Gimnasium rumah bawah tanah yang boleh meningkatkan nilai hartanah anda?

Gimnasium rumah bawah tanah yang boleh meningkatkan nilai hartanah anda?

Bilik gimnasium rumah adalah salah satu ruangan Khas-tujuan paling popular di rumah hari ini, terutamanya apabila semakin ramai orang bekerja dari rumah atau mencari yang hidup kerja-rumah mereka tidak membenarkan banyak masa untuk pergi ke gimnasium. Ramai orang akan menukar basements, tambahan bilik dan garaj ke tempat untuk bersenam. Mempunyai sebuah bilik yang disediakan seperti kemudahan kecergasan yang boleh membuat rumah anda menarik kepada orang-orang yang boleh berfikir untuk menjimatkan wang dengan bersenam di rumah.

Tingkat bawah tanah membuat merupakan tempat yang bagus untuk gimnasium yang utama, kerana ia adalah di bawah bidang hidup dan bunyi pinggan clinking dan mesin kardio yang berfokuskan tidak seperti kemungkinan akan mengganggu penduduk lain di rumah. Ia juga menyediakan lantai pepejal yang berat mesin dan peralatan. Akhir sekali, gimnasium rumah di tingkat bawah boleh merangsang peningkatan yang menghidupkan basement ke dalam sebuah bilik yang berguna untuk tujuan lain daripada kecergasan.

Tingkat bawah tanah anda perlu pembersihan cukup saiz dan ketinggian untuk membolehkan aktiviti anda. Melompat tali boleh bermakna bahawa siling yang rendah boleh mengganggu senaman anda. Bilik terlalu kecil yang boleh membuatkan anda berasa sempit dan claustrophobic. Dalam kes-kes seperti ini, pertimbangkan sama ada anda boleh membuka bilik lebih atau jika struktur lain atau tambahan kepada rumah akan menjadi lebih baik.

Sebelum anda memulakan kerja-kerja pengubahsuaian, peta di mana peralatan anda akan pergi dan apa-apa penambahan, sebagai contoh sebuah chin-up bar, Rak tuala atau rak stereo/TV, dan sebagainya. Pastikan anda mengukur semua peralatan anda mencadangkan bergerak ke dalam ruangan ini supaya anda tidak mendapat unpleasantly terkejut apabila anda baru $3000 treadmill tidak sesuai ke dalam ruang yang ia sepatutnya pergi ke. Berunding dengan seorang kontraktor yang profesional boleh membantu anda memaksimumkan potensi bawah tanah anda.

Mencari kedai-kedai elektrik. Jika mana-mana peralatan anda memerlukan elektrik untuk menjalankan, mereka atau akan mereka akan mudah kepadanya? Boleh anda pasang cawangan jika terdapat tidak ada yang mudah? Bagaimana pula dengan sebuah TV atau sistem stereo yang bersenam lebih mudah? Jika anda ingin menonton DVD atau TV sementara anda lakukan kardio, pastikan yang anda boleh meletakkan mereka di mana anda dengan mudah boleh menonton di skrin.

Untuk memaksimumkan kegunaan dan rayuan persediaan gimnasium rumah di tingkat bawah, anda mungkin terpaksa melakukan beberapa kerja-kerja pengubahsuaian. Basement keperluan lantai yang boleh menahan tekanan yang berat dan aktiviti fizikal boleh meletakkan kepadanya. Sementara anda harus mempunyai beberapa jenis busa atau getah penutup yang akan melindungi lantai daripada calar dan kemek, lantai anda masih akan dapat mengambil berat peralatan anda. Ini juga harus mudah dibersihkan, supaya anda boleh memastikan kawasan senaman anda bebas daripada kotoran dan bau yang buruk.

Cat dinding anda warna cerah jika tingkap Jangan biarkan dalam banyak cahaya. Putih atau kuning pucat yang boleh membantu. Memasang lampu yang mencukupi bukanlah hanya kerana penglihatan; Ia juga boleh membantu senaman anda. Pencahayaan yang lembut boleh lebih mudah pada mata, terutamanya di dalam bilik dengan sedikit atau tiada cahaya semulajadi. Sesetengah orang mendapati bahawa memasang suis dimmer boleh membuat ruang senaman mereka lebih fleksibel jika mereka melakukan banyak yoga atau meditasi.

Supaya gimnasium rumah benar-benar berkesan, pengudaraan mestilah di tempat. Jika terdapat tiada tingkap di tingkat bawah atau tetingkap tidak cukup besar untuk memberikan peredaran udara yang mencukupi, peminat atau dua perlu dipasang untuk memberi ini. Tidak skimp ini, kerana peredaran udara yang baik memainkan peranan yang besar dalam memastikan udara yang segar, mengelakkan acuan dan reput, dan membantu anda mengelakkan bilik berbau daripada peluh. Perlu diingat bahawa bilik sejuk adalah lebih baik, kerana anda akan (Semoga!) bekerja sehingga peluh yang melalui senaman.

Cermin besar atau dinding Panel cermin bahagian utama lain di gimnasium rumah dan boleh menyumbang kepada bentuk senaman yang sesuai dan saiz yang dilihat dalam bilik. Aksesori lain rak untuk kepingan kecil peralatan dan tuala, untuk kawasan yang diliputi dengan matting atau buih calisthenics, regangan dan/atau yoga dan meditasi, dan peti sejuk kecil untuk air, tenaga minuman dan Snek.

Pemilik rumah yang lebih banyak dan lebih banyak mencari Mesin senaman peribadi, beberat percuma dan lain-lain penyelesaian senaman di rumah. Basements biasanya kawasan yang underutilized dan pengubahsuaian rumah gimnasium yang boleh bermakna bahawa basement keuntungan beberapa kegunaan sebagai sebuah bilik tambahan pada haknya sendiri. Sebagai pemilik rumah, jika anda yang buff kecergasan dan pemikiran untuk memperluaskan peluang latihan anda, mewujudkan ruang untuk gimnasium rumah boleh memberi manfaat kepada kesihatan anda dan juga nilai rumah anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *