Hari Nexium perintah untuk merawat komplikasi Kesihatan Gastro

Hari Nexium perintah untuk merawat komplikasi Kesihatan Gastro

Gangguan yang berkaitan dengan kesihatan Gastro:
Kesihatan banyak komplikasi yang akan dialami oleh orang-orang dan gangguan gastrik adalah antara mereka yang seterusnya boleh serius jika tidak ditangani. Isu-isu gastrik sering disebabkan Rokok, alkohol yang berlebihan, kebimbangan, makanan berasid dan ubat-ubatan ubat-ubatan yang tertentu. Berlaku dalam esofagus dan perut, ada penubuhan lebihan asid dalam perut yang boleh menyebabkan banyak kesakitan dan sakit dan seterusnya menyebabkan perut ulser sering. Gastroesophageal penyakit refluks (Tentera Darat GERD) adalah keadaan kesihatan gastro kritikal yang berlaku apabila makanan atau cecair yang diambil mengembara melalui perut kembali ke esofagus. Makanan separa terhadam itu adalah biasanya berasid yang boleh memburukkan esofagus dan menyebabkan jantung terbakar. Di samping itu, ia boleh membawa bengkak esofagus yang dikenali sebagai esophagitis kerengsaan dan jangkitan. Ubat untuk syarat-syarat ini termasuk menggunakan inhibitors pam proton, antasid, H2 Penyekat ubat-ubatan yang akan membantu mengurangkan kuantiti asid di dalam perut ini.

Tentang Nexium:
PROTON pam Inhibitors yang termasuk Nexium, Protonix, Omez, Pantozol, dan sebagainya adalah kategori ubat-ubatan yang terutamanya membantu melambatkan pembentukan lebihan asid di bahagian abdomen. Mereka ialah yang dianggap sebagai antara ubat peruncitan terbaik di dunia kerana kejayaan mereka dalam mengurangkan masalah kesihatan berkaitan gastro seperti Tentera Darat GERD, ulser peptic, esophagitis gastrik, Sindrom Zollinger-Ellison, dan sebagainya. Nexium (esomeprazole) dianggap sebagai ubat yang berkesan yang berkurangan kuantiti asid yang terkumpul di dalam perut. Itu proton pam perencat dicadangkan oleh doktor untuk melegakan gangguan Kesihatan gastro asid dalam perut meningkat Sindrom yang contohnya Tentera Darat GERD dan Zollinger-Ellison berkenaan. Nexium juga pada masa-masa diberikan untuk mengubati ulser gastrik disebabkan disebabkan jangkitan Helicobacter Pylori (H.pylori) atau melalui ubat-ubatan anti-radang yang bukan steroid.

Penggunaan Nexium generik dan arahan hendaklah diikuti:
Salah satu perlu menyampaikan kepada profesional perubatan mereka jika mereka mempunyai penyakit hati, ketumpatan mineral tulang yang rendah atau tahap magnesium yang rendah dalam darah mereka, sebelum memakan Nexium generik. Sering dikenali sebagai ‘pil ungu’, kapsul ini akan berwarna ungu dan terdiri daripada dua atau tiga cincin emas mengikut kekuatan. Nexium mesti diambil seperti yang disyorkan oleh doktor anda. Biasanya ia diambil selama sebulan atau dua. Profesional perubatan anda mungkin akan mencadangkan kursus tambahan yang jika anda belum pulih sepenuhnya.

Generik Nexium kapsul mesti dimakan dengan segelas air untuk keseluruhan tidak kurang daripada 1 jam lebih awal daripada masa makan anda. Mungkin ada beberapa kecil-kesan sampingan yang perlu mengurangkan secara beransur-ansur. Mereka adalah:
-Cirit-birit
-Sakit kepala
-Loya
-Mengantuk
-Kering mulut

Tetapi jika anda mengalami mana-mana dengan kesan sampingan yang teruk-disenaraikan di bawah, menghubungi doktor anda sekaligus.
-Reaksi alahan kepada ubat gatal, bengkak muka, bibir, lidah atau tekak, kesukaran bernafas
-Kelemahan otot
-Sawan
-Kadar jantung tidak sekata
-Kekeliruan

Jika anda melangkau satu dos, Makan ia bila-bila masa yang anda ingat. Tetapi jangan ambil dos yang terlupa jika tidak ada banyak masa yang tinggal untuk dos yang seterusnya. Terlebih dos yang boleh merosakkan untuk badan anda. Tanda-tanda akibat dos berlebihan termasuklah sesak, Sawan, penglihatan kabur, gegaran, mulut Kering, denyutan jantung yang cepat dan loya. Dalam situasi seperti ini, penghidap yang perlu dikejarkan ke hospital.

Maklumat tambahan dan jumlah dos Nexium generik:

Perempuan yang mengharapkan, bercadang untuk mempunyai bayi atau kejururawatan yang baru dilahirkan adalah dinasihatkan untuk berunding dengan doktor mereka sebelum mengambil Nexium generik. Di samping itu, ubat-ubatan berikut tidak boleh diambil bersama-sama dengan perencat pam proton ini:
-Reyataz atau Viracept
-Darah yang nipis seperti Warfarin
-Plavix
-Nizoral
-Lanoxin atau Lanoxicaps
-Diuretik
-Apa-apa vitamin atau suplemen herba

Dibuat oleh AstraZeneca, Nexium terdapat dalam kekuatan berikut:
-Nexium 10 mg
-Nexium 20 mg
-Mg Nexium 40

Simpan ubat ini kelembapan dan cahaya, pada suhu bilik dan luar jangkauan kanak-kanak.

Untuk maklumat lanjut mengenai Nexium, bercakap dengan doktor atau profesional kesihatan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *