemia menyentuh mieloid kronik? Terdapat sebuah komuniti untuk anda

Hidup dengan Leukemia menyentuh mieloid kronik? Terdapat sebuah komuniti untuk anda

Adakah anda mempunyai atau tidak suka orang-orang yang menghidap leukemia menyentuh mieloid kronik (CML)? CML adalah kanser darah dan Sum-Sum tulang, yang badan menghasilkan sel-sel darah putih yang kanser. CML boleh dirawat dan kadang-kadang meninggalkan seseorang berasa terutamanya sahaja, dalam semua bahagian dunia sejak, CML mempunyai hanya 1-2 kes setiap 100,000 orang setiap tahun.

Apabila David didiagnosis dengan CML 9 Wolovitz tahun yang lalu, saya takut boleh didapati akibat penyakit ini, dan mencari maklumat yang saya dapat mencari jumlah terbesar adalah kanser ini jarang berlaku. Seperti banyak orang CML, menyaksikan Wolovitz sahaja, tidak tahu mana hendak bantuan dan sokongan. Sejak itu menyertai Wolovitz CMLEarth.com, sebuah komuniti dalam talian yang membolehkan orang dengan CML membuat sambungan bagi orang-orang yang berkongsi latar belakang yang biasa, kepentingan atau geografi. Penyelidikan menunjukkan bahawa komunikasi yang penting bagi orang-orang seperti Wolovitz dengan kanser yang jarang berlaku, mereka yang ingin berkomunikasi dengan orang-orang yang mempunyai pengalaman yang sama.

“Setelah bertahun-tahun hidup dengan CML, saya masih perlu berhubung dengan orang lain yang telah tertakluk kepada diagnosis sama,” kata Wolovitz. “Ia adalah menakjubkan bagi saya untuk mencapai bilangan orang-orang yang terkena penyakit ini. Saya berharap kepada orang lain untuk membekalkan saya dengan harapan yang berterusan dan galakan.”

Melalui CMLEarth.com, Wolovitz yang boleh membuat hubungan dengan pesakit CML lain di semua bahagian dunia, dan nyata sokongan kepada pesakit-pesakit lain. Laman web juga membolehkan pesakit untuk menyambung kepada golongan pesakit bagi sokongan dan maklumat tambahan. Dan penaja Perkhidmatan oleh Novartis onkologi, peneraju dunia dalam rawatan untuk CML.

“Saya telah disambungkan kepada menjadi ahli CMLEarth.com saya dengan pesakit dan inspirasi saya untuk berkongsi cerita saya, sama seperti orang-orang yang begitu banyak dengan CML dalam semua bahagian dunia, dan saya berasa benar-benar mempunyai apa-apa untuk masyarakat CML”, kata Wolovitz.

Untuk menyertai rangkaian global talian khusus untuk pesakit CML dan Kumpulan pesakit dan kakitangan dalam bidang penjagaan kesihatan. Layari CMLEarth.com untuk menyertai hari ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *