Herbalife – ringkasan

Herbalife – ringkasan

Sejarah syarikat Herbalife

Pada Februari 1980, Mark Hughes mula menjual produk kesusutan berat Herbalife daripada but keretanya. Pada tahun 1982, Herbalife telah mencapai $2,000,000 jualan dan membuka keahlian yang di Kanada, pertama di luar Amerika Syarikat. Pada tahun 1986, Herbalife menjadi sebuah syarikat awam melalui NASDAQ. Kenderaan peribadi pengedar bebas boleh dilihat di jalan, dihiasi oleh pelekat yang mengandungi slogan misteri “kehilangan berat badan sekarang, tanyakan saya bagaimana!”. Pada tahun 1994, Mark Hughes memulakan Yayasan keluarga Herbalife, sebuah badan amal yang khusus untuk membantu kanak-kanak. Organisasi menerima sumbangan dari Herbalife sendiri serta individu-individu dalam dan di luar Syarikat. Yayasan keluarga Herbalife telah menderma lebih daripada $6.5 juta kepada punca-punca kanak-kanak di seluruh dunia. Pada 1996, Herbalife mencapai $1,000,000,000 jualan tahunan.

Pada tahun 2000, Hughes meninggal dunia pada usia 44 tahun yang overdos sengaja alkohol dan doxepin, tablet tidur. Syarikat telah terus berkembang selepas kematiannya.

Pada tahun 2003, Michael O. Johnson menyertai Herbalife sebagai Ketua Pegawai Eksekutif yang mengikuti kerjaya 17 tahun dengan The Walt Disney Company, baru-baru ini sebagai Presiden Walt Disney International. Pada 16 Disember 2004 Syarikat telah untuk tawaran awam awal di NYSE 14,500,000 saham biasa pada $14 per saham. bersih jualan 2004 dilaporkan sebagai $1.3 bilion. Pada April 2005, Syarikat telah menyambut ulangtahun ke-25 dengan acara empat hari yang dihadiri oleh 35,000 Herbalife pengedar dari seluruh dunia. Pada bulan Ogos 2005, Dr. Steve Henig menyertai Herbalife sebagai Ketua Pegawai Saintifik bertanggungjawab kepada penyelidikan dan pembangunan produk.

Syarikat ini beribu pejabat di Los Angeles, California dan menggajikan 3500 di seluruh dunia. Produk yang dipasarkan di 65 negara melalui rangkaian yang Herbalife tuntutan mengandungi 1.5 juta pengedar bebas. Hasil yang telah melebihi lebih daripada 2 bilion dolar Amerika di seluruh dunia.

Produk-produk Herbalife

Produk Herbalife yang menawarkan produk-produk pengurusan berat badan seperti Formula 1 campuran Shake Nutirisi, untuk shake gantian hidangan dan salah satu produk pertama yang diperkenalkan oleh Syarikat termasuk. Produk-produk pemakanan lain yang ditawarkan oleh pelbagai Herbalife dari suplemen pemakanan yang dibuat dari vitamin, mineral dan herba untuk produk-produk penjagaan peribadi yang menekankan ramuan herba dan pemakanan, aloe vera dan vitamin C.

Strategi Herbalife ini sejajar dengan cadangan industri kesihatan untuk mengawal berat badan yang selamat, Makan diet yang seimbang, makanan tenaga rendah dengan senaman yang kerap, dan bahawa mereka pemakanan dan jenis produk pengurusan berat badan memudahkan ini melalui Formula makanan macronutrient dan mikronutrien.

Herbalife memberikan Surat perakuan daripada ahli profesional kesihatan sebagai sebahagian daripada kempen pemasaran mereka. Beberapa produk yang vegetarian, ada juga kosha atau helal, disahkan oleh penilai bebas. Produk yang tidak mematuhi garis panduan yang fairtrade, atau tidak Syarikat menjamin bahawa produk-produk telah dikeluarkan tanpa ujian haiwan.

Sesetengah produk kesusutan berat Herbalife yang asal mengandungi ramuan aktif Ma Huang atau Sida cordifolia, dua herba yang mengandungi alkaloid efedrina. Kesan sampingan yang melibatkan Syarikat Thermojetics asal tablet hijau direkod oleh Pentadbiran ubat dan makanan Amerika Syarikat dan kemudiannya Herbalife menghentikan penggunaan efedrina di dalam produknya dalam menghadapi kenaikan premium insurans. FDA Amerika Syarikat mengharamkan tambahan diet yang mengandungi efedrina pada tahun 2004.

Dalam laporan tahunannya Herbalife mengisytiharkan bahawa semua produk yang dihasilkan oleh Syarikat-syarikat luar, kecuali sebilangan kecil produk-produk yang dikilangkan di sendiri kemudahan perkilangan di China. Pembekal-pembekal utama termasuk kurnia alam, makanan yang baik (Itali), PharmaChem makmal dan makmal JB yang mana akaun bersama-sama lebih daripada 40 pengedar yang masih aktif selepas dua belas bulan, sehingga dari 39.7 berbanding tahun sebelumnya; lebih 80% daripada pengedar ini berada di luar Amerika Utara. Syarikat melaporkan perbezaan di antara harga runcit yang tersenarai dan pengedar jumlah sebenar gaji Syarikat sebagai “pengedar elaun”; dalam kalendar suku ketiga tahun 2006, Elaun ini berjumlah $368 juta. Andaikan pengedar sentiasa menjual produk mereka pada harga yang disenaraikan, jumlah ini merebak kepada Pengedar yang berkelayakan akan berjumlah purata “elaun” kira-kira $500 pengedar setiap bulan. Syarikat juga dibayar keluar $109 juta suku yang di “royalti berganda” – pada dasarnya komisen dan bonus – kepada Pengedar yang layak.

Lembaga Penasihat Saintifik Herbalife dipengerusikan oleh David Heber, MD Ph.D, F.A.C.P., F.A.C.N., yang merupakan Profesor perubatan dan kesihatan awam dan Pengarah pengasas pusat untuk pemakanan manusia di Jabatan Perubatan di UCLA.

Louis J. Ignarro, Ph.D., pemenang Hadiah Nobel perubatan dan dihormati Profesor Ulung farmakologi di pengajian perubatan UCLA, juga merupakan ahli Lembaga Penasihat Saintifik Herbalife. Ignarro menyertai Herbalife untuk membangunkan Niteworks, satu tambahan diet yang direka bentuk untuk merangsangkan badan sendiri pengeluaran nitrik oksida, dan kemudiannya menjadi ahli Lembaga Penasihat Saintifik Syarikat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *