Gimnasium di utara London panas bagi Bikram Yoga

Gimnasium di utara London panas bagi Bikram Yoga

Bikram Yoga adalah kegilaan kecergasan yang seolah-olah menyapu seluruh dunia. Di UK, bikram yoga mula-mula muncul di beberapa gimnasium di utara London dengan beberapa pilihan kini disediakan di seluruh bandar. Gimnasium di utara London, seperti Bikram Yoga Utara (bikram yoga Pusat pertama di UK), mula menyampaikan Bikram Yoga kelas kira-kira tiga tahun yang lalu dan perkara-perkara yang mempunyai salji-balled daripada tiada.

Bikram yoga dirangka oleh yoga guru BikramChoudhury dan terdiri daripada satu program 90 minit yang terdiri daripada dua puluh enam postur dari hatha yoga sistem, pada suhu 40 darjah selsius atau lebih tinggi. Latihan khusus dan perintah mereka pelaksanaan telah direka untuk melegakan otot dan sendi, kecederaan mencegah dan membantu penyembuhan kecederaan yang sedia ada, serta menggalakkan detoksifikasi melalui peluh. Menurut Choudhury di rasmi francais di UK, beliau “saintifik. program 90 minit ini memberi jumlah kesihatan melalui menatang yang direka dan pengukuhan setiap sistem dalam badan untuk mengelakkan penyakit, kecederaan dan menghadkan kesan penuaan”.

Sekarang, menghalang sebarang kesan penuaan adalah suatu tuntutan yang besar, tetapi ia seolah-olah bahawa Choudhury tidak menjauhkan diri daripada tuntutan besar sebagai satu peraturan umum. Beliau telah mendakwa bahawa tiba di Amerika Syarikat pada tahun 1973, dari Calcutta ibunda beliau, adalah pada jemputan peribadi maka Presiden Richard Nixon, di mana beliau mendakwa telah dirawat pada tahun sebelumnya. Beliau juga mendakwa telah merawat Indira Gandhi, Pope Paul IV dan Beatles, pada tahun 1959. Beatles tidak lagi dibentuk lagi pada tahun 1959. Beliau juga mendakwa bahawa saintis NASA telah menguji Bikram Yoga pada pesakit-pesakit osteoporosis selama lapan bulan, melihat satu peningkatan “100 %”. Jika kita berikan kepada manfaat daripada keraguan bahawa Beatles tuntutan, dalam satu temu bual untuk sebuah dokumentari BBC, adalah semata-mata kes muddling garis masa, ia menjadikan agak mengesankan membaca.

Kepintaran Choudhury, sebagai seorang usahawan adalah seperti-kurangnya baik sebagai kemahiran sebagai seorang guru yoga revolusi. Beliau telah mencapai Hakcipta untuk siri beliau menimbulkan dan membuat meneruskan tindakan undang-undang yang agresif terhadap sesiapa sahaja yang sepatutnya boleh melanggar hak cipta itu. Hanya disahkan Bikram Yoga pengajar boleh mengajar Bikram Yoga dan Choudhury hanya boleh mengesahkan mereka seperti itu.

Kawalan hak untuk mengajar Bikram Yoga boleh dikatakan telah meningkatkan tahap pengajaran, memastikan piawaian yang tinggi, dan menjadi salah satu daripada sebab-sebab yang Bikram Yoga telah menjadi begitu popular. Ia juga membenarkan Choudhury untuk membina rantaian sangat lumayan gimnasium Bikram Yoga dan francais seluruh dunia. Gimnasium di utara London, dan tiga atau empat yang kemudiannya telah muncul sekitar bandar ini, merupakan sebahagian daripada sistem francais ini dan jadi telah diluluskan dan disahkan pengajar Bikram Yoga.

Pelanggan yang berkunjung di gimnasium di utara London, satu di Camden satu di bandar, dan satu Kilburn Lane, dikatakan sedikit berbeza untuk orang ramai yoga biasa. Terdapat bent sedikit lebih Olahraga dan lelaki berorientasikan kepada para pengamal Bikram Yoga, berbanding dengan bentuk yang lebih tradisional. Itu bukan dalam apa jua cara untuk mengatakan ia dikuasai oleh jenis tersebut dan ada pelbagai jenis orang-orang di mana-mana kelas, biasanya banyak pemula, tetapi terdapat beberapa kecenderungan yang lebih banyak dalam arah itu. Anda juga merasai bahawa gimnasium Bikram Yoga di utara London adalah francais, dengan kawasan penerimaan tetamu, kafe dan lain-lain yang mempunyai rasa berkilat gimnasium di lebih daripada Dewan hippy atau komuniti berasa biasanya dikaitkan dengan yoga.

Ianya lebih sengit dan mencabar fizikal daripada yoga biasa, berada dalam suhu yang panas sebagai permulaan, tetapi juga boleh diakses untuk pemula lengkap. Ia bukan untuk semua orang tetapi jika anda adalah peminat yoga atau mencari cara agar sesuai dan sentiasa fikir yoga yang seolah-olah sedikit terlalu santai maka ia adalah bernilai memberikan satu pergi di salah satu daripada gimnasium di utara London atau yang lain secara beransur-ansur percambahan Selatan Sungai dan lain-lain bandar-bandar besar di UK.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *