Gout? Kaki saya! Omega 3, asid urik dan melegakan kesakitan

Gout? Kaki saya! Omega 3, asid urik dan melegakan kesakitan

Mereka tidak memanggilnya “penyakit Raja-Raja” untuk apa-apa. Walaupun perubatan moden telah mollified pandangan ini agak, gout akan sentiasa menjadi salah satu daripada syarat-syarat mereka yang pernah hamil dengan rasa sajak keadilan. 12% daripada semua kes terus menyumbang secara langsung kepada punca-punca pemakanan, alkohol tertentu, fruktosa, daging dan makanan laut. Kadar mempunyai dua kali ganda dalam dua dekad, berikutan peningkatan jangka hayat dan peningkatan kes-kes yang dilaporkan Sindrom metabolik yang berkaitan.

Tapi persepsi akan berubah. Untuk satu hal, wanita tidak lagi berfikir untuk menjadi kebal daripada penyakit ini menyakitkan, apabila paras oestrogen jatuh akibat menopaus. Hyperuricemia, tahap asid urik di dalam darah iaitu punca-punca gout, asas yang tinggi yang luar biasa sekarang dianggap mempunyai sebab genetik serta satu pemakanan. Dan yang paling penting, pendekatan rawatan baru kini tersedia, Ironinya dalam bentuk hasil sampingan makanan laut yang lain.

Jika anda telah pernah telah disengat dengan kala jengking ini tidak kelihatan, (paling ramai pesakit melaporkan serangan pertama mereka pada pangkal jari kaki yang besar), anda akan memahami metafora. Tidak seperti keradangan artritis yang kronik, gout adalah sebagai akut kerana mendapat: Panas, tender, bengkak dan unbelievably menyakitkan. Secara semula jadi, rawatan adalah untuk mengurangkan gejala-gejala, pertama-tamanya. Mujurlah, gout boleh diubati dalam jangka masa panjang dengan mengawal tahap asid urik di dalam darah.

Masalahnya ialah dalam rawatan pertama talian: buku-buku teks panggilan bagi ubat anti-radang yang bukan steroid, atau dikenali sebagai aspirin dan ibuprofen. Bukan sahaja ada-over-the-counter ubat-ubatan unbelievably menyedihkan kepada pesakit yang telah merujuk satu kaki bengkak ke A&E, mereka juga adalah terdedah kepada gastrousus dan renal kesan sampingan, bergantung kepada dos yang.

Jadi sebelum anda pop dos maksimum dalam satu-satu pergi keluar daripada keadaan terdesak semata-mata, Lihatlah minyak ikan. Pengguna dan ahli-ahli sains yang sama adalah lama menyedari pautan antara penggunaan jangka panjang dan mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular. Pemerhatian telah kini meningkatkan penyelidikan lanjut, yang menunjukkan bahawa asid lemak DHA di dalam minyak ikan akan aktif dijadikan oleh badan kita untuk kimia anti-radang. Mekanisme ini menjelaskan penurunan risiko strok, kerana saluran darah kami dikekalkan kepada bentuk yang lebih sihat oleh kehadiran sebatian ini. Tetapi ubat-ubatan anti-radang yang jarang site-specific: jika ia berfungsi dalam saluran darah, ia berfungsi dalam sendi radang anda juga.

Kami menginap telah bahagia mengesyorkan diet makanan laut, di mana anda boleh mengambil dalam jumlah yang munasabah asid lemak Omega 3, jika ia mempunyai kandungan purine yang lebih rendah. Malangnya, herrings, kupang dan sardin adalah antara item-item yang pertama pergi apabila anda sudah memulakan diet gout. Jika anda perlu menetapkan bahawa anti-radang, kapsul molekul suling minyak ikan Omega 3, dengan satu perempat daripada ia di DHA, harus membawa kelegaan sangat cepat apabila digunakan bersama-sama dengan ubat-ubatan lain, berbanding dengan dalam episod kesakitan apabila dibiarkan kepada peranti sendiri selama seminggu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *