Herba untuk kesihatan zakar

Herba untuk kesihatan zakar

Apabila mengalami masalah kesihatan zakar dan disfungsi seksual lelaki banyak belok terhadap tumbuhan ubat-ubatan dan suplemen kesihatan alternatif. Tetapi Apakah salah satu untuk mengetahui apa yang bekerja dan apa yang palsu? Ubat-ubatan herba yang banyak mengandungi vitamin khusus zakar dan bahan-bahan kimia yang aktif dan lain-lain lakukan tidak jadi salah satu akan berbuat baik untuk melakukan sedikit penyelidikan sebelum membeli sebarang produk herba. Jika ini langkah yang penting tidak dilakukan seorang lelaki boleh jalankan risiko membazirkan wang pada pil yang dipasarkan untuk meningkatkan kesihatan zakar dan keseimbangan hormon lelaki – tetapi benar-benar melakukan apa-apa. Jika anda akan mengambil ubat preskripsi sentiasa menyemak dengan pembekal penjagaan kesihatan anda sebelum menggunakan apa jua ubat-ubatan herba.

Damiana
Damiana adalah ubat yang digunakan untuk merawat mati pucuk dan rendah tahap libido di Mexico dan Amerika Selatan. Bahagian atas herba serta daun tumbuhan damiana adalah sumber minyak pati, flavonoid dan jumlah kafein yang kecil. Herba mempunyai teori bahawa kesan damiana atas libido mungkin disebabkan oleh satu tindakan langsung ke atas sistem saraf seperti loji ini juga dikenali sebagai anti-depressant yang lama. Penyelidik dari Universiti Mississippi, Amerika Syarikat mendapati damiana yang juga mempunyai kesan yang ketara kepada hormon lelaki dan neurotransmitters. Semasa haiwan ekstrak damiana menunjukkan mempunyai tindakan inhibiting aromatase, satu enzim yang menukarkan testosteron kepada estrogen dalam badan. Dengan menghalang aromatase oleh sehingga 50%, damiana boleh meningkatkan tahap testosteron jumlah.

Ginseng
Ginseng merupakan salah satu ubat tumbuhan yang paling popular dan terkenal di dunia. Sistem tradisional perubatan di Asia, India, Eropah dan Amerika Utara telah dituai akar pokok ginseng kerana keupayaannya untuk mengurangkan tekanan dan keletihan dan menggalakkan kejantanan. Dalam satu kajian yang dibiayai oleh Southern Illinois University, Amerika Syarikat, saintis mendapati ginseng yang mempunyai kesan yang ketara terhadap beberapa faktor yang mempengaruhi fungsi seksual dalam lelaki. Ginseng dan juzuk aktif, ginsengosides, mempunyai kesan langsung pada tahap nitrik oksida, enzim yang mengawal aliran darah ke zakar semasa rangsangan. Ginseng juga kesan neurotransmitters pada otak dan mempunyai kesan yang baik terhadap baki prestasi, keletihan, mood dan testosteron yang fizikal. Penemuan ini menyokong penggunaan akar ginseng di seluruh dunia bagi kejayaan rawatan libido rendah dan disfungsi seksual.

Rumpai kambing horny
Horny rumpai kambing adalah perubatan herba Asia yang telah digunakan untuk libido dan mati pucuk selama berabad-abad. Kajian moden telah mengesahkan bahawa rumpai kambing horny mempunyai pelbagai juzuk aktif, tetapi yang terbaik dikaji adalah bahan kimia yang dikenali sebagai icariin. Dalam kajian beberapa tahun yang bernilai penyelidikan yang diterbitkan dalam “Jurnal Ethno farmakologi” saintis dari Universiti Lanzhou, China mengesahkan bahawa icariin dan rumpai kambing horny mempunyai pelbagai manfaat untuk kesihatan umum dan fungsi seksual dalam lelaki. Icariin bekerja pada pelbagai peringkat, serupa dengan sildenafil dadah. Apabila diambil dalam tinggi cukup dos, icariin mengurangkan kemurungan, meningkatkan testosteron, merangsang pengeluaran nitrik oksida dan menyokong peredaran darah. Dalam percubaan klinikal double-buta, 38 orang sukarelawan lelaki sama ada diberi sildenafil atau rumpai kambing horny. Dan ia telah dijumpai bahawa kedua-dua rawatan ini lebih berkesan berbanding plasebo dalam memperbaiki disfungsi seksual, tetapi orang-orang yang mengambil rumpai kambing horny melaporkan tahap kepuasan seksual yang lebih tinggi berbanding lelaki yang mengambil sildenafil.

Shea Nut
Shea kacang akan dituai di Afrika untuk kegunaan mereka dalam topik produk kerana mentega yang diekstrak dari kacang shea mengandungi kuantiti vitamin E. Ini menjadikan shea kekacang dan mentega kacang shea sangat berkesan sebagai rawatan topikal untuk masalah kesihatan zakar. Vitamin E adalah anti-radang, antioksida, menyembuhkan kulit, menghalang parut dan boleh menyokong fungsi erektil. Dalam kajian Brazil yang diterbitkan di “BJU International”, para saintis mendapati bahawa vitamin E telah stimulatory kesan yang mujarab terhadap nitrik oksida. Dengan meningkatkan tahap nitrik oksida semulajadi, mentega kacang shea mungkin berfungsi dengan cara yang sama seperti sildenafil, ginseng dan rumpai kambing horny. Manakala tambahan lisan diserap kepada darjah yang berlainan, pakar kesihatan crèmes (paling profesional mengesyorkan minyak Man1Man) mengandungi pelbagai bahan-bahan aktif dan nutrien yang bekerja dengan mentega kacang shea diperkaya vitamin untuk meningkatkan kesihatan zakar, tisu integriti dan keseimbangan hormon lelaki.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *