Hidrogen buatan sendiri dan pengeluaran tenaga

Hidrogen buatan sendiri dan pengeluaran tenaga

Satu kelebihan yang besar kepada tenaga yang bersih, hijau adalah fakta bahawa elektrik dibuat tutup di tangan. Mari kita menggunakan hidrogen buatan sendiri sebagai contoh. Mengambil wayar tembaga laju mudah dan menggunakan proses yang dikenali sebagai elektrolisis, seseorang boleh mengubah satu cawan air biasa menjadi mudah terbakar H2 dan O2. Walaupun menyimpan dan menggunakan sebatian ini adalah sukar pada tahap teknologi, titik adalah tenaga yang dihasilkan adalah betul-betul di hujung jari seseorang. Hidrogen buatan sendiri, tenaga Angin, dan cahaya matahari adalah seluruh dunia.

Jadi mengapa itu sebagai satu kelebihan, mempunyai tenaga yang mudah dicapai? Sebab mengapa adalah kerana tenaga kehilangan faktor yang berlaku apabila anda pengangkutan elektrik di seluruh kawasan yang besar. Loji janakuasa ini menghasilkan sejumlah besar tenaga dari lokasi berpusat. Ia kemudian kapal elektrik lebih banyak km wayar elektrik. Proses ini menyebabkan banyak tenaga untuk Bersurai. Yang lebih jauh elektrik yang dihantar, lebih banyak kerugian yang ditanggung. Loji janakuasa, walaupun lebih cekap tenaga masih daripada tenaga hijau, terdapat lebih banyak membazir kerana mempunyai tenaga untuk melakukan perjalanan jarak tersebut besar untuk sampai ke bahagian yang jauh dari grid.

Itulah apa yang saya suka tentang tenaga yang bersih, alternatif. Walaupun ia masih agak mahal dan tidak cekap, kehilangan tenaga adalah dikurangkan kerana tenaga elektrik hanya mempunyai perjalanan jaring yang kira-kira sepuluh kaki untuk sampai ke rumah. Ini hampir menghapuskan kehilangan tenaga, yang saya fikir adalah plus besar. Ia bukan saja, pikir bagaimana hebat akan membuat hidrogen buatan sendiri anda sendiri? Itulah hanya idea bunyi yang menggerunkan. Dan penjana yang membuat hidrogen hari ini ringan dan murah.

Masalah dengan tenaga bersih adalah semata-mata bahawa ia tidak sentiasa tersedia. Tidak ada sentiasa angin atau cahaya matahari. Tapi sentiasa ada air. Hidrogen buatan sendiri yang boleh dibuat dan digunakan bila-bila masa, dan boleh kuasa pelbagai sistem dalam rumah, dan juga dalam kenderaan. Adakah anda tahu bahawa orang telah menggunakan hidrogen buatan sendiri selama kini sebagai aditif bahan api untuk meningkatkan kecekapan bahan api dan perbatuan gas kereta mereka? Dan teknologi yang semakin baik dan lebih murah setiap hari.

Saya mendapati ia menarik bahawa dalam banyak kes America dan rakyat Amerika menjadi lebih berkaitan dengan sistem yang menolak ekonomi global masa hadapan. Perkara-perkara seperti penjagaan kesihatan negara dan Kesatuan Eropah akan membawa orang ke sambungan yang lebih banyak antara satu sama lain. Dalam banyak cara lain Walau bagaimanapun, orang akan menjadi lebih dan lebih bebas. Dengan tenaga buatan sendiri yang semakin semakin popular orang menjadi lebih berdikari dengan mencari lebih tinggi tahap kemapanan.

Hidrogen buatan sendiri kuasa bukan lagi satu konsep yang popular atau dilaksanakan. Walaupun terdapat ramai yang menggunakannya untuk kuasa sistem rumah mereka, ia masih tidak lagi cara yang boleh dilaksanakan dan menghasilkan Menyimpan tenaga. Tetapi sebagai teknologi terus menjadi lebih baik, saya fikir kita akan melihat banyak rumah lebih berenjin dalam bahagian hidrogen buatan sendiri. Dalam pada itu, panel solar dijangka akan jatuh dalam kos sebanyak 50% dalam tahun ini, yang saya fikir akan memberi kesan yang besar pada Amerika penggunaan tenaga bersih. Saya rasa kita hanya perlu tunggu dan lihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *