Gula percuma Tips memasak menggunakan Splenda

Gula percuma Tips memasak menggunakan Splenda

Bagi orang-orang yang berurusan dengan penyakit kencing manis atau masalah-masalah lain berkaitan dengan gula, ia kadang-kadang boleh sukar untuk melihat orang lain menikmati makanan hebat, terutamanya makanan pencuci mulut. Terdapat gula pengganti disediakan yang membolehkan anda untuk menikmati menu yang sama besar dan pencuci mulut ini. Seorang pengganti gula yang anda boleh memasak dengan adalah Splenda. Walau bagaimanapun, ramai orang mendapati bahawa mereplikakan resipi yang menggunakan produk pemanis alternatif ini adalah sukar. Berikut adalah beberapa tips yang terbaik untuk membantu anda memasak dengan Splenda:

Petua #1: Hanya sepenuhnya menggantikan Splenda dalam resipi yang mempunyai jumlah gula yang sederhana rendah
Apabila resipi yang membuat panggilan dengan jumlah gula yang banyak, seperti dengan malaikat makanan kek atau fudge, gula mempunyai maksud lebih daripada hanya membuat makanan manis. Ia juga digunakan untuk mencipta tekstur dan struktur makanan. Splenda bukanlah sama seperti gula Sehubungan itu, walaupun ia hanya manis. Jadi, mencari Resipi yang merawat gula sebagai agen pemanis zat. Jika resipi anda memerlukan banyak gula, anda boleh menggantikan 25% hingga 50% daripada ia dengan Splenda.

Petua #2: Memperlihatkan rasa vanilla atau madu

Apabila anda akan baking cookies dan lain-lain melayan yang memerlukan kedua-dua gula dan vanilla, menambah satu tambahan sudu teh atau setengah sudu teh boleh membawa rasa Splenda yang manis dan rasa ekstrak vanila. Anda tidak perlu menggunakan lebih daripada satu sudu teh Tambahan satu cawan Splenda. Untuk roti dan lain-lain resipi yang tidak memanggil vanilla tetapi adalah masih manis, anda boleh menggunakan satu sudu besar madu.

Petua #3: Mempertimbangkan yis dalam resipi anda

Supaya yis untuk bekerja, ia perlu diaktifkan dengan gula. Splenda menyediakan yis dengan makanan sesuai yang diperlukan untuk membuat peningkatan roti anda. Apabila anda menggantikan gula dengan Splenda, pastikan bahawa anda mengekalkan beberapa sudu teh gula, dan untuk resipi yang lebih besar, anda harus menggunakan gula yang lebih banyak berbanding Splenda. Resipi yis adalah lebih sukar apabila anda menggunakan Splenda, jadi anda mungkin mahu untuk melakukan beberapa amalan berjalan untuk memastikan bahawa anda mempunyai nisbah tepat gula-untuk-Splenda untuk yis untuk bekerja.

Petua #4: Menonton anda times penaik

Apabila anda menggunakan Splenda di resipi anda, masa yang penaik akan berbeza daripada menggunakan sukrosa. Sehingga anda tahu bagaimana resipi anda bertindak balas kepada perubahan pemanis, semak barangan anda dimasak awal untuk melihat jika ia dilakukan. Kek dan roti akan kadang-kadang dilakukan sehingga 10 minit lebih awal jika anda menggantikan semua gula dengan Splenda. Biskut, mufin, brownies, dan lain-lain barangan yang dibakar mungkin dilakukan sehingga lima minit sebelum waktu biasa mereka. Apabila anda memikirkan masa penaik Splenda yang betul, menulisnya pada kad resipi anda supaya anda tahu untuk masa akan datang.

Petua #5: Meratakan kuki sedikit untuk membantu mereka menyebarkan

Splenda perubahan kimia buatan biskut anda, dan gula merupakan salah satu bahan-bahan yang membantu kuki merebak kerana ia pandai membuat. Splenda tidak melakukannya kerja juga, jadi sebelum anda meletakkan biskut anda di atas, tekan mereka ke bawah sedikit untuk membantu mereka meratakan. Pandai apabila kuki merebak, ia membuat lebih sekata.

Petua #6: Membantu anda barangan yang dibakar yang meningkat dengan kuali kecil

Gula merupakan bahan yang membantu roti, kek, brownies, dan lain-lain barangan yang dibakar meningkat apabila penaik. Jika anda menggantikan semua gula dengan Splenda, anda akan tidak mencapai ketinggian gebu yang sama untuk sebahagian besar. Anda boleh membantu proses dengan menggunakan dua kuali kecil bukan satu pan yang besar dan kemudian mengikuti resipi seperti biasa. Jika anda masih tidak mendapat ketinggian yang anda mahu, cuba menambah satu tambahan sudu teh serbuk penaik dan secawan serbuk susu kering nonfat satu cawan setiap dua Splenda dalam resipi anda.

Petua #7: Ikut arahan Splenda berhati-hati

Terdapat beberapa jenis yang berbeza Splenda, dan sebelum anda mula menggunakannya untuk menggantikan gula dalam resipi anda, Baca label untuk mengetahui dengan tepat berapa banyak Splenda untuk menambah. Bagi sesetengah resipi mereka dengan gula biasa, anda menggantikan gula pada nisbah satu ke satu. Walau bagaimanapun, Splenda produk lain, seperti gula Splenda campuran, memberitahu anda untuk menggunakan hanya separuh jumlah campuran yang anda akan gunakan dengan gula biasa. Jika anda tidak membaca label dengan berhati-hati, produk akhir anda mungkin terlalu manis atau ia boleh masak dengan betul.

Petua #8: Menguji segala-galanya pertama

Akhir sekali, jika anda ingin memasak dengan Splenda, ujian resipi anda sebelum membuat mereka untuk parti atau acara. Splenda tidak sentiasa bertindak dalam resipi dengan cara yang anda inginkan. Dengan melakukan satu ujian yang dijalankan, anda boleh melihat apa yang perlu diselaraskan tanpa perlu berkhidmat kurang daripada barangan yang dibakar sempurna untuk tetamu anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *