Gula-gula yang timur tengah sebagai alternatif yang sihat untuk kuih- muih

Gula-gula yang timur tengah sebagai alternatif yang sihat untuk kuih- muih

Ramai orang mempunyai masa yang sukar mencari gula-gula yang sihat dalam sia-sia. Jawapannya sentiasa menjadi gula-gula Timur Tengah. Confections ini mempunyai banyak manfaat kesihatan selain sangat enak dan selera. Mereka adalah alternatif yang baik untuk pelbagai manisan yang tidak menyediakan bahan-bahan yang lebih berkhasiat seperti kacang dan tarikh.

Sesetengah orang mungkin soalan kesihatan daripada gula-gula ini kerana mereka melihat mereka sebagai kalori pembungkusan produk. Gambar itu menjadi lebih jelas namun Bilakah seseorang membandingkan mereka kepada perkara-perkara lain yang digunakan sebagai confections. Sebagai contoh, apakah lebih baik, biskut bersalut gula atau kacang penuh Maamoul? Manakala kuih gula tidak menyediakan banyak kecuali satu dos besar gula makan dalam setiap gigitan, Maamoul adalah satu gula-gula Easter tengah yang dibungkus dengan pistachios walnut serta tarikh yang sihat. Ia mengandungi gula juga sudah tentu, tetapi di samping itu mereka juga menyediakan semua elemen berkhasiat yang ditawarkan oleh kacang dan tarikh.

Bagi mereka yang mencari untuk confections sambil memerhati jumlah kalori dan jenis makanan yang mereka makan untuk mengekalkan diet yang sihat, kepingan kecil Baklava dan Maamoul boleh betul-betul apa yang mereka Cari kerana ia boleh memberikan rasa yang mereka Cari bersama-sama dengan bahan-bahan yang sihat dan jumlah kalori yang agak kecil.

Hanya mengurangkan jumlah pengambilan gula bukanlah satu-satunya cara untuk diet yang sihat. Sebenarnya ramai orang malah akan mencabar idea bahawa ini adalah satu kaedah yang baik. Salah satu harus melihat pada pengambilan Nya semua nutrien. Dari perspektif ini, gula-gula timur tengah seolah-olah memberi satu keseimbangan yang baik antara semua bahan-bahan seperti mereka menyediakan jumlah yang agak rendah kalori bersama-sama dengan jenis lemak baik yang ada dalam kacang seperti pistachios. Hal ini terutama berlaku apabila mereka dimakan dalam kuantiti yang munasabah. Makan dua puluh keping daripada mereka dalam satu jam tidak tidak conceivably sihat tetapi memakan mereka dalam jumlah yang mencukupi boleh menjadi amat memuaskan. Kepentingan terletak pada mereka berapa banyak yang anda makan. Makan jumlah apa-apa jenis makanan yang sederhana tidak mempunyai kesan-kesan kesihatan yang sangat buruk kerana badan boleh menghadapi mereka. Ia adalah apabila jumlah menjadi sangat besar bahawa masalah mula berlaku.

Gula-gula timur tengah boleh dibuat dalam pelbagai cara dan jumlah gula dan kalori mereka boleh diubah dengan menggunakan resipi alternatif atau dengan mengubah suai resipi di tangan. Hal ini terutama berlaku apabila salah satu pencuci mulut sendiri untuk membuat dan tahu dengan tepat apa dia sudah meletakkan mereka. Dengan cara ini setiap bahan tunggal boleh dikawal. Sesetengah daripada mereka dianggap lebih sihat daripada yang lain kerana ia mengandungi lebih banyak kekacang dan mentega kurang, jadi salah seorang boleh memilih dengan sewajarnya. Secara amnya, item yang mempunyai kurang sirap dan pistachios lebih banyak adalah lebih baik bagi orang-orang yang mencari untuk diet yang sihat. Mereka juga rasa lebih baik dan oleh itu ia adalah idea yang baik untuk mengubah suai resipi mana-mana di tangan untuk menambah jumlah item-item yang sihat sambil mengurangkan jumlah bahan-bahan lain seperti mentega.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *