Harga emas semasa – bagaimana ekonomi dunia mempengaruhi harga emas

Harga emas semasa – bagaimana ekonomi dunia mempengaruhi harga emas

Emas adalah logam berharga yang paling popular di mana orang melabur. Ia adalah sebuah Peti Deposit Keselamatan-syurga agaainst apa-apa krisis ekonomi, politik, sosial atau berasaskan Mata Wang, seperti: penurunan pelaburan pasaran, kegagalan Mata Wang, inflasi, perang dan kekacauan sosial.

Emas adalah tidak seperti bon. Emas membayar kepentingan. Tetapi, emas tidak boleh menjadi tidak bernilai seperti bon yang boleh. Nilai kedua-duanya naik dan turun dalam perdagangan pasaran bebas.

Emas bukanlah juga saham.Emas telah tiada pekerja, tiada Kesatuan, membayar insurans kesihatan tiada, tiada terlebih bayar CEO, tidak perlu untuk meminjam wang dari sebuah bank, dan adalah kalis kemelesetan. Emas hanya duduk di sana dalam ruang simpan anda secara senyap-senyap melakukan tugasnya. Anda boleh melihat mengapa purata broker saham atau penasihat kewangan, emas kekal misteri jumlah.

Malangnya untuk pelanggan-pelanggan mereka, broker saham jarang mengesyorkan melabur dalam emas atau Perak. Walaupun keuntungan luar biasa tahun-atas-tahun mereka terus mengabaikan keuntungan yang dijana semasa pasaran bull semasa.

Sepanjang sejarah emas telah sering digunakan sebagai wang dan bukannya memberikan harga emas, Semua komoditi lain diukur dalam emas.

Mempengaruhi harga emas:
Hari harga emas didorong oleh bekalan dan permintaan. Kerana kebanyakan emas dilombong pernah masih wujud dan tidak mungkin dapat datang untuk pasaran rightprice, tidak seperti kebanyakan komoditi lain, hoarding dan pelupusan memainkan peranan lebih besar dalam mempengaruhi harga. Pada akhir tahun 2006, dianggarkan bahawa semua emas yang pernah dilombong totaled 158,000 tan. Diberikan dalam kuantiti yang besar emas yang disimpan, berbanding pengeluaran tahunan harga emas terutamanya terjejas oleh perubahan dalam sentimen, dan bukannya perubahan dalam pengeluaran tahunan. Di masa-masa krisis negara, orang takut bahawa aset mereka boleh disita dan bahawa Mata Wang mungkin menjadi tidak bernilai. Mereka melihat emas sebagai aset yang kukuh, yang sentiasa akan membeli makanan atau pengangkutan. Oleh itu dalam masa yang tidak menentu yang besar, terutamanya apabila perang ditakuti, permintaan untuk emas meningkat.Apabila dolar ully boleh ditukar kepada emas, kedua-duanya telah dianggap sebagai wang. Walau bagaimanapun, kebanyakan orang lebih suka untuk membawa sekitar wang kertas kertas dan bukannya yang agak berat dan kurang dibahagi syiling emas. Jika orang takut bank mereka akan gagal, sebuah bank yang jalankan mungkin hasil. Ini adalah apa yang berlaku di Amerika Syarikat semasa kemelesetan besar tahun 1930-an, Roosevelt Presiden untuk mengenakan satu kecemasan Kebangsaan dan mengharamkan pemilikan emas oleh warga Amerika Syarikat yang terkemuka.

Saham dan bon berjaya di masa ekonomi yang kukuh dan menanggung risiko yang lebih tinggi dalam masa yang buruk. Sebaliknya, emas mengabaikan kemelesetan dan baik apabila gagal ini dan lain-lain pelaburan traaditional.

Penetapan pertama berlangsung pada 12 September 1919 kalangan peniaga diniagakan gold yang utama dan penapis hari yang lima. Harga emas ialah empat syiling 18 paun dan ninepence setiap troy auns. Kawalan kerajaan dan kecemasan perang, penetapan emas London digantung antara 1939 dan 1954. Harga emas adalah tetap dalam dolar Amerika (USD), Pound sterling (GBP) dan Eropah Euro (EUR).

Dari segi sejarah, penetapan ini berlaku dua kali setiap hari di pejabat-pejabat bandar N M Rothschild & anak di St Swithin’s Lane, tetapi sejak Mei 2004 5 berlangsung melalui telefon. Pada April 2004, N M Rothschild & anak mengumumkan bahawa ia bercadang untuk menarik diri daripada dagangan emas dan daripada penetapan emas London. Membuat Bank mengambil tempat dari 7 Jun 2004, dan Pengerusi dalam mesyuarat, yang dahulu dipegang secara kekal oleh Rothschilds, kini putar setiap tahun. Pada 21 Januari 1980 menetapkan emas mencapai harga $850, seorang tokoh yang
bukan penduduk sehingga Januari 2008 3. Ini Bilakah rekod baru $865.35 setiap troy auns telah ditetapkan pada waktu pagi menetapkan. Walau bagaimanapun, dengan inflasi, 1980 yang tinggi adalah sama dengan harga $2398.21 Dollar 2007. Jadi, rekod tahun 1980 masih memiliki syarat-syarat yang sebenar.

Jika pulangan ke atas bon, ekuiti dan hartanah adalah tidak secukupnya Justeru risiko dan inflasi maka permintaan terhadap emas dan lain-lain pelaburan alternatif seperti komoditi meningkat. Contoh ini adalah tempoh stagflasi yang berlaku semasa tahun 1970-an dan yang membawa kepada satu gelembung ekonomi yang membentuk dalam logam berharga.

Harga emas yang dipetik dalam USD setiap troy auns.

Sejak Mei 2004 ia telah dijalankan melalui telefon. Pengerusi bermula dengan harga yang ‘cuba’. Wakil-wakil ahli menetapkan lima penyampai harga ke bilik mereka berurusan. Dan ini adalah dengan peniaga lain. Ahli pasaran kemudian mengisytiharkan berapa banyak emas mereka bersedia untuk membeli atau menjual pada harga tersebut. Peniaga-peniaga, yang berada dalam hubungan dengan pelanggan-pelanggan mereka, mungkin mengubah perintah mereka menambah kepadanya atau membatalkannya pada bila-bila masa; kedudukan yang diisytiharkan oleh peniaga-peniaga adalah kedudukan bersih yang cemerlang di kalangan semua pelanggan-pelanggan mereka. (Jika salah satu membeli dua Tan dan lain menjual satu tan, kemudian beliau mengisytiharkan dirinya pembeli daripada satu tan.) Jika emas yang lebih banyak diperlukan daripada apa yang ditawarkan, maka harga akan diselaraskan ke atas (dan sebaliknya) sehingga keseimbangan dicapai. Pada ketika ini harga emas adalah tetap. Sangat sekali-sekala harga akan tetap apabila terdapat disequilibrium, mengikut budi bicara Pengerusi tetap.

Tradisi memasang emas London adalah bahawa peserta boleh menaikkan bendera Union kecil atas meja mereka untuk menjedakan prosiding. Di bawah telefon penetapan sistem, peserta boleh mendaftar jeda yang dengan menyebut perkataan “bendera”, dan Pengerusi mengakhiri mesyuarat tersebut dengan frasa “terdapat tiada bendera, dan kita tetap”.

Manakala emas didagangkan di pasaran seluruh dunia, pasaran adalah pada dasarnya homogenus kerana harga emas sentiasa berada dalam Ringgit dan emas yang didagangkan adalah “loco London” (emas boleh dihantar di London dan Mesyuarat perdagangan Standard London). Baiki London PM biasanya dianggap harga rujukan utama untuk hari tersebut dan ialah harga yang paling sering digunakan dalam kontrak.

Keuntungan maksimum yang melabur dalam emas
Dalam masa yang tidak menentu, seperti kita mencari outselves dalam logam berharga, hari ini akan bertindak lebih seperti Mata Wang – kekayaan memelihara dan Deflasi menentang Angkatan Tentera. Sentiasa ada tempoh yang unik dalam sejarah di mana emas dan Perak secara tiba-tiba bertindak jika mereka komoditi Tempahan terhad di planet ini!

Sejak Mei 2004 ia telah dijalankan melalui telefon. Pengerusi bermula dengan a’trying’ harga. Wakil-wakil ahli menetapkan lima penyampai harga ke bilik mereka berurusan. Dan ini adalah dengan peniaga lain. Ahli pasaran kemudian mengisytiharkan berapa banyak emas mereka bersedia untuk membeli atau menjual pada harga tersebut. Peniaga-peniaga, yang berada dalam hubungan dengan pelanggan-pelanggan mereka, mungkin mengubah perintah mereka menambah kepadanya atau membatalkannya pada bila-bila masa; kedudukan yang diisytiharkan oleh peniaga-peniaga adalah kedudukan bersih yang cemerlang di kalangan semua pelanggan-pelanggan mereka. (Jika seseorang itu
membeli dua Tan dan satu lagi menjual satu tan, maka dia mengisytiharkan dirinya seorang pembeli satu tan.) Jika emas yang lebih banyak diperlukan daripada apa yang ditawarkan, maka harga akan diselaraskan ke atas (dan sebaliknya) sehingga keseimbangan dicapai. Pada ketika ini harga emas adalah tetap. Sangat sekali-sekala harga akan tetap apabila terdapat disequilibrium, mengikut budi bicara Pengerusi tetap.

Sepanjang sejarah emas telah sering digunakan sebagai wang dan bukannya memberikan harga emas, Semua komoditi lain diukur dalam emas. Selepas Perang Dunia II standard emas yang ditubuhkan berikutan persidangan Bretton Woods 1946, menetapkan priceat emas $35 bagi setiap auns troy.

Pada titik ini dalam sejarah negara kita, pelabur menghadapi masa depan yang tidak menentu. Liberal perbelanjaan tahun ini telah didarabkan defisit bajet jauh melebihi apa yang kami mengisytiharkan “out-of-kawalan Bush Republikan meluangkan.”

Sepanjang dekad tersebut, permintaan pelaburan logam berharga melebihi bekalan, harga tawaran atas dan keuntungan boleh dramatik. Mari kita
contoh pasaran bul lepas pecious logam pada 1970-an. harga emas yang didarab dengan 25 times semasa Perak didarabkan lebih 30 kali. Dengan keuntungan pada skala itu, emas dan Perak adalah sukar untuk menentang sebagai keuntungan bermain.

Emas terselamat & Prospers dalam masa yang buruk
Empat kali, dalam tahun-tahun kebelakangan ini, harga emas dan Perak mempunyai lebih ganda. Hebat memang! Namun, keuntungan orang-orang yang jauh dari dalam 24 – 30 kali daripada masa lalu meninggalkan kita dengan pendapat yang ada akan masih ketara keuntungan masih ke hadapan dalam pasaran lembu jantan ini.

Sebaliknya, stok, bon dan hartanah, Semua bergantung pada ekonomi Amerika Syarikat dan dunia menjadi kukuh dan berkembang. Kanan sekarang, ia adalah tidak. Amerika Syarikat hampir tidak berjuang dari kegawatan ekonomi tahun dua yang teruk, krisis gadai janji masih berterusan, kerajaan masih memiliki ketulan besar Bank Negara, berjalan gadai-janji seluruh industri, menguruskan syarikat insurans terbesar di dunia, dan hampir tidak menyelamatkan General Motors.

Penetapan emas, atau London Gold memasang atau membaiki emas, adalah prosedur yang harga emas terletak di pasaran London oleh lima anggota Kumpulan emas London. Ia direka untuk menetapkan harga untuk menyelesaikan kontrak antara ahli-ahli di pasaran bulion London, tetapi secara tidak rasmi, penetapan emas menyediakan kadar yang diiktiraf yang digunakan sebagai tanda aras penentuan harga kebanyakan produk-produk emas seluruh dunia pasaran.

Menetapkan harga emas berlaku sebanyak dua kali sehari pada 10.30 pagi dan 3 petang waktu London.

Manakala emas didagangkan di pasaran seluruh dunia, pasaran adalah pada dasarnya homogenus kerana harga emas sentiasa berada dalam Ringgit dan emas yang didagangkan adalah “loco London” (emas boleh dihantar di London dan Mesyuarat perdagangan Standard London). Baiki London PM biasanya dianggap harga rujukan utama untuk hari tersebut dan ialah harga yang paling sering digunakan dalam kontrak.Harga emas yang dipetik dalam USD setiap troy auns.

Tradisi memasang emas London adalah bahawa peserta boleh menaikkan bendera Union kecil atas meja mereka untuk menjedakan prosiding. Di bawah telefon penetapan sistem, peserta boleh mendaftar jeda yang dengan menyebut perkataan “bendera”, dan Pengerusi mengakhiri mesyuarat tersebut dengan frasa “terdapat tiada bendera, dan kita tetap”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *