Hati Detox: Berat kerugian hati dan pundi hempedu pembersihan dan

Hati Detox: Berat kerugian hati dan pundi hempedu pembersihan dan

Seperti usus, hati merayu untuk pembersihan.

Pertama, mulakan pagi anda dengan lemon segar squeezed dalam air suam. Ini membantu untuk membersihkan hati dan menggalakkan detoksifikasi. Ia juga merangsang pengeluaran hempedu, membersihkan perut dan merangsang pergerakan usus.

Berikut adalah resipi untuk minuman yang menakjubkan bagi hati yang saya sangat mengesyorkan:

Membersihkan hati A.M.

* 1 limau gedang besar
* 2 lemons
* 1 cawan air ditapis
* 1 sudu besar minyak flaks alegik
* 1 inci akar halia yang segar
* perahan cayenne pepper (pilihan)

Perut adalah bertanggungjawab ke atas mogok dan pemprosesan lemak, tetapi sebenarnya pundi hempedu dan hati adalah organ-organ utama di sini. Seperti organ-organ ini mempunyai begitu banyak input ke dalam kandungan kitaran, tidak pun cuba dan berfikir tentang mengurangkan berat badan sehingga anda akan yakin bahawa mereka bersih dan kerja kerana mereka harus.

Masyarakat kita mempunyai banyak untuk menyalahkan apabila ia datang kepada tabiat tidak sihat yang kita mempamerkan dari zaman kanak-kanak. Kanak-kanak obes meneruskan tabiat mereka melalui hayat mereka, tetapi kita juga gagal untuk memberi perhatian kepada hakikat bahawa hati yang lemah dan Kesihatan salur kencing yang lain dan telah ada bergenerasi.

Ia adalah sangat menyedihkan melihat kanak-kanak yang obes dan melainkan kita campur tangan pada masa yang sesuai, masalah ini akan terus sepanjang hidupnya. Mengapa kita tidak mengajar mereka pentingnya diet yang betul, senaman harian dan bahawa mereka perlu membersih dan menyahtoksin tubuh secara tetap?

Jika hati dan pundi hempedu tersumbat atau tidak berfungsi, maka rejim senaman dan diet yang sihat anda mungkin tidak cukup. Anda mesti memberi perhatian khusus kepada apa yang datang daripada badan anda serta apa yang anda masukkan di sana.

Bagaimana anda hilang boleh berat jika anda hati dan pundi hempedu yang gagal?

Kita lihat bukti baru Diet sepanjang masa dan ia merupakan industri yang besar dalam masyarakat Barat. Orang yang kerap mula dan gagal pada diet dan tidak dapat menurunkan berat badan.

Mereka mungkin tidak menyedari bahawa mereka mempunyai pembentukan toksik di pundi hempedu dan hati. Melainkan anda memahami bagaimana organ-organ ini berfungsi dan bagaimana penting mereka untuk mengawal berat badan kita, masalah akan kekal.

Biar saya jelaskan: hati, organ yang terbesar yang kami memiliki disambungkan ke dalam usus kecil. Ia menghasilkan pengeluaran yang dipanggil hempedu yang rosak kami-penghadaman lemak kepada serpihan yang kecil, supaya mereka, bersama-sama dengan vitamin yang berkaitan, boleh diserap dalam usus kecil.

Hati mempunyai fungsi penting dalam hal ini dan membangunkan dengan hempedu daripada kombinasi molekul kolesterol, bilirubin, phospholipid, asid hempedu dan juga electrolytes. Kebanyakan orang percaya hati pada asasnya adalah untuk Singkir alkohol merosakkan bahan-bahan kimia dan toksin lain dari badan kita.

Sama seperti mana-mana mesin yang lain akan mula gagal jika tidak dipelihara dengan sempurna, kecekapan organ akan berkurangan selepas tahun kerosakan. Mereka tidak akan mampu memecah lemak serta dan ini secara automatik akan membawa kepada pertambahan berat badan dan dapat melakukan apa-apa tentang hal itu.

Lebih membimbangkan, batu boleh mula mengumpul, Pengkompaunan kerosakan. Pundi hempedu ini adalah pada dasarnya lokasi storan. Ia berbentuk seperti sebiji kacang ginjal, terletak hanya di hati di bahagian atas abdomen. Saluran hepatic menghubungkan hati dan membolehkan pundi hempedu yang menyimpan hempedu yang dihasilkan oleh organ lain.

Kerja utama hempedu adalah untuk bantuan enzim lipase untuk menghadamkan lemak. Apa itu penghadaman hempedu bagi?

Hempedu penghadaman rosak lemak dan toksin, membolehkan usus bergerak bahan-bahan ini melalui saluran dalam proses yang berterusan untuk penghapusan. Hempedu menggalakkan tindakan peristalsis yang memuncak dalam pergerakan usus anda. Tanpa hempedu ini, oleh kerana itu, toksin dan serpihan lain akan bertatih dalam usus dan mula membina di tempat lain, menggalakkan pertambahan berat badan dan juga sembelit. Hempedu melepaskan vitamin larut lemak seperti A dan E, bersama-sama dengan asid lemak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *