Harapan untuk gangguan Kesihatan Mental

Harapan untuk gangguan Kesihatan Mental

Michael Shalhoub, pelakon yang pernah memenangi anugerah, berlakon dalam siri TV bertajuk sami di mana beliau menggambarkan Adrian Monk, sleuth yang cemerlang yang didiagnosis dengan gangguan yang obsessive-compulsive. Walaupun Baginda mampu untuk membongkar banyak kes, dia adalah sering kali dihalang oleh gangguan ini. Obsessive-compulsive atau gangguan OCD merupakan suatu kecelaruan keresahan dicirikan oleh keresahan, kebimbangan, takut atau bimbang. Ini digambarkan oleh tingkah-laku yang berulang-ulang yang bertujuan untuk mengurangkan kebimbangan mereka basuh tangan yang berulang-ulang, luas hoarding, kesal untuk nombor-nombor ganjil, dan lain-lain. Akta-Akta orang-orang yang mempunyai OCD mungkin muncul paranoid dan terserempak kepada orang lain sebagai psikotik. Walau bagaimanapun, penghidap OCD secara umumnya diiktiraf tindakan sebagai tidak rasional dan pemikiran mereka dan mereka menjadi lebih bermasalah dengan kesedaran ini.

Orang-orang yang lebih banyak memberi tumpuan kepada kesihatan fizikal PD bilangan Rejimen kecergasan fizikal yang akan semua datang. Apa yang mereka didn t sedar adalah bahawa kesihatan mental yang baik adalah hanya sebagai penting. Anda boleh menjadi sihat dari segi fizikal tetapi jika anda mempunyai beberapa masalah kesihatan mental, anda tidak benar-benar hidup hidup penuh berpotensi jika anda akan sentiasa hidup dalam kebimbangan. Namun, berjuta-juta orang, termasuk, Amerika mengalami pelbagai jenis penyakit kesihatan mental. Jenis-jenis gangguan kesihatan mental termasuk kebimbangan sosial, gangguan OCD, mendinding ketagihan, gangguan dissociative, dual diagnosis dan gangguan personaliti. Ia s satu perkara yang baik di sana adalah pilihan rawatan kesihatan mental yang diperolehi sekarang seperti ubat-ubatan, psikoterapi dan pilihan rawatan lain. Gangguan kesihatan mental atau penyakit kesihatan mental adalah pola psikologi dan tingkah laku yang biasanya dikaitkan dengan tekanan dan Kurang Upaya yang tidak merupakan sebahagian daripada pembangunan yang biasa atau budaya. Orang s pengiktirafan dan pemahaman terhadap syarat-syarat kesihatan mental telah berubah dari semasa ke semasa merentasi budaya. Walaupun masih terdapat variasi dalam definisi, penilaian dan pengkelasan penyakit mental, garis panduan standard kriteria yang sekarang sedang meluas diterima. Ramai orang kini mencari rawatan bagi gangguan yang tidak jujur diterima oleh orang-orang atau bahkan oleh pesakit sendiri. Pengiktirafan ini adalah langkah pertama rawatan.

Jika anda atau seseorang yang anda cintai sedang menderita daripada penyakit kesihatan mental mana-mana, anda boleh mendapatkan bantuan daripada golongan profesional psikiatri semalam. Rawatan kesihatan mental adalah cara yang paling berkesan untuk mendapatkan bantuan dan mencari kelegaan daripada gejala-gejala yang menjauhkan mereka dari hidup mereka dengan sepenuhnya.

Rawatan Kesihatan Mental merupakan portal direktori kesihatan mental di mana pesakit-pesakit yang mengalami gangguan kesihatan mental adalah perlawanan dengan negeri oleh Negeri pusat-pusat kesihatan mental di seluruh Amerika Syarikat. Mereka mempunyai kesihatan mental yang affiliate yang berbeza-beza dan pusat rawatan dadah yang pasti sesuai dengan keperluan anda. Jadi, sama ada anda semula untuk rawatan kediaman Pusat, pusat rawatan pesakit luar, Pusat Rawatan untuk wanita, Pusat-pusat rawatan holistik, Pusat-pusat rawatan yang remaja atau kemudahan-kemudahan rawatan yang lain, direktori rawatan Kesihatan Mental boleh menyesuaikan anda dengan yang berdekatan dengan anda. Komponen-komponen biasa yang anda akan dapati biasa dalam senarai rawatan kesihatan mental mereka dalam apa-apa bahagian daripada Amerika Syarikat yang termasuk: penilaian, kaunseling dan jagaan lanjutan. Anda tidak perlu menjadi encumbered oleh anda mental Kesihatan masalah seumur hidup anda. Anda boleh mendapatkan bantuan profesional dan pemerintahan kawalan hidup anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *