Herba yang terbaik untuk kesihatan sistem imun kucing dan penyembuhan

Herba yang terbaik untuk kesihatan sistem imun kucing dan penyembuhan

Penggunaan herba untuk kesihatan sistem imun kucing adalah hampir tidak satu konsep yang baru. Bagi beribu-ribu tahun, haiwan di hutan telah meminta daripada tumbuh-tumbuhan yang tertentu untuk mereka kuasa penyembuhan. Kini homeopaths menawarkan kuasa penyembuhan semula jadi yang sama untuk kucing domestik untuk mempromosikan fungsi sistem imun yang betul.

Banyak seperti rakan-rakan mereka manusia, kucing memerlukan jumlah tertentu harian vitamin dan mineral untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Apabila penyakit menyerang, ia masuk akal sempurna yang kita akan beralih kepada alam semulajadi untuk mencari bahan-bahan yang boleh membantu. Jika haiwan kesayangan kita, ini termasuklah kebal merangsang herba untuk kucing.

Kerana kucing housebound tidak mempunyai akses kepada herba dan tumbuh-tumbuhan lain yang boleh membantu untuk menyembuhkan dan mengekalkan kesihatan keseluruhan yang baik, kita perlu melakukan apa yang kita dapat sebagai pemilik bertanggungjawab untuk mencukupkan untuk itu. Menggunakan herba untuk perlindungan imun sistem kucing adalah selamat dan mudah cara untuk memastikan kucing anda mendapat semua bantuan yang diperlukan. Ia juga boleh membantu untuk kesan pendedahan kepada isi rumah perengsa dan kekurangan pemakanan dalam diet yang standard.

Segala-galanya dari pewarna tiruan dan bahan pengawet dalam pakej makanan kucing untuk isi rumah toksin seperti racun perosak dan bahkan lebih daripada penggunaan ubat-ubatan preskripsi boleh mempunyai kesan yang memudaratkan pada sistem imun senarai nama calon. Apabila sistem imun lemah, ia menjadi yang lebih sukar bagi kucing anda untuk kekal sihat. Herba untuk kucing meningkatkan imun boleh membantu untuk meningkatkan fungsi imun dan meningkatkan kesihatan secara keseluruhan kucing anda.

Mujurlah, ianya lebih mudah daripada pernah untuk herba untuk kesihatan sistem imun kucing memperkenalkan ke dalam rutin harian haiwan kesayangan anda. Kini terdapat pelbagai produk yang boleh didapati untuk haiwan kesayangan pemilik yang menggabungkan herba, vitamin dan anti-oksidan yang semulajadi untuk memberikan kucing anda segala-galanya yang diperlukan untuk mengekalkan kesihatan yang baik. Digunakan sekali sehari sebagai sebahagian daripada rutin sihat yang mempunyai akses kepada air bersih dan seimbang, suplemen semulajadi boleh membuat semua perbezaan apabila ia datang untuk melindungi sistem imun kucing anda.

Jadi betul-betul Apakah herba merangsang imun bagi kucing? Terdapat banyak tumbuh-tumbuhan lain yang menyediakan penjagaan sistem imun, termasuk English, Ekinasea, Huang Qi dan ginseng India. Semua herba ini berfungsi untuk meningkatkan fungsi sistem imun, meningkatkan tenaga dan menggalakkan baik keseluruhan kesihatan.

English membantu merangsang tindak balas sistem imun yang semulajadi, pengukuhan kucing anda keupayaan untuk melawan penyakit. Kerja-kerja Ekinasea untuk melawan pelbagai bentuk kanser kerana ia Pusat pada sistem limfa. Salah satu herba yang paling penting untuk kesihatan sistem imun kucing adalah Huang Qi, yang bertindak sebagai tonik seluruh badan, meningkatkan selera makan dan mempromosikan edaran sihat manakala merangsang fungsi sistem imun. Dan ginseng India merupakan herba tonik yang menyokong pertumbuhan, kesihatan dan kecergasan.

Haiwan liar yang tidak takut untuk mengambil kesempatan daripada penyembuhan sifat kuasa mempunyai, jadi mengapa kita patut ditolak apa-apa untuk haiwan peliharaan kami? Bercakap dengan doktor haiwan anda dan mencari makanan tambahan semulajadi yang mengandungi semua herba berguna kucing anda perlu memastikan kesihatan sistem imun yang baik setiap hari. Anda dan haiwan kesayangan anda boleh kedua-duanya berasa lebih baik untuknya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *