Graf Antarabangsa menerima pakai

Graf Antarabangsa menerima pakai

Sejak bebrapa tahun bilangan adoptions antarabangsa telah meningkat dengan agak ketara yang dapat dilihat daripada graf Antarabangsa menerima pakai. Dalam artikel ini kita akan melihat beberapa fakta-fakta yang didedahkan oleh Antarabangsa menerima pakai graf bagi anda yang mungkin berminat untuk belajar lebih lanjut mengenai penggunaan antarabangsa.

Satu dokumen yang mengandungi graf Antarabangsa menerima pakai dan maklumat yang berguna untuk diterima pakai secara umum adalah kajian “Penggunaan Data dan statistik trend” menghulurkan oleh Frank Biafora dan Subuh Esposito, kedua-dua Universiti St John. Laporan ini khusus merangkumi adoptions antarabangsa dan domestik adoptions di Amerika Syarikat.

Menurut kajian ini 5% daripada semua adoptions di Amerika Syarikat pada tahun 1992 telah adoptions antara negara. Oleh 2001 angka ini telah meningkat kepada 15% dari adoptions semua. Tokoh-tokoh mereka dalam hal ini adalah dari Amerika Syarikat kesihatan dan manusia Jabatan (2004).

Di samping itu, graf Antarabangsa menerima pakai mereka termasuk graf menunjukkan bilangan imigran Visa yang dikeluarkan kepada anak-anak yatim dari 1990-2004, mengikut kami Jabatan Negeri. Mengikut graf mereka, dalam tahun 1989 8,102 visa telah dikeluarkan kepada anak-anak yatim antarabangsa, manakala pada tahun 2004, angka ini telah meningkat kepada 22,884.

Gerbang maklumat kebajikan kanak-kanak ini juga mempunyai pautan kepada beberapa graf anak angkat antarabangsa yang berkaitan dengan Amerika Syarikat. Sebagai contoh, satu pautan ke Pejabat Imigresen Perangkaan memberikan graf meliputi jumlah bilangan kanak-kanak yang diambil daripada kawasan yang berbeza, dan kemudian rosak ini kepada jantina dan kumpulan umur.

Graf Antarabangsa menerima pakai yang didapati di laman web gerbang maklumat kebajikan kanak-kanak yang lain dari Jabatan Kesihatan dan termasuk berehat turun daripada adoptions Antarabangsa mengikut keadaan di mana ia bertujuan untuk hidup, mereka umur serta jantina.

Jika anda berminat untuk mencari graf Antarabangsa menerima pakai, selain melihat dua sumber ini, ia adalah terbaik untuk melihat Laman Web Kerajaan. Laman Web Kerajaan menyediakan banyak statistik yang berguna mengenai adopsi, termasuk adoptions domestik dan antarabangsa.

Kesimpulannya, penggunaan antarabangsa telah meningkat agak ketara lebih dua dekad yang lalu seperti yang ditunjukkan oleh graf Antarabangsa menerima pakai. Laman web kerajaan khususnya menawarkan graf yang memecahkan ini ke dalam bilangan adoptions antarabangsa di kawasan-kawasan yang berbeza, mengikut jantina dan juga umur. Jika anda sedang mencari anak angkat Antarabangsa graf kami mengesyorkan bermula dengan dua sumber di atas dan kemudian menyiasat Laman Web Kerajaan lagi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *