Hamil selepas keguguran

Hamil selepas keguguran

Adalah hamil selepas keguguran berbeza mendapat hamil jika anda pernah hamil sebelum?

Ya dan tidak. Tidak berbeza kerana anda masih mempunyai jatuh hamil pada waktu ovulasi dan ia adalah lebih baik untuk mengetahui Bilakah itu akan berlaku.

Tetapi ia juga berbeza kerana anda perlu melihat sebab-sebab mengapa keguguran berlaku di tempat pertama dan cuba untuk mengelakkan ia berlaku lagi.

Keguguran boleh berlaku atas sebab-sebab yang berbeza: berada di bawah tekanan, dijangkiti penyakit, trauma fizikal atau sebab-sebab lain yang tidak diketahui.

Sebab-sebab yang tidak diketahui biasanya berkaitan dengan kecacatan janin. Dan selalunya ia disebabkan oleh pembajaan yang berlaku kerana sperma lama dengan telur lama yang rosak.

Biar saya jelaskan…

Untuk mencapai konsep sihat, anda perlu segar keluaran telur dan sperma yang segar. Sperma yang dianggap segar dan berdaya maju pada hari pertama dan mungkin ke-2 selepas ejakulasi. Tetapi jangka hayat sperma normal kira-kira 3 hari.

Jadi, jika pada hari ketiga selepas ejakulasi, sperma yang fertilizes telur, kehamilan adalah mungkin untuk menggugurkan di peringkat awal.

Perkara yang sama boleh berlaku dengan telur yang lama. Telur adalah sihat dan berdaya maju pada 1 dan mungkin pada hari kedua selepas dikeluarkan dari ovari kemudian menjadi lama dan mungkin rosak. Pembajaan telur ini mungkin akan berakhir di keguguran.

Jadi, bagaimana untuk mengelakkan pembajaan dengan lama sperma atau telur lama? Pertama, anda perlu tahu tempoh kitaran anda dan masa yang tepat ovulasi anda.

Ovulasi biasanya berlaku pada hari 14 kitaran anda sekiranya kitaran anda 28 hari yang biasa. Jadi, untuk mengelakkan lama sperma anda hendaklah mengecualikan diri daripada persetubuhan sekurang-kurangnya dua hari sebelum ovulasi (tidak pada hari ke-11 dan 12).

Kemudian semasa ovulasi anda harus mempunyai hubungan yang kerap (pada hari 13 dan 14).

Kemudian, untuk mengelakkan pembajaan telur lama anda hendaklah mengecualikan diri sekali lagi pada hari 15.

Sekiranya kitaran anda panjang (lama kemudian 28 hari) telur anda menginap dalam lagi yang membuatkan telur yang lama sebelum ia juga akan dikeluarkan. Jadi, wanita dengan kitaran yang panjang akan mempunyai lebih banyak masalah yang hamil dan membawa kehamilan yang sihat kemudian wanita dengan kitaran yang lebih pendek.

Jika anda tempoh lama anda harus cuba kaedah semulajadi terlebih dahulu membuat anda kitaran yang lebih pendek. Ini termasuk meningkatkan kesihatan umum anda, meningkatkan diet anda, melakukan senaman sederhana tetapi tetap mempunyai cukup berehat dan bersantai, mengambil vitamin dan lain-lain perkara-perkara yang membuat anda sihat.

Peningkatan Kesihatan umum seringkali dipraktikkan selama 3-4 bulan atau lebih akan cukup untuk mengawal kitaran anda. Apabila mendapat kitaran anda 28 hari atau kurang anda perlu mula melihat tanda-tanda kesuburan dan cuba untuk menunjukkan sesuatu dgn tepat waktu ovulasi. Kemudian merancang aktiviti seksual anda untuk mengelakkan lama sperma dan telur yang lama.

Apabila anda ovulate lewat daripada hari 15 kitaran anda, ia adalah satu idea yang baik untuk tidak mencuba untuk hamil pada semua. Kehamilan ini adalah berkemungkinan untuk menghenti paksa di peringkat awal atau tidak entah bagaimana kerana telur lama yang berpotensi.

Untuk meringkaskan, anda boleh mempunyai kehamilan yang sihat selepas keguguran tetapi terdapat beberapa perkara yang harus anda lihat. Pertama, ada sebab mengapa anda telah keguguran?

Kedua, anda perlu melihat kitaran anda: panjang ia dan apabila anda ovulate.

Dan ketiga, anda harus mengelakkan lama sperma bertemu telur lama. Ia seolah-olah seperti banyak kerja yang harus anda lakukan tetapi akhirnya semua kerja-kerja ini mungkin akan mengakibatkan apa yang anda mahu – bayi.

Jika ini seolah-olah rumit ianya hanya menunggu beberapa pengajian. Saya telah membantu ramai orang untuk memahami bagaimana ini semua kerja, jadi tidak mustahil. Apa yang anda perlu lakukan adalah menghabiskan sedikit masa pembelajaran dan anda meningkatkan peluang untuk kali-ganda baik kehamilan 10.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *