Hepatitis C: maklumat dan rawatan dengan Quercetin

Hepatitis C: maklumat dan rawatan dengan Quercetin

Hepatitis C merupakan jangkitan yang berjangkit yang memberi kesan terutamanya kepada hati. Ia biasanya mempunyai gejala-gejala tidak ketara dan ia disebabkan oleh Virus Hepatitis C (HCV). Penyakit ini boleh merebak melalui sentuhan darah ke darah daripada orang yang dijangkiti. Ia boleh diklasifikasikan sebagai “akut” atau “kronik”.

C Hepatitis akut berlaku dalam tempoh 6 bulan pertama selepas jangkitan. Apabila Hepatitis C yang akut berterusan melebihi enam bulan, ia akan membawa kepada kronik Hepatitis C. kronik Hepatitis C merupakan penyakit serius yang boleh mengakibatkan masalah kesihatan jangka panjang seperti sirosis, kanser hati atau bahkan kematian.

Dalam kebanyakan kes, seterusnya akut Hepatitis C untuk kronik Hepatitis C. Perkembangan ini adalah dipengaruhi oleh umur, jantina, pengambilan alkohol, batuk kering bersekali HIV dan mempunyai hati yang berlemak.

Bagaimana saya boleh melawan Hepatitis C?

Pada masa ini, Terdapat tiada vaksin terhadap Hepatitis C. Terdapat juga tiada ubat-ubatan untuk akut Hepatitis C, doktor biasanya hanya akan mengesyorkan rehat, pemakanan yang mencukupi dan cecair.

Rawatan bagi kronik Hepatitis C adalah gabungan dua ubat: Interferon dan Ribavirin. Walau bagaimanapun, majoriti orang-orang yang dijangkiti tidak bertindak balas kepada rawatan ini dan ubat-ubatan yang boleh menyebabkan kesan sampingan yang serius dalam sesetengah pesakit.

Tetapi dalam beberapa kes orang yang dijangkiti, ia jelas keluar virus dari badan-badan mereka tanpa rawatan dan tidak berkembang menjadi jangkitan kronik.

Pilihan yang terbaik ialah pencegahan dengan mengurangkan risiko hubungan darah-darah yang dijangkiti. Ini boleh dilakukan dengan mengelakkan perkongsian barang-barang yang boleh dengan mudah dicemari seperti jarum, pisau cukur, berus gigi, kutikula Gunting dan lain-lain peralatan yang manicuring atau pedicuring. Cara lain adalah untuk memastikan pensterilan yang betul perubatan dan peralatan pergigian serta tattooing dan menindik melaksanakan. Selain itu, pemindahan darah dan derma organ perlu dipantau dan dikawal selia dengan ketat.

Ia juga telah mendapati quercetin yang mengurangkan pengeluaran Virus Hepatitis C (HCV) dengan mengganggu kitaran hidup dan virus, dan seterusnya, sederhana mengurangkan pengumpulan protein virus yang di HCV. Quercetin yang didapati dalam buah-buahan, daun, sayur-sayuran dan bijirin. Beberapa kajian makmal menunjukkan bahawa ia boleh mempunyai sifat-sifat anti-radang dan antioksidan dan ia sedang disiasat bagi pelbagai faedah kesihatan. Rawatan dengan quercetin mengurangkan pengeluaran zarah berjangkit kepada kepekatan buken toksik HCV.

Salah satu bahan-bahan gen-Eden adalah quercetin. Gen-Eden adalah pelbagai, tambahan semulajadi, antivirus. Kesihatan ini menampung sasaran virus mereka fasa kronik atau pendam atau fasa mereka Inkubator, oleh itu, memberikan sistem imun rangsangan yang sangat diperlukan untuk melawan virus. Dengan quercetin sebagai salah satu bahan dalam gen-Eden, ia menjadikan untuk pertahanan yang sangat baik terhadap Virus Hepatitis C yang boleh mengurangkan kepekatan yang ke tahap yang berbahaya.

Gen-Eden bekerja penyelidikan saintifik, mengimbas dan menganalisis pelbagai kesusasteraan saintifik serta makmal dan kajian-kajian klinikal yang diterbitkan di jurnal saintifik. Pengamal perubatan yang telah disahkan keberkesanannya dan tambahan antivirus semulajadi gen-Eden, begitu juga, orang-orang yang telah menggunakan produk ini membuktikan keputusan yang besar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *