Herba Rosemary – bagaimana ia faedah kesihatan

Herba Rosemary – bagaimana ia faedah kesihatan

Mahu herba anti-penuaan? Rosemary. Rosemary adalah herba yang sempurna: herba rosemary manfaat kesihatan dalam pelbagai cara & tidak mempunyai kesan sampingan.

Sebagai herba rosemary dan manfaat kesihatan telah diketahui & digunakan untuk beribu-ribu tahun oleh budaya kuno, termasuk Cina & Yunani, yang dieksploitasi rosemary biasanya betul untuk manfaat kesihatan.

Rosemary sebagai rawatan herba sedang bekerja untuk sakit kepala, senak & kemurungan. Walau bagaimanapun, ia juga mempunyai banyak kegunaan yang lain seperti yang digariskan di bawah.

Menggunakan rosemary sebagai ubat herba untuk

Asma boleh dilegakan dengan rosemary? s minyak meruap yang boleh membuka laluan pernafasan telah menurun oleh histamine.

Kebaikan herba Rosemary termasuk menghalang kerosakan makanan sebagai produk komersil BHA & BHT. Hanya lipat crushed rosemary ke dalam daging, ikan, pasta & potato salad. Sudah tentu, rosemary juga meningkatkan rasa ia bercampur ke dalam makanan.

Anda juga boleh menggunakan rosemary untuk bau badan yang disebabkan oleh bakteria atau kulat. Hanya Campurkan rosemary tanah ke dalam serbuk mandian dan gunakan biasanya. Anda juga boleh menggunakan teh rosemary sebagai untuk mencuci mandian.

Rosemary? s faedah-faedah kesihatan termasuk kesan terhadap bakteria yang mudah berjangkit. Ini juga dilanjutkan bagi jangkitan yang inhibiting dari luka-luka kecil. Hanya seluar rosemary segar daun ke potong sebelum basuh & merawat.

Manakala herba moden tidak secara umumnya mengesyorkan rosemary bagi masalah ingatan seperti orang-orang purba pula, mungkin masih ada peranan untuk rosemary masalah kognitif. Sebagai teh atau syampu herba rosemary mengandungi sebatian tertentu yang boleh membantu menghalang Alzheimer? s. Minum banyak teh rosemary & menggunakan syampu yang mengandungi rosemary.

Kebaikan herba Rosemary juga termasuk meningkatkan kualiti & kelewatan botak rambut. Memberi pukulan. Pada lebih teruk anda? akan datang dengan rambut yang sangat bersih.

Rosemary mempunyai sifat umumnya simulative supaya ia boleh menjadi rawatan semulajadi yang baik untuk keletihan. Minum beberapa cawan teh rosemary hari atau melihat lilin yang mengandungi minyak rosemary.

Kudis adalah satu keadaan yang membimbangkan di mana kutu daun, hama rumah sendiri di bawah kulit & yang bertelur. Ini menyebabkan jangkitan & luka-luka. Manfaat kesihatan Rosemary termasuk mengurangkan sakit kudis oleh teh sejuk dabbing ke kawasan-kawasan yang terjejas.

Kesannya antispasmodic membolehkannya gemburkan tisu otot licin jadi rosemary yang agak baik untuk masalah penghadaman.

Rosemary juga boleh membantu melegakan kesesakan disebabkan oleh selsema & selsema.

Rosemary juga mengandungi antioksidan yang kuat iaitu untuk mencegah kanser, penyakit jantung & penuaan pramatang.

Kesan antioksidan yang juga boleh membantu penghidap artritis terutamanya sebelum penyakit worsens.

Sifat-sifatnya yang antioksidan juga mencadangkan ia mungkin berkesan terhadap pembentukan katarak. Minum banyak rosemary teh bagi maksud itu.

Jika saya? Simpan hilang perhatian anda, bagaimana pula ini? Rosemary yang kajian untuk keupayaan untuk mencegah & merawat kedutan oleh penyelidik Jepun. Minum teh rosemary beberapa & menggunakan rosemary dalam topeng muka.

Menggunakan herba rosemary untuk meningkatkan kesihatan

Untuk kesesakan, membuat untuk teh herba dengan crushed rosemary. Guna 1 sudu teh satu cawan air panas, curam selama 10 minit, terikan & menikmati beberapa cawan sehari. Anda juga boleh menyedut wap daripada teh untuk nafas dalam rosemary? s sifat-sifat yang menyihatkan.

Seperti mandi, tambah 10 titis air suam.

Sebagai satu rasa, gunakan ½ – 1½ sudu kecil, 2-3 x setiap hari.

Untuk persediaan komersial, ikut pengeluar? s arahan.

Anda boleh menawarkan teh cair rosemary kanak-kanak di bawah umur 2 tahun.

Akhirnya, menggunakan rosemary direktor, secukup rasa, dalam daging & keledek.

Peringatan bila menggunakan rosemary sebagai ubat herba

Rosemary adalah sangat selamat untuk mengambil untuk kebanyakan orang.

Walau bagaimanapun, jumlah yang lebih kecil minyak rosemary boleh menyebabkan kerengsaan perut, buah pinggang & usus. Dos yang lebih besar mungkin beracun.

Jangan inges lebih daripada penurunan minyak pekat rosemary.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *