Gm di Robot perdagangan menggambarkan bunuh diri mengikut Nami

Gm di Robot perdagangan menggambarkan bunuh diri mengikut Nami

General Motors robot komersial yang disiarkan semasa Super Bowl telah membangkitkan pelbagai reaksi daripada penonton dan kebanyakan mereka tidak sangat berpuas hati dengan apa yang mereka lihat. Menurut Kesihatan Mental dan bunuh diri pencegahan masyarakat perdagangan yang menggalakkan bunuh diri.

Selepas iklan kontroversi General Motors, Syarikat telah dihujani dengan aduan. Tetapi Menurut dunia terbesar kereta dan pembuat GM Nerf Bar yang popular, segala-galanya adalah di bawah kawalan dan seperti hakikatnya – mereka juga merancang udara komersial yang sama sekali lagi untuk Anugerah Akademi pada 25 Februari.

Perikatan Kebangsaan penyakit Mental atau NAMI, organisasi terbesar negara yang memberi tumpuan serius penyakit mental, kemurungan dan gangguan obsessive-compulsive telah meluahkan kekecewaan mereka dengan General Motors melalui mereka Pengarah Michael Fitzpatrick, yang mengulas, “GM yang komersial adalah secara melulu yang tidak bertanggungjawab. Berapa banyak organisasi kebangsaan tidak diambil untuk menukar minda mereka?”

Ia harus diperhatikan bahawa ia adalah tidak hanya robot komersil daripada General Motors’ yang dianggap mengganggu semasa Super Bowl. Walaupun iklan Marikh, Inc. bagi yang Snickers Bar gula-gula juga telah menimbulkan reaksi yang negatif dari orang ramai terutamanya dari komuniti gay. Tetapi tidak seperti GM, Marikh, Inc. telah memutuskan untuk menghentikan iklan Super Bowl mereka kerana takut menyinggung orang ramai lagi.

Fitzpatrick menjelaskan bahawa peminggiran tradisional masalah kesihatan mental yang berakar umbi dalam stigma dan diskriminasi. Ad robot General Motors yang mencadangkan membunuh diri dilaporkan boleh menggalakkan sesetengah individu yang sangat tertekan untuk melakukan perbuatan bunuh diri. “Bunuh diri membunuh. Kemurungan membunuh. Gangguan obsessive-compulsive boleh membunuh. Tetapi GM melihat orang-orang jenis kebimbangan hanya sebagai gimik pengiklanan, comel. Apa tidak ia berkata tentang keprihatinan Syarikat terhadap kesihatan awam?”

Dalam iklan tersebut, robot yang bekerja untuk GM jatuh bolt pada baris pemasangan dan dipecat kerana obsesi kereta yang berkualiti. Robot mencari pekerjaan lain tetapi malangnya mendapat dipecat lagi. Kerana kemurungan melampau robot memutuskan untuk menamatkan hidupnya dengan terjun dari Jambatan.

Konsep tragedi iklan telah diberitahu NAMI untuk mengambil langkah yang perlu dalam memaklumkan General Motors kesan dahsyat ia mungkin mempunyai pada individu emosi terganggu yang boleh melihat perdagangan itu. NAMI memberi amaran GM bahawa gambaran sedang berkelahi bunuh diri di media massa pada masa lalu telah terbukti meningkatkan risiko penularan bunuh diri, istilah klinikal untuk bunuh diri “salinan kucing”.

NAMI juga menambah bahawa iklan robot boleh meningkatkan kes bunuh diri di negara ini disebabkan oleh hakikat bahawa terdapat beberapa individu yang menganggur dalam negara yang tinggi sekarang. Dan malangnya General Motors dengan program penstrukturan semula yang telah menyebabkan ramai kakitangan kehilangan pekerjaan mereka. Iklan akan menjadi seperti menambahkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *