Gula membuatkan lemak dan perlahan-lahan membunuh anda

Gula membuatkan lemak dan perlahan-lahan membunuh anda

Adakah anda suka gula? Yang tidak? Tidak terlalu ramai orang. Tetapi Masalahnya ialah bahan ini membuat anda lemak. Ia adalah satu masalah yang besar di Amerika. Wabak obesiti adalah di sini dan Syarikat-syarikat makanan membuat wang yang lebih dan lebih setiap tahun. Salah satu daripada pesalah-pesalah yang terbesar adalah kerana kebanyakan rakyat Amerika berada ketagih gula.

Dengan Amerika Syarikat menghadapi wabak obesiti penggunaan gula Pasir tidak membantu. Purata Amerika makan kira-kira 175 paun gula setiap tahun. Bandingkan bahawa untuk 1915 purata kira-kira 15 paun setahun.

Karnival WOW! Itulah yang cukup menakutkan. Tetapi Masalahnya ialah halus gula boleh didapati dalam makanan Berbungkus hampir semua. Jelas, Terdapat beberapa pengecualian. Tetapi majoriti makanan yang anda dapati di pasaraya yang mempunyai beberapa jenis gula di dalamnya. Terutamanya makanan yang diproses. Di antara cara-cara yang lebih popular untuk menyelinap gula dalam makanan anda adalah dengan bahan-bahan seperti sukrosa, fruktosa, Sirap jagung, glukosa dan maltose. Terdapat banyak lagi.

Gula Pasir akan gemuk anda sehingga pasti jika anda makan cukup. Dan ia akan menjaga anda daripada mencapai badan impian itu yang anda mahu. Ia adalah semata-mata kosong kalori. Ia mengandungi serat tidak, protein tidak, tiada vitamin dan mineral tidak. Apa-apa. Tunggu satu minit yang kedengaran seperti… Air! Ah, Ya! Tetapi badan anda tidak terdiri daripada 75% gula, sekarang ia? Bilakah anda makan gula dalam badan anda, ia dilihat sebagai penceroboh yang yang telah ditapis. Makhluk asing yang turun ke membahayakan kepada anda.

Anda lihat apabila anda makan gula pasir yang badan anda perlu mengambil nutrien daripada sel-sel lain dalam tubuh untuk metabolisme kerana gula Pasir tidak mempunyai keupayaan untuk sebagainya ia dihidupkan. Mineral seperti kalsium, magnesium, natrium dan kalium Diambil daripada mata yang penting badan untuk menggunakan gula anda hanya ditelan. Perkara-perkara yang begitu penting yang memerlukan mineral tersebut dilakukan banyak lebih perlahan, dan banyak yang lebih cekap dari masa ke masa.

Dan jelas dengan kehilangan kalsium untuk membantu dengan serangan gula, tulang anda akan melemahkan. Oleh itu, meningkatkan peluang osteoporosis, rehat, dan keretakan nanti di dalam hidup. Kehilangan kalsium juga menjejaskan gigi. Kerosakan gigi. Doktor gigi suka gula juga. Doktor gigi secara purata mengaut di kira-kira AS $50 bilion di seluruh dunia. Berapa banyak yang anda fikir adalah hasil langsung daripada pengambilan gula halus?

Satu lagi masalah yang biasa dengan makan banyak gula adalah bermulanya penyakit kencing manis. Gula meningkatkan paras gula darah dalam badan anda dengan cepat dan menyebabkan insulin untuk melepaskan dari pankreas. Badan anda akan sentiasa bekerja sepanjang hari jika anda makan banyak gula. Jika anda membuat gula yang anda makan cara pankreas anda tidak dapat melakukan kerja itu dan kemudian anda akan mempunyai beberapa masalah besar dengan tercetusnya penyakit kencing manis.

Siapa itu? Tiada siapa! Kita juga mempunyai masalah dengan tenaga. Adakah anda mendapat apa yang dikenali sebagai seorang ‘gula tinggi’? Ia tidak buat long Adakah ia? Anda letih pun, akan keinginan gula, Makan gula, rasa Pas baik, sedikit masa, dan kemudian kemalangan! Anda datang kembali ‘tinggi’. Anda rasa lebih letih, lapar, dan mempunyai tenaga kurang. Adakah anda ingin mempunyai tiada tenaga? Anda mahu tenaga anda yang akan berlangsung dalam masa panjang–makan ubi keledek, tidak yang Ding Dong.

Jadi sekarang adalah masa untuk anda ketagihan gula. Tidak begitu cepat–mendapat mati anda ketagihan gula bukanlah semudah yang anda fikir ia. Gula boleh sangat baik dipanggil dadah. Ia adalah ketagihan. Orang yang cuba untuk mendapatkan gula dalam diet mereka mengalami banyak perkara yang sama sebagai perokok, penagih kafein, dan pengguna dadah. Mereka mendapat sakit kepala, keresahan, kemurungan, perubahan mood, dan banyak lagi.

Ia adalah yang terbaik untuk perlahan-lahan diri anda daripada gula pasir. Tidak melakukan semua sekali gus. Melangkah dari makan donat dan kopi, dan McDonalds untuk makan tengahari dan makan malam untuk makan oatmeal dan brokoli kukus, ayam dan telur putih tidak pergi ke tempat kerja. Seminggu sekali cuba menghapuskan sesuatu dari diet yang mengandungi gula ditapis dan menggantikannya dengan sesuatu yang semula jadi.

Titik terakhir adalah bukan untuk menyekat keinginan anda sepenuhnya. Hanya suapan itu. Tetapi menikmati setiap suapan dan pastikan bahagian yang kecil. semoga berjaya!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *