Grand Master Helio Gracie

Grand Master Helio Gracie

Pada usia 95 Grand Master Helio Gracie meninggal dunia di Rio de Janeiro pada 29 Januari 2009. Helio Grand Master, dikenali sekarang sehari sebagai bapa daripada Seni Pertahan Diri campur Kenali hari ini sebagai UFC (Ultimate berjuang Kejohanan).

Beliau adalah pengasas gaya baru Jitsu Jiu berdasarkan leverage dan taktik berbanding kekuatan yang kejam dan dikenali di dunia sebagai Gracie Jiu Jitsu yang membolehkan orang yang kecil dengan tiada kekuatan untuk menang handalan yang jauh lebih besar dan kuat.

Aku tidak akan bercakap tentang pencapaian beliau sebagai pejuang atau seni bela diri, tetapi sebagai contoh Kesihatan sempurna dan kecergasan yang meninggal dunia yang bebas daripada sebarang bentuk penyakit dan gejala-gejala.

Ramai yang menyatakan bahawa ia adalah genetik atau mungkin perkara nasib, tetapi bagi mereka yang berpeluang untuk berjumpa dengannya… kita tahu bahawa ini bukanlah kes.

Helio Grand Master dilatih Jiu Jitsu dan kekuatan latihan sepanjang hayat sehingga hari terakhir beliau (pada pukul 6 pagi dan 93 tahun umur beliau masih sedang melakukan tekan tubi dan tarik up!!), beliau mempunyai satu sikap yang sangat positif ke arah kehidupan, regimen pemakanan yang ketat (pernah segelas wain dalam hidupnya), pergi untuk tidur awal setiap malam dan minum banyak air.

Beliau adalah contoh hidup apa saya telah telah berdakwah selama bertahun-tahun untuk pelanggan saya, bahawa kesihatan bukanlah nasib tetapi sesuatu yang anda membina setiap hari melalui pilihan yang anda buat dalam hidup anda. Saya telah melihat banyak video Helio Grand Master tetapi satu terutama menarik perhatian saya dan ianya terang di ingatan saya. Beliau berkata: “terdapat makanan yang mungkin rasa baik tetapi yang tidak baik untuk kesihatan saya. Saya tidak akan meletakkan apa-apa di dalam badan saya yang tidak baik untuk kesihatan saya.” Saya amat berbesar hati dipilih antara yang lain serta mereka pakar pemakanan dan kekuatan udara jurulatih di sekolah Miami legenda untuk menyediakan protigie mereka. Semalam saya gabungan dengan mereka melampaui kerjasama profesional semata-mata dan ini adalah mengapa saya rasa saya terpaksa menulis blog ini sebagai penghormatan peribadi saya sendiri untuk menghormati Helio Grand Master dan Gracie Jiu Jitsu.

Rahsia kesihatan dan kecergasan pada pendapat saya hari ini dunia kesihatan dan perubatan akal kerana ia pengajian orang sakit. Saya telah, selama bertahun-tahun, mengkaji apa yang orang-orang sihat lakukan untuk kekal sihat dan patut dan saya telah membaca semua buku-buku yang boleh didapati dan berbincang dengan semua doktor progresif yang saya dapat.

Membaca bukunya Grand Master Helio Gracie Diet, saya telah memerhatikan cara makan yang terdiri daripada campuran puak Masai Afrika dan Nukak Colombia yang dia dicipta sebagai Gracie Diet.

Apabila Encik Gracie bersara dari pertempuran beliau telah tinggal bersama keluarganya di Rio de Janeiro, memulakan apa hari ini kita tahu sebagai sebuah ladang organik. Pemakanan beliau mengandungi mentah tenusu, rumput fed daging, ikan liar yang segar, banyak sayur-sayuran dan buah-buahan eksotik.

Beliau tidak pernah mempunyai gula tiruan, alkohol bijirin halus, makanan yang diproses, makanan yang tidak organik, adanya, dan sebagainya, dan beliau tidak pernah menggunakan ketuhar gelombang mikro! … itulah apa yang kebanyakan orang lakukan pada masa kini dan tidak hairanlah pada satu ketika dalam hidup mereka muncul beberapa jenis penyakit. Orang tidak pernah jadi sakit seperti times hari ini. Kami ada 20 tahun dengan kencing manis, artritis, libido miskin dan lain-lain dan sebagainya… Badan kita adalah seperti bekas dan jika kita terus meletakkan sampah, apabila penuh, masalah penyakit atau emosi/fizikal berlaku. Pendekatan Kesihatan Helio Grand Master adalah berdasarkan: berfikir positif

Cara kita berfikir tentang diri kita dan fikiran kita akan menjejaskan kesihatan kita dan terdapat buku-buku yang tidak terkira banyaknya dengan bukti saintifik. Saya sentiasa melakukan senaman ini agar orang-orang yang memahami konsep ini: saya meminta untuk menggambarkan sensasi makan mangga yang sementara mereka menutup mata mereka.. .dan sebagai reaksi… peliuran berlaku.

Encik Gracie adalah orang positif itu. Di mana beliau dan isterinya telah tidur adalah sebahagian sahaja daripada rumah yang tidak destroied. Daripada mendapat kecewa beliau adalah sangat gembira kerana mereka telah hidup… dan itulah bagaimana adalah Grand master Helio adalah segala-galanya.

Pernafasan

Pernafasan adalah salah satu alat tempahan tidak digunakan untuk kesihatan yang optimum. Jika kita perhatikan bayi kita akan perasan bahawa cara nafas baru lahir adalah berbeza daripada cara kita nafas. Kami menggunakan dada ketika mereka menggunakan diafragma di.

Semua dalaman amalan seperti Yoga, Tai Chi, Qi Gong, Y Chuan, Pa Kua Chan, dll… menggunakan prinsip yang sama kerana bayi akan nafas, yang adalah mengapa ia adalah amalan yang sangat sihat. Nafas orang sekitar 80 kali seminit manakala seorang yang sangat tertekan hanya 20 kali. Saya selalu mengesyorkan pelanggan saya mengamalkan salah satu kesenian orang-orang dalaman untuk belajar kepada nafas dan berehat, jadi terlupa dalam masyarakat ini di mana sebahagian besar daripada kita hidup untuk mendapatkan pampasan yang ketara. Penghidratan

Badan kita dibuat 80% air, jadi jika kita minum 8-10 gelas sehari kita mungkin berada dalam keadaan dehidrasi dan badan untuk memberi pampasan kepada negeri ini memperoleh air daripada organ. Ia tidak bunyi hak terlalu baik? Perkara yang lucu adalah bahawa kebanyakan orang mengadu apabila saya meminta mereka untuk minum lebih banyak air, sesuatu yang semula jadi. Untuk mengetahui berapa banyak air yang anda patut minum anda perlu bahagikan berat badan anda dalam 2 dan itulah jumlah Oz, anda harus minum (termasuk satu pint tambahan perlu diambil semasa bersenam juga bergantung kepada berat badan dan intensiti anda.) Pemakanan

Jika anda adalah jenis Carbo, Gracie Diet akan bekerja dengan baik untuk anda tetapi anda perlu mengikuti pemakanan yang berasaskan kimia bio anda sendiri. Cara makanan proses badan adalah berbeza bagi setiap orang yang tunggal.

Elakkan kacang soya, bijirin dan roti dengan gluten, adanya, minuman sukan, jus buah-buahan menumpukan perhatian, kafein, alkohol, tepung, pasteurized ringan dan semua jenis gula. Makan telur konvensional tetapi bebas makan rumput organik. Makan ikan liar, mentah tenusu, sayur-sayuran organik tempatan dan beberapa buah-buahan, kacang organik, minyak dan lemak, Celtic Sea Salt bukan garam dan gluten percuma bijirin sekali-sekala. Senaman

Memilih betul bentuk senaman dan mengelakkan semua bentuk orang-orang yang agak sehingga badan anda seperti berjalan selama 1 jam, sebarang bentuk kardiovaskular berintensiti rendah tetapi melakukan sukan, amalan Gracie Jiu Jitsu jika anda suka dan mengangkat beberat percuma bersama-sama dengan metodologi latihan praktikal. Elakkan daripada menggunakan Mesin latihan berat badan. Ingat anda tidak perlu untuk membunuh diri anda, jika anda melatih terlalu keras anda akan mendapatkan kesan bertentangan, alih-alih mempunyai faedah-faedah yang anda akan lebih tekanan badan anda dan membakar kelenjar adrenal anda mewujudkan ketidakseimbangan hormon dan emosi. Tidur

Tidur adalah lebih tidak digunakan kaedah penyembuhan… kebanyakan rakyat Amerika tidak cukup tidur atau pergi tidur terlalu lewat. Alam semulajadi telah siang dan malam atas sebab-sebab. Sebelum elektrik, orang-orang yang digunakan untuk pergi untuk tidur apabila ia menjadi gelap tetapi hari orang pergi ke katil cara selepas 10:00 pm dan dalam kebanyakan kes tidur 6 jam setiap malam. Kurang tidur mempunyai banyak akibat di garisan pinggang kita dan terutama dalam kesihatan kita. Saya akan meninggalkan kepada Dr. Mark Hayman, salah satu Tempahan dipengaruhi pakar perubatan berfungsi menerangkan kepada anda Kenapa tidur adalah sangat penting.

Ini adalah formula untuk diikuti dalam kehidupan yang sihat. Anda mempunyai pilihan untuk menjadi sihat atau tidak mengambil langkah-langkah sama Helio Grand Master. Saya telah memilih untuk menjadi sihat sebagai Helio Grand Master, saya tidak mahu hidup melawat pejabat doktor-doktor yang tidak terkira banyaknya, mengambil pil yang banyak, tidak mampu untuk berjalan tanpa keperluan bantuan. Saya ingin dapat menikmati kehidupan sehingga akhir dan dapat bermain dan mengangkat berat semua hidupku dan melakukan apa sahaja yang saya mahu lakukan. Anda boleh menikmati masa dengan makanan yang selesa tetapi anda mungkin menyesal satu hari nanti apa yang anda lakukan. Meletakkan donut itu, matikan ketuhar gelombang mikro dan mendapatkan sesuatu yang baik dan berkhasiat untuk makan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *