Golden Retriever anda Kesihatan – menumpahkan dan dandanan

Golden Retriever anda Kesihatan – menumpahkan dan dandanan

Anda telah membawa balik baru Golden Retriever anda, anda tidak boleh membantu tetapi notis itu seksa yang amat besar lot rambut lebih sekitar rumah anda. Jika anda berfikir ia datang dari beliau golden Retriever anda, anda betul. Mengurus dan melatih kot emas anda adalah sebahagian besar daripada Kesihatan golden Retriever anda. Hakikatnya perkara itu adalah anjing-anjing ini perlu dibentuk kira-kira dua kali seminggu dengan peningkatan dalam perkembangan diperlukan semasa tempoh shedding berat.

Jadi apakah sheeding betul-betul? Kenapa anjing menumpahkan dan mengapa sesetengah anjing yang menunjukkan lebih daripada yang lain?

Pertama Mari kita meliputi yang menumpahkan adalah tepat. Ianya sebenarnya agak mudah. Tidak menumpahkan kot lama mereka supaya yang baru boleh datang. Kerana rambut sesebuah sendiri dari badan yang baru datang belakangnya untuk menggantikannya. Rambut lama hanya jatuh ke tanah, atau kadang-kadang terlekat dalam lama kot.

Jika anda berfikir tentang hal itu, ia benar-benar membuat banyak rasa. Seperti musim sejuk datang kolam anjing biasanya perlu berkembang dalam satu lapisan tebal yang lebih berat. Begitu juga, apabila musim bunga datang meneka apa yang berlaku? Yang terletak betul-betul perlu untuk menyingkirkan kot tebal dan dalam yang ringan. Seperti yang anda boleh bayangkan di masa musim bunga dan kejatuhan anda akan boleh hidup dengan banyak rambut.

Ia adalah penting untuk ambil perhatian, terutamanya jika anda atau ahli keluarga adalah terdedah kepada alahan, yang tidak hanya Tukang yang datang daripada anjing. Ianya sebenarnya bulu, bukan rambut, dan Selain itu yang juga kecil cebisan kulit. Ini boleh mendatangkan malapetaka dengan untuk penghidap Alergi. Jadi sedar jika anda atau ahli keluarga mempunyai alahan sheds anjing banyak mungkin pilihan yang tepat.

Retrievers emas mempunyai satu undercoat. Anjing dengan di bawah kot menumpahkan lebih banyak daripada anjing tanpa undercoat untuk. Ini bermakna, anda perlu keluar anda berus melahirkan kira-kira dua kali seminggu. Anda akan perlu untuk berbuat lebih banyak pada ketika itu berat shedding yang biasanya musim bunga di sepenuh masa.

Walau bagaimanapun perubahan dalam waktu siang juga boleh mencetuskan perubahan dalam gugur. Jadi ia adalah penting untuk membuat nota Bilakah anjing adalah menumpahkan lebih. Jika anda melihat dia sheds lebih, anda hanya perlu melatih lebih. Walau bagaimanapun jika anda melihat perubahan dalam kekerapan menumpahkan dan anda mungkin mahu berbincang dengan doktor haiwan. Ia sebenarnya boleh menjadi tanda-tanda ketidak seimbangan hormon dan beberapa masalah-masalah lain yang berpotensi.

Tetapi di samping melatih beberapa perkara lain yang anda boleh lakukan untuk mengurangkan sedikit pada yang menumpahkan. Satu perkara yang boleh anda lakukan adalah sentiasa mandi anjing anda. Ini sebenarnya akan mengurangkan jumlah udara yang dia akan melepaskan pada perabot anda. Terdapat dua sebab, pertama meletakkan dia di tab mandi dan memastikan mereka bersih bermaksud banyak itu rambut akan dikeluarkan di tab mandi. Kedua, sesetengah syampu dan berus akan mengurangkan bahawa undercoat dan jika anda mengurangkan undercoat tersebut dan anda akan juga mengurangkan jumlah menumpahkan.

Selain daripada itu, perkara-perkara akal yang boleh anda lakukan untuk melindungi rumah anda daripada menumpahkan, tidak Sains roket. Anda boleh meliputi perabot anda dengan tuala overthrows yang mudah untuk membasuh. anda boleh vakum banyak. Jika anda mempunyai anjing yang sheds banyak, rumah dengan lantai kayu adalah lebih baik. Ia adalah lebih mudah untuk mengambil rambut dan ia tidak akan terperangkap di permaidani anda.

Ia adalah juga diperhatikan bahawa ia adalah yang terbaik untuk mendapatkan mop atau duster yang akan menarik rambut dan mempunyai cling untuk duster itu sendiri. Duster bulu yang tidak biasanya pilihan terbaik, anda mahu menghisap sehingga rambut penyapu yang sebenarnya rampasan rambut atau menarik rambut. Hanya bergerak bermakna rumah anda dengan duster bulu yang hanya menjadikan ia kotor di tempat-tempat yang berbeza.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *