Herbalife dan produk-produk kecantikan yang selamat

Herbalife dan produk-produk kecantikan yang selamat

Manakala majoriti penduduk tidak mungkin menyedari hakikat ini, ramai orang akan meracun diri setiap hari, tidak melalui saluran penghadaman mereka tetapi melalui organ terbesar badan mereka, kulit.

Kulit menyerap, ke tahap yang tertentu, apa pun disapu di atasnya atau datang dalam hubungan dengan ia. Oleh itu mana-mana bahan kimia yang terkandung dalam anda produk penjagaan kulit, syampu anda dan dingin, kosmetik anda, pewarna rambut anda dan juga anda sabun, boleh diserap ke dalam badan dan mempunyai kesan ke atas kesihatan anda.

Sodium lauril sulfat dan Syarikat tutup saudara Sodium lauret sulfat biasanya digunakan dalam kebanyakan sabun, syampu, ubat gigi, detergen dan produk-produk lain yang kita harapkan kepada buih sehingga. Kedua-dua bahan kimia adalah sangat berkesan berbuih ejen, kimia dikenali sebagai surfactants. Sodium lauret sulfat biasanya tercemar dengan dioxane, karsinogen yang diketahui. Walaupun SLES agak kurang merengsa daripada Sodium lauril sulfat, ia tidak boleh metabolised oleh hati dan oleh itu, kesannya akan lebih tahan lebih lama.

Syampu ini adalah antara produk yang paling kerap dilaporkan kepada FDA. Laporan ini merangkumi kerengsaan mata, kerengsaan kulit kepala, rambut kusut, bengkak tangan, muka dan lengan dan rambut cerai dan kabur. Punca utama masalah ini adalah sodium lauril sulfat.

Jadi Mengapa Adakah kandungan kimia berbahaya seperti sodium lauril sulfat digunakan sabun dan syampu?

Jawapannya adalah mudah – ianya murah. Dalam sodium lauril sulfat ditemui dalam sabun kami adalah tepat sama seperti yang anda akan mendapati di basuh kereta atau bahkan sebuah garaj, di mana ia digunakan untuk degrease enjin kereta.

Dengan cara yang sama sebagaimana ia larut dalam gris pada enjin Kereta, sodium lauril sulfat juga larut dalam minyak pada kulit anda, yang boleh menyebabkan kesan pengeringan. Ia juga adalah didokumenkan bahawa ia denatures protein kulit, yang menyebabkan kerengsaan bukan sahaja, tetapi juga membolehkan bahan cemar alam sekitar akses yang lebih mudah untuk lapisan bawah, sensitif kulit.

Mungkin Tempahan worryingly, SLS juga diserap ke dalam badan daripada aplikasi kulit. Sebaik sahaja ia telah diserap, salah satu kesan utama sodium lauril sulfat adalah untuk meniru aktiviti hormon Oestrogen. Ini mempunyai banyak implikasi dan mungkin bertanggungjawab untuk pelbagai masalah kesihatan dari PMS gejala-gejala menopaus untuk menjatuhkan kesuburan lelaki dan meningkatkan kanser wanita seperti payudara dan kanser, di mana paras oestrogen yang dikenali terlibat.

Syampu dan penghawa Herbalife tidak mengandungi bahan-bahan kimia berbahaya dan benar-benar selamat untuk penggunaan biasa.

Dan bagaimana pula dengan keselamatan produk penjagaan kulit?

Asid Alpha Hydroxy dan asid Hydroxy Beta biasanya digunakan dalam produk-produk yang diiklankan untuk menghilangkan kedutan, kecacatan, blotches dan parut jerawat. Dengan aduan pengguna membakar, bengkak dan kesakitan yang dikaitkan dengan AHA dan BHA banjir ke FDA, badan mula menjalankan penyelidikan sendiri kira-kira 15 tahun yang lalu. Dapatan kajian berkaitan penggunaan AHA dan BHA dengan dua kerosakan UV-berpunca dari kulit dan berpotensi meningkatkan risiko kanser kulit.

Phthalates yang industri plasticizers yang digunakan secara meluas dalam produk penjagaan diri untuk melembapkan dan melembutkan kulit, memberikan fleksibiliti untuk kuku Poland selepas ia kering dan meningkatkan wangian yang digunakan dalam kebanyakan produk. Kajian menunjukkan bahawa phthalates menyebabkan pelbagai kecacatan kelahiran dan sepanjang hayat kecacatan reproduktif, mensasarkan setiap organ dalam sistem reproduktif lelaki dan menyebabkan masalah daripada kiraan sperma yang rendah hinggalah kepada kecacatan kemaluan yang serius yang boleh membawa kepada peningkatan risiko kanser.

Herbalife lengkap produk penjagaan kulit seperti Banjaran NouriFusion dan produk C berseri mengandungi benar-benar tiada bahan yang berbahaya dan akan benar-benar selamat untuk digunakan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *