Herba untuk pengerasan arteri di dalam

Herba untuk pengerasan arteri di dalam

Pengerasan of the arteri adalah keadaan bahaya di mana ruang dalam arteri (lumen) mula sempit kerana pengumpulan Deposit plak kolestrol yang sarat. Sebagai plak-Deposit membina dari masa ke masa lapisan kalsium dan/atau tisu yang berserabut boleh mula borang yang membawa kepada keadaan biasa yang dikenali sebagai the daripada pengerasan arteri. Kami menimbulkan soalan Adakah boleh herba untuk pengerasan daripada arteri yang terbalik, menghentikan, atau meneutralkan keadaan ini berbahaya?

Terdapat bukti yang baik untuk mencadangkan jawapan adalah ya, sekurang-kurangnya mengikut kajian yang dijalankan di Pusat Kesihatan Universiti Texas di Houston. Kajian ini melihat beberapa ubat-ubatan herba untuk kesihatan jantung dan arteri dibeli tempatan Kedai kesihatan tempatan yang dihormati dan disegani dan apa yang mereka dapati adalah bahawa herba ini untuk pengerasan arteri yang yang telah sangat berkesan dalam menghasilkan nitrik oksida untuk badan. Nitrik oksida merendahkan tekanan darah dengan santai atau mengembangkan saluran darah yang besar. Hasil daripada tahap nitrik oksida yang lebih tinggi pada akhirnya peningkatan keseluruhan aliran darah ke jantung. Di samping itu, dan hanya penting untuk kami menyiasat herba untuk pengerasan arteri, dapatan bahawa herba boleh mencegah pembentukan plak dan pembentukan beku di dalam arteri.

Seterusnya mengapa tidak kita bergerak dan mengenal pasti nama-nama tertentu herba untuk hardening arteri.

* Hawthorn: Hawthorne adalah salah satu herba yang paling dikenali dan paling banyak digunakan bagi hardening arteri dan penyakit jantung. Ia berasal daripada pokok renek kecil seperti pokok yang tumbuh sepanjang Hemisfera Utara. Hawthorne telah ditunjukkan untuk meningkatkan jumlah darah yang mengalir melalui arteri narrowed dan meningkatkan kekuatan arteri, dengan itu mengurangkan kemungkinan serangan jantung atau angin ahmar. Faedah-faedah lain berkaitan kesihatan jantung tetapi tidak semestinya pengerasan of the arteri: peningkatan dalam contractibility dalam otot jantung, meningkatkan keluaran Kardiak dan prestasi, pengurangan beban kerja hati, serta meningkatkan keupayaan hati untuk menghadapi kekurangan oksigen dalam masa tekanan atau keseronokan. Hawthorne apabila diambil sebagai herba untuk hardening arteri adalah cukup selamat dan tidak akan mengganggu ubat-ubatan lain, menurut monograf komuniti Eropah (ESOP) yang rasmi. Manfaat tambahan adalah bahawa ia boleh membantu dengan kebimbangan serta.

* Bawang putih: Mungkin yang paling terkenal dan mudah diperoleh, herba kami bagi hardening arteri adalah bawang putih. Kajian telah menunjukkan bahawa bawang putih mengurangkan serum paras kolesterol sehingga 10 peratus Bilakah satu clove atau lebih dimakan secara teratur.

* Beras yis merah: perjalanan yis merah adalah salah satu herba Cina yang tertua dan telah digunakan selama berabad-abad dalam amalan perubatan herba Cina. Ia juga dianggap sebagai salah satu herba yang terbaik untuk hardening arteri akibat ubat statin yang seperti kualiti. Beras Merah Yis yang telah ditunjukkan untuk merendahkan kolesterol keseluruhan, meningkatkan kolesterol baik dan tahap kolesterol yang tidak baik yang lebih rendah. Terdapat juga beberapa bukti yang menunjukkan bahawa ia boleh membantu badan mengurangkan Deposit plak yang menyumbat arteri yang sedia ada.

Herba lain untuk hardening arteri dan kesihatan jantung bernilai menyiasat lebih lanjut adalah: Bilberi, cayenne, chamomile, ginkgo dan rosemary.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai kesihatan jantung arteri atau kolesterol asli pengurangan makanan tambahan untuk kesihatan jantung dan arteri klik di sini

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *