Herba untuk buah pinggang

Herba untuk buah pinggang

Buah pinggang adalah penapis yang mengekalkan molekul-molekul yang berharga dalam darah dan excretes bahan buangan.

Kerana lelaki makan tumbuh-tumbuhan dan haiwan, mereka meninggalkan beberapa kesan dalam tubuh-Nya dalam bentuk batu-batu yang tidak larut. Batu-batu ini (urate oxalate, fosfat..) boleh disertai dengan bengkak, dan adalah punca pembakaran sensasi apabila membuang air kecil.

Herba bermurah hati mampu remedi reliving yang banyak. Ubat-ubatan ini adalah herba semulajadi yang juga kenal dengan lelaki, atau masakan herba dan buah-buahan. Herba ini bertindak dengan menggalakkan beberapa perubahan dalam persekitaran dalaman sistem Urinari, bermula dengan buah pinggang sendiri.

Mereka bertindak dengan meningkatkan aliran darah buah pinggang, sekali gus merangsang produktiviti buah pinggang dengan perkumuhan air kencing yang terhasil, meningkatkan colloids perlindungan dalam air kencing dan ini seterusnya mengelakkan pembentukan batu dan keradangan, mengubah pH air kencing tidak menguntungkan persekitaran untuk pertumbuhan bakteria, dan/atau dengan melebarkan jalur ureters supaya sederhana saiz batu boleh melalui mereka dan diserap dengan air kencing untuk membawa masalah keseluruhan ke penghujungnya.

Senarai melibatkan herba yang begitu banyak. Ubat-ubat herba buah pinggang akan diambil secara lisan (decoctions isi rumah atau jus), atau mereka akan dirumuskan ke dalam bentuk farmaseutikal. Apa-apa yang diambil melalui laluan lain.

Herba buah pinggang sebagai jus: * jus kranberi mempunyai kesan yang baik. Cranberry dirumuskan ke dalam kapsul untuk acidify air kencing sekali gus mengurangkan pertumbuhan bakteria dan keradangan. * Oren jus: ianya diuretic yang cemerlang. Terbaik tinggi cecair pengambilan yang disyorkan oleh pakar-pakar perubatan dalam hal ini. Saya sendiri mengambil banyak. * Lemon dan epal jus juga adalah sumber yang baik daripada pengambilan cecair.

Herba buah pinggang sebagai decoctions: * Sutera jagung (tassels dalam sekam zea jagung) mempunyai sifat-sifat diuretik yang mujarab. * Barli: satu terapi tradisional yang paling terkenal. * Buchu, beri Juniper, Uva Ursi dok kuning, Burduk adalah semua remedi dikenali herba lama di untuk buah pinggang.

Herba buah pinggang dari Mesir: * padang pasir Mesir rumpai “Cymbpogen Proximus” atau “Halfa Bar”. * Benih Ammi Visnaga. Decoctions kedua-dua herba yang digunakan berjaya selama bertahun-tahun lama.Terdapat pharmacopoeial persediaan farmaseutikal kedua-duanya di Mesir. Mereka dijual OTC.

Resipi buah pinggang dari Mesir: * (Habatus Sauda + madu) tampal, untuk dimakan 3 kali sehari. * (Curcuma serbuk + madu) tampal, untuk dimakan 3 kali sehari. * Pekat jus anggur (oleh mendidih) + rebusan barli. * Thyme rebusan + saderi rebusan.

Mana-mana ubat-ubatan ini harus disertai dengan pengambilan cecair yang tinggi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *