Hidup akan lebih sukar tanpa pembersih vakum banyak

Hidup akan lebih sukar tanpa pembersih vakum banyak

Pembersih hampagas adalah mutlak penting perkakas rumah hari ini. Kita bergantung pada kami pembersih vakum untuk membantu menjaga rumah kita bebas daripada habuk dan kotoran; tapi berapa kerap kami pergi kira-kira kami Kering, tanpa memberi banyak berfikir bagaimana cekap mesin ini benar-benar hebat?

Sebelum elektrik pembersih vakum dicipta, pembersihan rumah adalah satu tugas yang utama. Lantai perlu dibersihkan dengan berus, penyapu dan mop. Karpet dan permaidani telah dikeluarkan dari tingkat, digantung di luar, dan dipukul bagi menyingkirkan habuk. Kaedah ini melibatkan banyak masa dan usaha, dan juga disebabkan aduan kesihatan.

Awal ciptaan-elektrik tingkat kering peranti dibuat rumah pembersihan lebih mudah. Orang mula mencari cara untuk meningkatkan kecekapan enjin ini, dan semua jenis contraptions yang dicipta. Sepanjang sejarah 100 tahun elektrik pembersih vakum, telah banyak peningkatan. Vakum elektrik yang pertama dihasilkan pada awal tahun 1900-an. Pada tahun 1908, Syarikat Hoover dibina yang pertama elektrik pembersih vakum yang menggunakan beg penapis kain dan kering lampiran. Pada tahun-tahun yang diikuti, banyak model yang berbeza dan reka bentuk telah dicipta, setiap berbeza saiz, berat, sedut, dan ciri-ciri lain. Semua rekaan Walau bagaimanapun, pembersih vakum tegak kekal paling popular.

Vakum tegak Tempahan yang disediakan hari membuat banyak lebih mudah kering. Mereka lebih ringan dan serba boleh, dan datang dalam bentuk bagged dan bagless dengan alat-alat yang berguna untuk membantu Buang Habuk dari tirai, upholsteri, dan rumit, sukar untuk sampai ke tempat-tempat.

Memiliki satu vakum bagless bermakna anda sentiasa tidak perlu membeli beg vakum. Apabila ia datang untuk mengosongkan bekas kotoran, ia boleh dikosongkan terus ke dalam tong sampah anda. Anda ingin melakukannya di luar di kawasan atau di atas jalan untuk menghalang habuk yang akan kembali ke rumah anda. Jika anda seorang penghidap Alergi, kau terbaik untuk tinggal dengan satu unit bagged. Habuk tetap dalam beg dimeteraikan, dan apabila penuh, ia boleh dengan mudah dibuang dan dilupuskan.

Terdapat banyak jenis lain pembersih hampagas Kanister itu, vakum basah dan Kering, unit tangan mudah alih, dan pembersih hampagas robotik.

Apabila membeli pembersih vakum, ia adalah penting untuk memilih vakum yang terbaik untuk memenuhi keperluan pembersihan rumah anda. Anda juga akan mahu untuk berfikir tentang apa yang anda ada di rumah anda. Adakah anda mempunyai karpet dan permaidani, lantai kayu, atau mungkin menaiki tangga untuk? Adakah anda seorang penghidap Alergi? Adakah anda mempunyai haiwan peliharaan dalam rumah?

Jika anda berbelanja sedikit tambahan yang pembersih vakum dengan sedutan yang kuat, menganggap ia satu pelaburan yang baik. Vacuuming kerap dengan vakum yang kuat akan keluarkan kersik dari jauh di dalam permaidani anda, dan menghalang mereka daripada memakai keluar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *