Gnathos membentangkan dalam talian latihan ortodontik untuk profesional kesihatan

Gnathos membentangkan dalam talian latihan ortodontik untuk profesional kesihatan

Pergigian adalah satu kawasan yang unik penjagaan kesihatan. Memberikan rawatan pergigian biasanya termasuk amat rapat “di muka anda” hubungan dengan pesakit semasa menyerang rongga badan mereka (di dalam mulut mereka). Di samping itu pesakit adalah biasanya bangun, merenung ke dalam mata dan muka – hubungan yang sangat rapat dengan doktor gigi. Dan, ramai yang khuatir dan saraf membuat keseluruhan proses menakutkan bagi kedua-dua pesakit dan doktor gigi.

Pergigian ialah “Mikrosurgeri” dan mengikut keperluan doktor mestilah mahir dengan tangan mereka. Ini termasuk keupayaan untuk memindahkan apa yang mereka lihat, perlu dilakukan dalam kecekatan manual yang sebenar. Untuk memohon kepada American pergigian Persatuan (ADA) diiktiraf sekolah atau kolej, pelajar perlu terlebih dahulu lengkapkan ijazah Kolej mahasiswa tahun empat, yang memenuhi syarat-syarat kemasukan ke sekolah pergigian. Juga, ianya perlu lebih baik daripada purata markah pada ujian kebolehan pergigian (DAT). Hari ini pertandingan untuk kemasukan ke sekolah pergigian adalah sengit, memerlukan gred yang sangat baik. Sekolah-sekolah yang kebanyakan, tetapi tidak semua gigi memerlukan kurikulum empat tahun. Pelajar-pelajar seterusnya, Pergigian boleh memohon untuk tambahan latihan secara umum amalan pergigian residencies (COMPAQ). Program ini menawarkan jangka masa latihan yang pelbagai, mungkin hospital berasaskan dan biasanya melibatkan berputar melalui kepakaran pergigian yang pelbagai.

Ortodontik adalah salah satu bidang pergigian khusus tersebut. Ditetapkan, “Ortho” bermaksud “terus” dan “dontics” merujuk kepada gigi. Selepas tamat sekolah pergigian tambahan 3 tahun pengajian khusus adalah diperlukan. Saiz kelas residensi ortodontik adalah kecil dan eksklusif dengan hanya 4 – 6 pelajar diterima masuk setiap tahun. Selain daripada merawat pesakit, ortodontik penduduk mengkaji pertumbuhan muka manusia, analisis jenis muka, sejarah ortodontik, Anatomi kraniofasial, fungsi rahang dan pucuk (TMJ/TMD), pengurusan kes-kes pergigian dan pembedahan yang kompleks, anomali-anomali kraniofasial, dentofacial penuaan, serta kawasan kompleks ortodontik mekanik.

Selepas menamatkan pengajian, ia adalah penting bahawa orthodontists Perbaharui dengan pendahuluan tempahan dalam keistimewaan. Juga, setiap negeri mempunyai educationrequirements berterusan yang khusus dan mandatori. Sehubungan itu, individu yang mengetahui mereka persekitaran pembelajaran yang terbaik. Sesetengah lebih suka Kumpulan bilik darjah atau kajian dengan maklum balas secara langsung dan semangat kerja berpasukan. Orang lain akan lebih menyendiri memilih jurnal dan buku-buku teks. Kini, kami mempunyai pilihan untuk pendidikan ortodontik “24/7” di internet. Di sini, saya telah mendapati bahawa pengguna dalam talian pendidikan lebih suka hubungan bersemuka dengan Penyampai tersebut. Rayuan ditolak adalah di “lalat di dinding” pengalaman internet di mana orang yang login merasakan lebih seperti muka saja di tengah-tengah hebat unwashed. Dengan itu dalam fikiran saya membangunkan gnathosCE.com, format yang menawarkan lebih banyak yang terlibat, pengalaman peribadi di mana saya bercakap one-on-one kepada penonton. Tapak ini disediakan untuk semua pengamal penjagaan kesihatan yang berminat termasuk “pekerja luar biasa”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *